Ez-az-amaz

Az egészséges haj, és fejbőr

|

Samponok, balzsamok használata. A haj a kinézetünk meghatározó tényezője, a dús hajon, frizurán is múlik, hogy szépnek látjuk-e a másikat.

Bár hajunk fényét elsősorban egészségi állapotunk és hangulatunk határozza meg, azért hajápolási szokásainkon is sok múlik.

A haj 97%-át keratin alkotja; a maradék 3% víz.

Ahhoz, hogy hajunk ápolt, vonzó, és szép legyen, azért nagyon sokat kell tenni, különben töredezett, fénytelen lesz. Gondolom senki számára nem szép látvány egy ápolatlan, zsíros haj. Érdemes a hajtípusnak megfelelő sampont, illetve balzsamot választani. Az sem tesz jó a hajnak, ha naponta mosva van, mert elveszíti a védekező képességét a fejbőr, ami gyorsabb zsírosodást okoz. Személyenként változó, hogy ki hányszor mos hajat, de a heti 2-3 mosás ajánlott.

Ma már sokféle termék található hajtípusokra, legyen az: zsíros, fénytelen, töredezett, korpás stb. A legtöbb mai samponban már található kondicionáló anyag, ennek ellenére általában a samponos hajmosást valamilyen hajkondicionáló termék felvitele követi.

A sampon szó a hindi nyelvből került át az angol nyelvbe. Eredetileg a szappan és a sampon sokban hasonlított egymásra, a mai modern sampont az 1930-as években készítették először; a Drene nevű sampon volt az első, amelyik szintetikus felületaktív anyagokat tartalmazott.

A hajbalzsam alapvetően egy szépségápolási valamint általános higiéniai elvárásokhoz szükséges termék.

A jó balzsam használat után tartást ad, nem zsírosít vagy szárít és kellemes illatot a hajnak. Ezek a dolgok elsősorban a nőket érdekli, de a mai gyártók egyre jobban nyitnak a férfiak felé is, így egyre több kifejezetten uraknak szóló ajánlatot dobnak piacra.

A hajbalzsamoknál is egyre több helyen megfigyelgető a természetességre való törekvés.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE