Gasztro bűn

Káposztás kocka, avagy a cvekedli

|

Végy egy Rubik –kockát. Forgasd azonos színűre, és tegyél rá káposztát. Kész a káposztás kocka. Egy kicsit komolyabbra fordítva a szót nem vagyok valami nagy szakács, de az Egyesületünk nagyon jól el van látva gasztronómiai művészekkel, szóval mester és mesteribb szakácsokkal. Szerintem a mi egyesületünkben a legmagasabb a mesterszakács/ tíz fő gasztronómiai koefficiens értéke.

A múlt héten több napig egyedül voltam, és elhatároztam, hogy készítek egy jó cvekedlit. Szóval káposztás cvekedli. Olyan egyszerű,- a Doki szavaival élve,- mint az ék. Hívhatjuk káposztás tésztának. De jó magyar nyelven cvekedlinek is. kaposztasrubik

Sokan káposztás kockának mondják, de mi történik, ha a tészta nem kocka alakú?  Sebaj, mindegy, hogy nevezzük a káposztás tészta egy finom, és egyszerű ételt takar. Amúgy is a káposzta javítja a látást. Gondolom senki nem látott még szemüveges nyulat.

Hozzávalók: 50 dkg kockatészta. Tészta az több fajta is lehet. Nagy a választék. 3 kanál olaj, bors, só, 1 kis fej káposzta, 3 dkg cukor, 20 dkg bacon, 10 dkg sonka. 15 dkg mozzarella, 2 evőkanál parmezán.

Egy nagyobb lábosban öntsünk olajat, majd a cukrot szórjuk bele és pirítsuk meg világos barnára. A káposztát lereszeljük, besózzuk és egy negyed óra múlva kicsavarjuk. A kicsavart káposztát hozzáadjuk a karamelizált cukorhoz, és sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt megpároljuk.

A tésztát belekeverem a káposztába, és kis kockákra vagdosva hozzáadom a mozzarella sajtot is, rászórom a reszelt parmezánt, jól összekeverem. Majd a végén összekeverem a megpirított baconnel, és sonkával.kaposztas_teszta

Lehet sokan meglepődnek a sonkán és a baconon. De Balut idézve: „szeretjük mi a tejbegrízt is, csak sok sonka legyen benne!” Balunak mindig igaza van. Indulok a Pilvaxba, a csillagpartira, és töltött káposztát enni. Jó étvágyat mindenkinek!

 Kép: http://simivegyes.blog.hu/tags/k%C3%A1poszt%C3%A1s_kocka

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Doki

    250 fölött a svájci pénz, ti meg tejbegrízről álmodoztok? Azt már csak a Csányi tudja megfőzni.

    ↑ LinkVálasz
  2. balu56

    Kedves YETI! A tejbegrízt úgy szeretem sőt imádom, ha van mellé és nem bele kéttenyérnyi és két ujjnyi sonka és/vagy rántott szelet, esetleg sült oldalas, stb!!! Ami a méretet illeti, minden esetben az urológusod tenyér, illetve ujj mérete a mérvadó! Egyébként nincs kizárva, hogy egyszer megpróbálom a “tejbepapit” sonkával, de még úgy vagyok vele, hogy “Hagyja a dagadt ruhát másra….”!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE