Patacsi Pilvax

Magunkat ajánljuk

|

Több éve beszélgetünk már  egy bizonyos körben arról, hogy tenni kéne valamit a rácvárosi, és a patacsi városrészekért. Amelyek valljuk be, néha igen elhanyagolt benyomást keltenek. Vagyis úgy fest, mintha az adott városrészeknek nem lenne gazdája, gazdájuk. Az árkok nincsenek tisztítva, a fű nyáron derékig ér. A mediterrán hangulatú városban itt kint úgy érezzük magunkat, mintha a szavannákon járnánk.

Az utak kritikán aluli állapotban vannak. Amit nagy ritkán felújítanak, azt 2-3 nap múltával felbontják. Mindezt közpénzen! 2009. augusztus 18-án kezdődött az utolsó nagy felújítási szakasz. Egy nap munka után, egy 4 napos ünnep következett.

Örültünk. Aztán a ritka útfelújítás, több, sűrűbb útfelbontás, csatornafedelezés követte. Az „üröm könnyek” akkor szöktek a szemünkbe, amikor is az Újpatacson az összes út egy területre vezetett. Nem Rómába. A bizonyos lakóparkhoz. Véletlenek persze vannak.

Ezek után 2009. november 13-án 16 fő patacsi, és 3 fő rácvárosi polgár megalakította a Patacs-Rácváros Egyesületet. Taglétszámunk az óta lassan, de folyamatosan bővül. Felvállaltuk bizonyos közügyeket. Több sikeres lakossági fórumot tartottunk. Kiemelkedik a 2010.január 20-án megtartott lakossági fórum. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a helyi önkormányzati, és országgyűlési képviselőkkel.

E találkozásokat szeretnénk rendszeressé tenni. Minimális célként egy települési részönkormányzatot létre hozásában részt venni. A választott képviselőkkel folyamatos kapcsolatot tartani. Véget akarunk vetni annak a gyakorlatnak, hogy mi egyszerű választópolgárok csak négyévente vagyunk fontosak, amikor szavazunk.

Olyan képviselőket fogunk támogatni, akik értünk dolgoznak. Akik nem urai, hanem szolgái lesznek a városnak, a városrésznek. A közszolgálat az egyik legnehezebb szolgálat. Céljaink elérésében számítunk minden helyi lakos, a közösségért tenni akaró patacsi és rácvárosi polgár támogatására.

Köszönjük az eddigi segítséget is!

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE