Hétvégi meteorraj

Minden év január első napjainak visszatérő meteorraja a Quadrantidák, melyet az idén január 4-én vasárnap 04:00-kor (UT) a hajnali órákban lehet a maximumára számolni.

Nem kezdek új életet

Soha nem fogadtam sem szilveszterkor, sem újév hajnalán, hogy új életet kezdek. A magam részéről örülök, ha a régit folytathatom, úgy 20-30 évig még.

A Hubble űrteleszkóp halála?

Hivatalos tervek hiányában belátható időn belül bekövetkezhet az űrteleszkóp pusztulása. Annak ellenére, hogy Hubble űrteleszkóp az emberiség eddigi legsikeresebb csillagászati eszköze a csillagok titokzatos, és csodálatos világának a kikémlelésére.

Kósa, a 100 ezer aktivista, és a devizahiteles mentés

Ne legyünk kicsinyesek, mivel Magyarország jobban teljesít, és merjünk Lajost álmodni! Most az önkormányzati választások utolsó hetében 100 ezer fideszes aktivista fogja segíteni a Fideszt. Mert Kósa Lajos azt üzente, hogy elfogyott a regimentje.

Nyakon öntős őrület

Tehát ennyi smucig, irigy magamutogató magyar politikusi celebbel rendelkezünk. Az adományozott összegekről nem sokat lehet olvasni.

Az új kenyér ünnepe

Augusztus 20 Szent István király napja, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Volt ez az ünnep betiltva, megtiltva, és átformálva.

A pécsi nyolcnapos köztársaság III.

Linder Béla, mint Károlyi hadügyminisztere szétverte a magyar haderőt, Pécsett elkezdték szervezni a köztársaság fegyveres erőit. Augusztus 17-én kezdődtek a szervezési munkálatok Keinrath főhadnagy irányításával,

Újabb kínai holdszonda

A szonda már meg is érkezett a Szecsuan tartománybeli Hszicsang városába, ahonnan még az év vége előtt felbocsátják.

Megérkezett a Rosetta

A Rosetta ugyan a célja közelében jár, de a következő hónapokban több fontos manőver vár rá. Ahogy ezt az alábbi videó is mutatja. Szeptember elején már alig 30 km –re lesz az üstökös magjától.

Hirosima

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. (Albert Einstein)

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE