Ez-az-amaz

APEH testvér figyel

|

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke néhány napja azt nyilatkozta: „kezdeményezi, hogy a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.”

A szakértő szerint az APEH és a pénzügyőrség összevonásának egyik következménye, hogy az adóhatóságnak is módja lesz titkosszolgálati eszközök használatára. Így például telefonlehallgatásra, vagy a levelezés megfigyelésére. Vadai Ágnes ezzel kapcsolatban azt mondta: kezdeményezi, hogy a bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.

A képviselőnő ezzel  kapcsolatban azt mondta, hogy a kormány tízmilliárd forint értékben kért a közbeszerzés alóli mentességet a nemzetbiztonsági bizottságától a Terrorelhárítási Központ létrehozatalának költségeire. Azt mondta, máig nem tisztázódott, mire és miért kell pontosan ez a hatalmas összeg. Véleménye szerint a bizottságnak szeptemberben foglalkoznia kell a Terrorelhárítási Központ működésével, költségeivel is.

Szóval az APEH testvér is figyelhet. Csak figyeljen, mint Fidel Castro. De hol volt az APEH testvér, vagy ez nagy a szakértő asszony, amikor egyik párttársa megtanította, az országgal, hogy hány millió forint fér egy Nokiás dobozba?! Hol volt az APEH is, amikor ez a fehérgalléros bűnöző, mindenét átíratott a saját nevéről máséra? Mert az ilyen ügyektől megvadulok.

Hol volt az APEH az olajos botrányoknál? A rendszerváltás óta a volt mindenható „aldemszkyhez” hasonló karrier, számos volt a harmadik Magyar Köztársaság történetében. Politikusok olyan dolgokat követtek el, amiket el sem tudnak képzelni az egyszerű választópolgárok! Korábban sajnos nem volt divat lebukni. Régen ekkora ügyek, amelyek ma közfelháborodást váltanak ki, egyszerűen nem is kerültek nyilvánosságra. Vagy a parlament hosszú időre titkosított dolgokat. Bizonyos ügyekben pedig felháborító ítéletek születtek. Mert az ilyen dicstelenül szerzett magánvagyont is ki lehet menekíteni.A III. Magyar Köztársaság Parlamentje, és teljes Igazságszolgáltatási Rendszere legnagyobb dicsőségére.

Mert van korrupció elleni törvényünk is. Jutalmazz, ha bejelentesz korrupciót. Ha itt bejelentek egy ügyet én is megkapom a 10% jutalmat? Mert bejelentenék 50 km magyar autópályát! Az európai átlaghoz képest háromszoros áron épülnek! Miért is? Ezeket is lehallgathatná az APEH.Miért nem tűnik fel az APEH-nek, hogy vajon hány fő fiatalkorú, és kiskorú rendelkezik több tízmilliós kocsival, vagy igen nagy értékű ingatlannal?  Szóval figyeljen is csak az APEH. Sokkal jobban, mint eddig! A hatalmas méretű költségvetési hiány kezelésében segítsen az Állam bácsinak! De ne az adók növelésével! Hanem az APEH szedje be az adókat. Mindenkitől. Segítsen megvalósítani a közteherviselést. Tegye lehetetlenné az ilyen fehérgalléros, és más bűnözők számára az adózás megkerülését. Az óriási méretűre duzzadt szürke és feketegazdaságot segítsenek visszatéríteni a törvényes keretek közé. Segítsenek abban, hogy ne a tisztességes munkából származó jövedelmet adóztassák, hanem a fogyasztást. Mert nyilván a minimálbérből nem lehet annyit fogyasztani, mint a jegybank elnök IMF védelem alatt álló havi 8 milliós, szerénynek nem nevezhető havi apanázsából.

Segítsen abban az APEH, hogy minél több család jusson tisztességes munkából, tisztes megélhetést nyújtó jövedelemhez. Ez több adót is jelent. Az Állam bácsi meg valósítsa meg. Az APEH is figyeljen a pályáztatás rendszerére. A pályázati finanszírozás ne a kollektív felelőtlenség, és ne az ellenőrizhetetlen protekcionizmus rendszere legyen. Az alvállalkozóit ki nem fizető, és köztartozást felhalmozó cégek ne is pályázhassanak!

Végül, de utolsó sorban az APEH is figyelhetne a közszolgáltatások piacosítására. Vagy a PPP konstrukció, és e bizniszben érdekelt „üzleti körök” lekötelezésére, és lekötelezettségére. Valamint szentelhetne némi figyelmet a pártklientúrák vagyonának növelésére, és növelőre is.

Ha erre használja majd az APEH azon eszközöket, amitől a bizottsági elnök asszony óvni próbál, ám tegye. Több mint 9 millió magyarnak nincs, mitől félnie. Végül is Al Capone adócsalásért került börtönbe. Mert az igazságszolgáltatásunk fájdalmasan hatástalan ezen a téren. (Is.)

Viszont, ha másra használná, akkor aggódhatunk. Az egyik ősi Dakota APEH-es közmondás szerint: „Tizennyolc ló eltűnése ritkán jelent tizennyolc szerencsés lótolvajt. Kérdezzék erről az állami vagyon nevű lovat.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE