Seress Rezső Szomorú vasárnapja

Seress énekelni sem tudott igazán, rekedtes hangján inkább elmondta dalait, miközben jobb kezével zongorázott. Emlékkönyvébe Otto Klemperer annyit jegyzett bele: “Nem muzsikus – csak zseni”.

Freddie Mercury halála

1991. november 24-én elhunyt Freddie Mercury, a legendás Queen együttes énekese. Freddie Mercury eredeti nevén Farrokh Bulsara néven született a zanzibári Stone Townban.

Balszerencse a dinóknak, szerencse az embernek

A következtetést a dinoszaurusz kövületek legfrissebb katalógusának tanulmányozásából vonták le. Ugyanis képet alkottak a dinoszauruszok és a környezet néhány millió évvel előtti állapotáról,

Óvatosan a fagyival

Nem mindegy, hogy mi van a fagyin. Már a Biki a népszerű slágerében is megénekelte, hogy nem mindegy, hogy mit nyalunk. Egyre népszerűbb a fagylaltok dekorálása a pultokban,

Djokovic: Emberségből ötös!

Esőszünet a Roland Garroson. A videón Novak Djokovic, aki jelenleg második a világranglistán. A másik szereplő a labdaszedő fiú, aki az eső alatt az esernyőt tartja a játékos fölé. A játékos a labdaszedő fiút leültette maga mellé

Azt kívánom Neked

Kívánok Neked Türelmet! Hogy meg tudj hallgatni másokat. S hogy meg tudj bocsátani annak, aki nem tud Neked. Hogy fáradtan is tudj szeretettel és megértően beszélni azzal, akinek szüksége van rá.

ISS. Élettartam hosszabbítás

Az ISS a kétezres években készült el, az eredeti tervekben pedig 2016-ig állt volna szolgálatban. 2010-ben a programban résztvevő országoknak már sikerült megállapodniuk arról, hogy 2020-ig kiterjesztik az üzemeltetést

Karácsony kora tavaszban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint az év utolsó napjaiban a leghidegebb órákban is mínusz 1, napközben viszont akár plusz 12 Celsius-fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Meggyilkolták Diana hercegnőt?

Néhány hete a brit különleges egység egykori tagjától származó információk szerint a hercegnőt a királyi család gyilkoltatta meg. A SAS tagja az egykori mesterlövész,

A lélegző Föld

A felvételeken jól látható a hó és a fagy változása, a kizöldülés, és ahogy Nelson írja ez olyan, mintha egy lélegző, élő orgazmust figyelt volna meg.

Napkitörések várhatóak

A Nap az emberiség szempontjából a legfontosabb csillag. Nélküle nem lenne élet a Földön és ez a csillag minden földi energia forrása is.

Csillaghullás, könnyek, kalandozás

Augusztus hagyományosan a csillaghullás hónapja. A Perseidák meteorrajnak egyházi, és néphagyományi vonatkozásai is vannak. Sőt a magyar történelem egy szomorú eseménye is kapcsolódik közvetve hozzá.

Átfordul a Nap mágneses tere

3-4 hónapon belül átfordul a Nap polaritása, állítja Todd Hoeksema a Stanford Egyetem fizikusa. A mágneses pólusok felcserélődésének hatása az egész Naprendszerre ki fog hatni.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE