Ez-az-amaz

Az elengedhetetlen tárgy…

|

A körömreszelő a köröm széleinek csiszolására használt eszköz. Pedikűr és manikűr közben használják, miután a körömcsipesszel le lett vágva a köröm. Készülhet fémből, csiszolóporból, kerámiából, üvegből, kristályból. A tisztességesen karbantartott körmök az ápoltság alapkövetelményei közé tartoznak. A körömápolás egyik legfontosabb és legpraktikusabb kelléke pedig kétségkívül a körömreszelő. Azok számára, akik maguknak végzik a manikűr-pedikűrt, egyenesen kötelező szerszám, bár azok sem nagyon nélkülözhetik, akik rendszeresen szakemberhez járnak, hiszen mégiscsak adódhat úgy, hogy önállóan kell rendbe tenni például egy letört körmöt… Ezen a héten körömreszelő-keresőbe indultunk, azon belül is a jó minőségű, tartósan használható – ezért a papírreszelők kilőve -, természetes körmök karbantartására legalkalmasabb termékeket céloztuk be. Konstatáltuk, hogy a hazai választék a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető szélesnek, ugyanakkor viszont az elérhető és már minőséginek nevezhető termékek nem kerülnek olyan eszeveszettül sokba. Tehát nyugodtan megválogathatjuk, hogy mit veszünk meg.

Az első fém körömreszelőket az 1900-as években kezdték gyártani.

Míg a modern körömreszelő csupán a 19. század végén tűnt fel, a reszelő-szerű eszközökre utaló bizonyítékok megtalálhatóak a múltban is. Mária Antónia megszállottja volt a ‘lime a ongles’-nak, ami egy habkőből készült körömreszelő-szerű eszköz volt. Látván a tökéletesen formált körmeit, ez azonnal a legfelkapottabb női divattá vált a Versailles-i Francia Királyi Udvarban. A habkövet ceruza alakúra faragták, amellyel kurtították és formázták a köröm széleit. Ezt az eszközt nem semmisítették meg használat után, hanem a szobalány kézzel megmosta, majd a fürdőkádhoz készítette, további használatra.

A csiszolóléc általában egy darab kartonpapír, amelyre csiszolószemcséket, vagy smirglipapírhoz hasonló anyagot ragasztanak, ezzel egyaránt hatékonnyá és hajlékonnyá téve őket a köröm ápolásában. A manikűrösök használják a köröm formájának kialakítására és a frissen vágott köröm élének letompítására a manikűr és pedikűr folyamán. A csiszolóléc olcsó és eldobható, ez higiénikus alternatívája a fémből készült körömreszelőnek. A csiszolólécet J. Parker Pray New Yorkban szabadalmaztatta, 1883-ban.

Tisztításhoz használhatunk még gyurmát, kenyérbelet is. Az ilyen tisztítás azonban nem tökéletes. Ezek használata után a reszelőt minden esetben mossuk le és szárítsuk meg. Gyorsan tisztíthatjuk az elpiszkolódott körömreszelőt, ha a reszelő felületét öntapadó szalaggal vagy ragtapasszal leragasztjuk, majd a ragasztót a körömmaradványokkal együtt lehúzzuk. A piszok, a hulladékok a ragasztón maradnak.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE