Firkászat

Emlékezzünk halottainkra

|

Ezekben a napokban halottainkra emlékezünk a temetők csendjében. Azokra, akik már elmentek, az Örökre Fiatalokra. Érzem és tudom, hogy gyarló bármilyen szó, amely a szeretett elhunytak emlékét méltatni próbálná.

Szomorú vagyok, amikor elhanyagolt, gondozatlan sírokat látok. Valószínű, hogy az emlékezők is elmentek már. Különösen az bánt, ha gondozatlan katonasírokat látok. A katona nem biztos, hogy önként ment oda, ahol a végső nyughelye található. 03

A háborúk legnagyobb vesztesei az édesanyák és a katonák. Az Anyák, azért mert gyakran hiába várják haza a fiaikat, a katonák pedig a hazától és szeretteiktől távol halnak meg. Néha még nyughelyük helyét sem sikerül pontosan meghatározni. A pécsi temetőben is több nemzet katonái alusszák örök álmukat. Amikor halottaink emléke előtt tisztelgünk, gondoljunk rájuk is tisztelettel, gyújtsunk mécsest emlékükre! Hiszen a halál mindenféle nézeteltérést, ellenségeskedést semmivé tesz! Imádkozzunk Mennyei Atyánkhoz, hogy a magyar katonák sírjaira valakik mécsest, vagy egy szál virágot tegyen. Hiszen nagyon sok magyar katona sírja Magyarországtól távol található.

Reméljük, hogy lesznek az idegen földön is gondos kezek, akik a mi fiaink sírját ápolják megbocsátó szeretettel.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE