A Van Allen öv rejtélye

Fél évszázados rejtély, hogy a Van Allen sugárzási övekben működő “részecskegyorsító”, ami közel fénysebességre gyorsítja az elektronokat, miként működik. Ez a rejtély végre megoldódott.

Orbán meglepődik?

De most az egyszer legyen igaza a miniszterelnöknek. Fütyülök arra, hogy ő meglepődik-e, csak induljon már végre be a gazdaság. Ne a fekete, hanem az országot gazdagító.

Az új Mars-járó

A NASA Mars- járói több éve derítik fel a vörös bolygó titkait, gazdagítva ismereteinket a Marsról. A következő Mars-járó a múltbeli élet nyomait kutatja majd a bolygón.

A szicíliai partraszállás

A Rommel vezette Afrika Korps legyőzése után Szicília lett a szövetségesek következő célpontja. A stratégiai jelentőségű sziget elfoglalásától azt várták a szövetségesek, hogy Olaszország kilép a háborúból.

Közkegyelem Patacson a szúnyogoknak

Nehogy már a szúnyog fújja a chemotoxot. A Pécsi Városgondozási Nonprofit Kft. megrendelése alapján a CORAX-BIONER Környezetvédelmi Zrt. repülőgépes légi- kémiai szúnyoggyérítést végzett Pécs közigazgatási területén,

A víz a 21. század olaja

Egyre több kutató, gazdasági szakember tartja az ivóvizet a 21. század aranyának, vagy olajának. Az élet és különösen az emberi élet szempontjából nélkülözhetetlen természetes anyag ugyanis mindinkább fogy,

Devizahitel, avagy hány farkú a Kúria?

Farkatlan az egész magyar igazságszolgáltatás rendszere. Ugyanis a Kúria hozott egy döntést. Tipikus magyarost. Hoztam is ajándékot, és nem is. Egy jó közepes döntést, részben a felperes nyert, részben a bank.

Közbeszerzési varia

Akár egy hatszavas törvény is rendezni tudná a helyzetet, ha megtartanák. Az annyiból állna, hogy: Szolgáld a közt! Ne lopd meg!

Befoltozzuk az ózonlyukat?

A hűtőberendezésekhez, kozmetikai és háztartási spray-k hajtógázához, neoncsövekhez használt gázokról van szó. Ezek különféle klór és brómvegyületek, amelyek a levegőbe, majd onnan a sztratoszférába jutva megbontják az ózonmolekulákat.

A negyedik módosítás

Mivel Áder János köztársasági elnök aláírta hétfőn megjelent a Magyar Közlönyben a gránitszilárdságú Alaptörvény negyedik módosítása. Amely az alkotmány részévé … Bővebben

Gyengül a forint

A forint vesszőfutását és unortodox erősödését az okozhatta, hogy kiderült, Matolcsy György új jegybankelnökként tovább korlátozta a két eddig alelnök hatáskörét.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE