Patacsi Pilvax

Állami „adósságrendező hitel”

|

Néhány napja 8 százalékos kamattal 1 milliárd dolláros hitelt vett fel a kormány, amelyet az ország 30 évig fog törleszteni – mondta Török Zsolt vasárnap.

Az MSZP szóvivője szerint ennél jóval olcsóbb hitelt is kaphatott volna a nemzetközi pénzügyi szervezetektől a kabinet, hiszen ezeknél a kamat csupán 3-5 százalék.

A szocialista politikus szerint a kormány azért választotta a drágább hitelt, mert a pénzintézetek feltételekhez kötött kölcsönével szemben ez szabadon felhasználható. Török Zsolt szerint épp ezért nem lehet biztosan tudni, hogy mire fordítják majd az 1 milliárd dollárt.

Az MSZP szóvivője elmondta azt is, hogy: „a kormány hivatalosan az államadósság csökkentésére kívánja költeni az egymilliárd dollárt.” Egy korábbi, a válság legsúlyosabb évében 2009-ben felvett kölcsönt akarnak kiváltani vele. Hozzátette: Budai Gyula elszámoltatási biztosnak ezt az ügyet is ki kellene vizsgálnia.

Szerintem is sok mindent ki kéne vizsgálni. Csak nem Budai Gyulának, nem Keller Lászlónak. Hanem független embereknek. Főleg azt, hogy békés viszonyok mellett, hogyan lehetett ekkora kárt okozni az országnak, mint a „demokrácia” huszonegy éve alatt?   „Ez szabadon felhasználható..” Pontosan úgy, jár el az állam bácsi, ahogyan „Azemberek”! Kölcsönből, és hitelből színlelnek jólétet. Állam bácsi nem biztosít jólétet, csak színlel. Főleg választások környékén. Azemberek is pontosan ezt csinálják, amikor slamasztikában vannak, felvesznek egy hitelt fedező másik hitelt. Csak Azembereknél néhány ilyen mutatvány után a bank viszi a házat, vagy a kocsit, illetve a plazma tv-t. Mi lesz, ha állam bácsi lesz olyan helyzetben, hogy csődöt jelent? Ki fogja a számlát fizetni?

Gazdag egy ország Magyarország. Képes eltartani egy teljesen alkalmatlan „elitet.” Az MSZP úgy tesz, mintha az elmúlt nyolcéves kormányzáshoz semmi köze nem lenne. A Fidesz ellenzékben mindenre tudta a megoldást. Most béna kacsa módjára cselekszik.

Az elszámoltatás úgy látszik, elmarad. A patacsi Pilvax közvélekedő törzsközönsége szerint lenne rá társadalmi igény. Ez a vélemény nem reprezentatív.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. 11/B

    Már megint fröcsögsz a Fideszre? Te is mocskos szoci vagy? A Fidesz a király!!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE