Ez-az-amaz

Sorsdöntő hónapok

|

Az adósságválság súlyosbodásával és a piaci feszültségek fokozódásáról nyilatkozott Nouriel Roubini. A közgazdász professzor a Wall Street Journal-nak adott interjújában 50%-nal nagyobbra tette a globális recesszió esélyét és elárulta: ilyen ideges időszakban-készpénzben tartja eszközeit. A neves elemző azt sem zárta ki, hogy 5 éven belül Spanyolország és Olaszország is feladja az eurót.

Nouriel Roubini a WSJ-nek adott televíziós interjújában arról is beszélt, hogy Marx Károlynak igaza volt. Egy ponton a kapitalizmus lerombolhatja önmagát. Roubini szerint jelenleg a piacok nem működnek.

Később ezeket a mondatokat Gina Sanchez, a Roubini által alapított RGE Monitor elemzőház közgazdásza részletezte a CNBC hírcsatornának. Az elemző szerint főnöke nem prózai akart lenni. Roubini frusztrációjának akart hangot adni, amiért a törvényhozók és politikusok elárasztották pénzzel a világot, de nem biztosították a források helyes felhasználását.

A neves közgazdász arról is beszélt, hogy a világgazdaság újra a recesszió felé halad. Jóslata szerint több mint 50%-os esélye van annak, hogy a globális gazdaság megint recesszióba süllyed. A fejlett világ országainak politikusai pedig rossz intézkedéseket hoznak, hogy elkerüljék ezt. Az Egyesült Államok és az eurózóna országai ugyanis megszorító intézkedéseket hoznak, miközben épp több stimulusra éheznek gazdaságaik. Roubini szerint az előttünk álló 2-3 hónapban dől el, hogy merre tart majd a globális gazdaság, hozzátette: a bizonytalanság fogságában vannak a gazdaságok.

Az Egyesült Államok egy héttel ezelőtti leminősítését kommentálva Roubini kifejtette, hogy az elmúlt években az USA megsemmisítette szuverén stabilitását, emellett pedig a túl nagy bankok is veszélyt jelentenek az amerikai gazdaságra.

Jelenleg nem a kockázatos eszközök vásárlásának időszakát éljük – fejtegette Roubini, aki hozzáfűzte: kockázatos eszköznek tartja az eurót is. Ötéves időtávon elképzelhető, hogy Spanyolország és Olaszország az eurózóna elhagyása mellett dönt, ha úgy gondolják, hogy előnyük származik belőle, és ha elveszítik a piaci forrásbevonás lehetőségét – vetítette előre az RGE Monitor elemzőház vezetője.

(Portfolio.hu alapján)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Doki

  Ne küldd a Tőkét a levesbe,(Roubini borzasztóan nem érdekel) de Marx sajnos, vagy lehet, hogy később még hála, normálisan működik. Mert szerintem a működő kapitalizmust még soha, senki, nem elemezte és vizsgálta olyan mérnöki pontossággal, mint Marx a Tőkében. persze ezt az elmúlt 150 évben manipulálták, vagy akarták. Nem lehetett. Még mindig Marx köpönyegéből bújnak ki a Soros Györgyök. Mert ők olvasták és komolyan vették a Gyurit.

  ↑ LinkVálasz
 2. T. Gábor

  “Marx Károlynak igaza volt. Egy ponton a kapitalizmus lerombolhatja önmagát. Roubini szerint jelenleg a piacok nem működnek.”

  Mint tudós, Roubini is megy a levesbe Marx mellé…
  de addig még meggazdagodhat, ha ügyesen aknázza ki mások hülyeségét.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE