Mindennapi tudomány

A Föld világnapja után, avagy a Világegyetem szépsége

|

Minden korban éltek megszállott emberek. Így vagyunk ezzel manapság is. Akik a Hubble teleszkóp ide, az űrteleszkóp oda,  és az űrszondák ellenére maguk járnak a dolgok végére. Akik szeretik a szépet, és a mai, néha embertelen korban is igyekeznek gyönyörködni fenséges látványban.

A mellékelt videót ez év áprilisában készítette Terje Sorgjerd, Spanyolországban, az El Teide hegyen. Lehet, hogy amit ez az ember művelt az megszállottság. UNINERSUM1

Hiszen április 4-11 között készítette a lenyűgöző alkotását. Saját elmondása szerint mindössze 10 órát aludt, míg készítette ezt a csodálatos művét. A Tejút szépsége lenyűgöző. Sajnos a közvilágítás a városlakó embereket megfosztja attól a lehetőségtől, hogy egyáltalán meglássák ezt a „csillagsávot”, amelyet milliárdnyi csillag alkot. Ilyenkor ünnepek alatt gyakran gondolok szüleimre, nagyszüleimre. Ők még mutogatták a fényesebb csillagokat, és sok érdekes történetet meséltek az ég alatt. Mi is mutassuk meg gyermekeinknek az égbolt szépségeit. A fénylő Tejút sávja alatt jön rá az ember, hogy milyen kicsi is a világegyetemhez képest. Vagy arra, hogy természetes kozmikus űrhajónk a Föld, ahol kialakult, és létrejött az értelmes élet, milyen gyönyörű, és fenséges.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Rk6_hdRtJOE]

Sajnos nem vigyázunk eléggé a Földre, kozmikus szülő helyünkre. Három napja volt a Föld világnapja.  Az ott közzétett jelentések is azt bizonyítják, hogy pusztítjuk, és pusztul gyönyörű bolygónk a Föld. Ne hagyjuk, hogy így legyen! Vigyázzunk a mindennapi apró csodáinkra!

A cikk és az eredeti videó itt tekinthető meg: http://vimeo.com/22439234

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE