Ez-az-amaz

Körömlakkok

|

Jómagam imádom festeni különböző színekkel a körmeimet, persze, csak ha van rá időm. A körömlakk színe is sok mindent elárul a viselője hangulatáról. Például a fekete, ami általában a szomorúbb hangulatot tükrözi. A vidámabb színek, mint például a sárga, narancssárga, világoszöld…stb egyértelműen a jókedvet mutatják. A körömlakkokkal sokféleképpen lehet variálni: nekem mondjuk gyakori kedvencem a fehér alapon lefestett köröm, amire bármilyen színnel egy pöttyöt rá lehet vinni, és tűvel nagyon óvatosan szétkenni, amiből nagyon szép minták tudnak születni. (de arra vigyázni kell, hogy egy színt válasszunk ki, amivel dolgozunk a fehéren, ne többet, mert csúnya lehet)… Vagy mondjuk szintén fehér alapra mindenféle színnel pici pöttyöt ( itt használhatunk több színt, és ezt nem kell szétkenni, vagy széthúzni tűvel) és ez a fajta megoldás is vidám hangulatot tükröz. A körömlakk nyilvánvalóan az önkifejezés egyik lehetséges eszköze, szerencsére ma már a férfiak körében is egyre inkább megengedettnek számít. Fontos az ápolás

Első lépés a tökéletesen ápolt kéz és köröm. Ha nem szakember végzi, hanem otthon vállalkozol a feladatra, akkor krémezd a bőrödet, olajozd a körömágybőrt, és jó minőségű reszelővel dolgozz! Ezután jöhet az alapozás. Még ha a színes lakkod nem is csúcsminőségű, az alap- és a fedőlakknak akkor is muszáj annak lennie. Az alaplakktól körmeidnek egyenletes lesz a felülete, és meg is gátolja elszíneződésüket, amit az élénk lakkok okoznak. Ne feledd: ha egy kicsit is kezd lepattogni a festék, azonnal mosd le körmeidet, máskülönben rendkívül ápolatlannak fog hatni a kezed! Főként az élénk színeknél figyelj oda erre, hiszen pillanatok alatt meglátszik, ha sérül a lakkozás!

Az évszakhoz illő körömlakk tanácsokat is érdemes követni. A világos körömlakkok idén nagyon divatosak. Főleg, ha a tavaszi süti árnyalatokból válogatsz. A zöld, lila és rózsaszín akkor mutatnak a legszebben, ha két rétegben lakkozod ki velük a körmeidet. Mivel ezek a színek általában matt hatásúak, egy kis fénylakkal csillogóbbá varázsolhatod őket. Egy ilyen lakknál ügyelj a mértékletességre! Nem kell színes köves gyűrű, sem feltűnő karkötő, önmagában is mutatós.

Az örök pirost mindenki legalább egyszer kipróbálta, és van is egy kedvenc árnyalata belőle. Persze idén tavasszal is divat, de most inkább a narancsosabb árnyalatok az igazán trendiek. Tudsz játszani a rétegekkel is: ha világosabb, enyhe színt szeretnél, elég, ha egy rétegben fested ki a körmeidet, ha pedig igazi vadmacskává akarsz változni, két réteggel erős fedést érhetsz el. A piros és narancsszínekhez inkább a matt hatás és a rövidebb körmök passzolnak. A barack és bézs színek romantikusak és visszafogottak. Ha a ruhád már eleve színes vagy mintás, elég egy ilyen körömlakkot választanod ahhoz, hogy ápolt és mégis divatos körmeid legyenek. Ezek már olyan árnyalatok, amikből bátran választhatsz a hétköznapokra is csillogós, gyöngyházfényű változatot.

Tavaly jött újra divatba a hosszúkás köröm, ami a barack és bézs színekkel szintén jól mutat. Ha erős a sminked, akkor is jól jöhet egy ilyen visszafogottabb körömlakk, így az ékszerek is tudnak érvényesülni rajtad. Egy ilyen színhez a nagy, díszes gyűrű kitűnő választás. Mindig kell egy kis változatosság! A kék minden árnyalata szuperdivatos, akár matt, akár csillogó.

Bulikba a csillámos, magas fényű kéket ajánljuk, nappalra a baba kék és pasztellszínű változat a legjobb választás. A kékhez a barna szín megy leginkább, barna rucihoz próbáld ki! A lila nemcsak süti árnyalatban, de mély, sötét színekben is divatos az idén. Vannak olyan körömlakkok is, amelyek szinte már feketének látszódnak, de ha a fény felé fordítod, lilás árnyalatuk lesz. Drámai hatást érhetsz el, ha a sminkedben is megmutatkozik ez a kettősség: te lehetsz a végzet asszonya füstös szemekkel és mély lila körömlakkal. Egy ilyen párosításhoz ékszert nem nagyon kell viselned, elég, ha a színek ragyognak rajtad.

 

 

 

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE