Patacsi Pilvax

Hit Gyülekezet

|

Derek Prince-l kezdődött minden. Ő egy biblia tanító. Ennyit elég tudni személyéről. Mert most a Hit Gyülekezetéről szeretnék írni. 1979-ben egy budaőrsi ötfős imacsoportból Németh Sándort felkente Derek Prince szolgálatvégzésre. 1989-ig illegálisan működhettek. 1995-ben már tízezres tömeg előtt zajlottak az istentiszteletek. Valamit tudnak, nem? 1998. óta már saját csarnokukban, mindig teltház előtt ünnepelnek. Mert ők valóban azt csinálják. Ünnepelne.  A műsort meglehet nézni minden vasárnap 11 órától az ATV csatornán. Cionista, üzleti jellegű szektának tartják őket.

Én hívőnek tartom magam, de csak úgy, hogy minden egyházat utálok, mint Voltair. Tapossuk el a gyalázatost. Nem kellenek a papok ahhoz, hogy higgyek istenben. Németh Sándor viszont más. Lenyűgöző szónoki képességgel van megáldva. Belepillant a bibliába, vagy a jegyzetébe és utána órákat beszél fejből, papír nélkül, hihetetlen meggyőzéssel. (na jó, engem nem tudott még meggyőzni, de elismerem tehetségét). De, őszintén szólva, nem is Németh beszéde érdekel a műsorból, addigra már el is kapcsolom máshova, hanem a bevezető zenés rész. A jelenlévő 10 ezres tömeg együtt énekel felállva a zenekarral, és látszik rajtuk, ők ezt élvezik. Jól érzik magukat. Ettől vidám a vasárnap. Én közben azon gondolkodom, kik írják ezeknek az egyházi, vallási daloknak a szövegeit? És a zenéjét? Mert a Hit Gyülekezete követi a kort: rockban adják elő a vallást. A színpadon ott dobol Pasquelle az R-Go-ból, ott énekelt régen Csoki a Manhattenből, és egyébként is, nagyon jó a zenekar. Miben rejlik a varázsuk? (kiemelném, nem mint vallási műsort nézem néha, hanem mint szórakoztató, „nem tudom-semmihez-fogni”, eseményt, de nézem műsort.) Megint csak ismételni tudom: valamit nagyon éreznek. Ha az a bazi nagy csarnok megtelik minden vasárnap, ha még én is megnézem őket vasárnap délelőttönként, és gondolom, rajtam kívül még sokan, az már csak jelent valamit. Ennek bizonyos szinten semmi köze a hithez, de másoknál arról szól. Mindezt csak azért írtam, mert a Hit Gyülekezetet fel akarják venni a történelmi egyházak közé. Lehetek őszinte? Én a katolikus hazugságokat törölném és  szívesebben látnám őket a hit terjesztőiként, mert ők legalább vidám vasárnapot csinálnak.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Serföző Béla

    Doki!
    Ha már ennyire egyetértesz a HIT gyülekezettel,miért nem lépsz be?
    A fizetésed %-ékában megtudod választani a helyet az első,második vagy a fönt a karzaton.Természetesen a fizetésedből lehet támogatni a gyülekezetet.Van egy kis problémám a Német úrral:Ő is befizeti a %-ékót a fizetése után.Milyen lobby intézte el hogy ők is kapnak vallási támogatást.Meg sem merem kérdezni hogy milyen hitvalláshoz tartozik a hitgyülekezet?

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE