Ez-az-amaz

Assassin’s Creed 1-2+kieg

|

Az 1. részben főhősünk egy Altair nevezetű jól képzett assassin aki  fontos küldetéséről kudarccal tér vissza. Nem sikerült megölnie Robert de Sablét a templomos lovagrend vezérét és nem sikerült a mesés kincsüket megszerezni. Al Mualim az assassinok vezetője  azonban ad Altairnak még egy esélyt: el kell mennie a Szentföldre, és kivégezni kilenc embert, akik a harmadik keresztes hadjárat által keltett ellenséges érzületet mélyítik el, és használják ki saját érdekeik elérésére. Ha a feladat elvégeztetik, a régió visszanyerheti békéjét és stabilitását. A játék nagy siker lett szabadságérzetével és sikeres játékmenetével.

A 2.részben Ezio Auditore da Firenze emlékeit éljük át, aki a Reneszánsz korszak késő tizenötödik századában élt Olaszországban. Ezio egy bérgyilkos lesz miután az Auditore-család árulója megölte az apját és testvéreit. Ez a rész is tökéletes kötetlen játékmenetet és szabadságérzetet biztosít a játékosok számára. Bármerre mozoghatunk a késő tizenötödik századi Olaszországi városokban: Velencében, Firenzében és a Toszkánai vidéken. Ebben a részben már úszni is képesek vagyunk. A fiatal Leonardo da Vinci is megjelenik a játékban minket segítve a lefordított “kódex oldalakkal” amit Altair, az első játék főszereplője hagyott az utókorra. Leonardo da Vinci támogat még minket speciális fegyverekkel is, mint például rejtett csuklóra szerelhető pengékkel, mérgezett pengékkel, és kicsinyített lőfegyverekkel. Továbbá lehet bérelni különböző szolgáltatásokat, például prostituáltakat, zsoldos katonákat, adott esetben tolvajokat. A harcolás is sokkal összetettebb elődjénél, hiszen itt lehetőségünk nyílik az ellenség két támadása közti szünetét kihasználni, és kontratámadással megölni. Ha a játékos megszerzi az ellenség fegyverét, meg lehet ölni őt azonnal.

A 2. rész kiegészítője ként lehet felfogni a Brother Hood-ot mely közvetlen folytatással szolgál az Assassin’s Creed 2-hez. Ennek a résznek az elején egy kitűnő összefoglalást láthatunk, mely után úgy gondolom, hogy mindenki megérti a játék teljes storyját és az „eredeti” főkarakterünk Desmond helyzetét. Erről eddig nem tettem említést, mert nem tartottam fontosnak a játékismertetése szempontjából. A játék túlnyomó részében Rómában és annak külterületein játszhatunk. A Borgia család hatalmát kell végleg megtörnünk és megakadályozni ezzel, hogy Cesare Borgia Itália királya legyen. A fegyverarzenálunk, vásárolható felszerelések tárháza ismét bővült, ahogy azt már megszoktuk (például számszeríj). A játékban egy bizonyos rész elérése után saját bérgyilkosokat toborozhatunk magunknak, akik nagyban megkönnyítik csatáinkat. Küldetéseink még több kihívást képeznek és még változatosabbak, mint eddig. A kiemelkedő feladatok közé tartozik a főküldik mellet még Leonardo küldetései ahol a Borgiak-nak épített harci gépezeteit kell elpusztítani.

Ebben a játéksorozatban kedvét leli minden olyan játékos, aki élvezi a kötetlen játékstílust és a mindenhova felmászhatóság mellet a harci részleg tőrök, kések, nyíl és kezdetleges beépített pisztoly tárháza kielégíti vágyát.


Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE