Hosszú vihar a medencében

Nekem az amerikai férj-edző felfogása, viselkedése sem tetszik. Csak nem arra akarja rábírni Katinkát, hogy amerikai színekben versenyezzen?

A Fény legyőzi a sötétséget

December 21-én napnyugtakor kezdetét vette az év leghosszabb éjszakája, és ma hajnalban bekövetkezett a téli napforduló. Ezzel megkezdődött a csillagászati tél.

A negyedik gyertya

Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég a mai napon. Hiszen az otthonnak- az édes otthonnak – is 4 fala van. A lelkednek is van négy oszlopa, az életednek négy legfontosabb pontja, a sarkalatos erények, aminek megléte az igazán boldog élet titka.

Fontos űrkísérlet előtt a SpaceX

Elon Musk gratulált a Blue Origin sikere kapcsán, de megjegyezte, hogy az ő feladatuk jóval bonyolultabb, hiszen a Falcon 9 esetében nem szuborbitális pályáról van szó. Ezért jóval több üzemanyag szükségeltetik a fellövéshez, ami a visszatérést is megnehezíti.

Tankolási verseny a Parlamentben

Az Országgyűlés Sajtóirodája 152 képviselő adatait tette közzé, ami szerint a honatyák és honanyák 10 hónap alatt 125 millió 742 ezer forintot tankoltak el.

A Hayabusa-2 kisbolygó kutató űrszonda

A Hayabusa-2 küldetésének abban szakaszában jár, amikor is Nap körüli pályán, a startja után egy évvel újra közel kerül a Földhöz. Így egy gravitációs hintamanőver után nyeri el az aszteroida

Marsi dűnéket vizsgál a Curiosity

A NASA november hónap közepén jelentette be, hogy a Curiosity marsjáró az elkövetkező napokban a aktív dűnék tanulmányozásába fog, ami azt jelenti, hogy most első alkalommal nyílik erre lehetőség.

Adventi gondolatok

Oscar Wilde-nak a nagyon sok szép novellája mellett van egy a vakok völgyéről. Ez a mű egy zárt közösségről szól, ahol egy különös járvány következtében már nemzedékek sora született úgy, hogy semmit sem látnak.

A korrupcióról szóló parlamenti vitanapról

A korrupcióról úgy alakul a vita, ahogy vártam. Vitanapnak hívni azt, amikor egymás fejére lapátolják a fekáliát, az tragikomikus. Ennek semmi értelme, ez csak hangulatkeltésre jó. Van még lejjebb? És ez a politikai elit. Szegény Magyarország.

Mi lesz veled Paks 2?

Van benne alapos kockázat, hogy egy ilyen bizonytalan politikai és gazdasági környezetben az orosz medve jóindulatára bízzuk magunkat.

KLIK, siker, felszólítás

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 2013. január 1-jén kezdte meg működését. A KLIK átvette a köznevelési intézményeket az önkormányzatoktól, a fenntartó felel az oktatási infrastruktúráért is. Hoffmann Rózsa akkoriban államtitkárként felügyelte a központ létrehozását.

15 éves a Nemzetközi Űrállomás

15 évvel ezelőtt érkezett meg a Nemzetközi Űrállomásra az első legénység. Amely 2000. november 2-án kezdte meg a tudományos tevékenységét az űrállomáson.

Őrült tort ül a terror

Ki gerjeszti ezt az esztelen terrort? A kultúráknak (vallásoknak) miért nem lehet békés egymás mellett élés politikáját folytatni?

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE