Patacsi Pilvax

Az utolsó plató demokrata

|

“Inkább elszenvedem a rosszat, mint elkövetem azt.” /Platón/  Néhány napja egy barátomat kísértem a bíróságra. Egy komment miatt. Mert Magyarországon sajtó, és véleményszabadság, valamint demokrácia van. Az a jogi faramuci helyzet állt elő, hogy kérdéssel rágalmazott.

Nem vittünk magunkkal pótkocsit, nem jártak arra véletlenül tv-stábok, és Ilonka néni,- barátom édesanyja- sem búcsúztatta a fiát könnyes szemmel a kapuban. Éva a felesége sem tudott eljönni, mert dolgoznia kellett. Szóval a barátom tette a dolgát. Pontosan megjelent, válaszolt a feltett kérdésekre, nem fenyegetődzött, és a végén nem csinált palávert. Mert jogtisztelő ember. Filmfelvételt sem követelt.

Magyarország utolsó demokratája Gyurcsány Ferenc, mint mindent, a „mártíromságát” is túljátssza. Ha már volt olyan szíves a Fidesz, hogy Golgotát épített neki. Az utolsó plató demokrata késett, nem működött együtt a bírósággal, fenyegetőzött, és bohóckodott.

A Golgota járásához természetesen bibliai idézetet is használt: „Mindenkinek megvan a maga 30 ezüstje. Úgy látom, maguknak ez a 30 ezüstpénz kellett ahhoz, hogy ebben a becstelen eljárásban részt vegyenek”. Mondta a tetőtől-talpig demokrata. Szerinte a főügyész nem az alkotmányhoz, hanem a miniszterelnökhöz és pártjához lojálisak. Nem lesz ez mindig így, mondta burkolt fenyegetésként a nagy demokrata. Egy esetleges hatalomváltás idejére az ügyészek felelősségre vonását helyezte kilátásba.

A távozása után pedig valóságos show műsort kerekített a volt miniszterelnök. Egy spontán odakészített, és véletlenül kihangosított teherautó platójáról szónokolt. Kihallgatása után a volt kormányfő az utcán tüntetőkhöz szólva elmondta vallomást tett. Ugyanakkor panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint rövid vallomásában “az ügyészek szemébe nézve” azt mondta: megsértették esküjüket, és ahelyett, hogy részrehajlás nélkül, elfogulatlanul végeznék munkájukat, politikai ellenfeleinek ösztökélésére “ocsmány, cinikus koncepciós perben vesznek részt”.

A jelenleg hatályos Alkotmány szerint jogegyenlőség van Magyarországon. Ez egyszerű, mint az ék Doki szerint is. Magyarul a mostanában sűrűn elkapott uzsorásokat is olyan eljárás illeti meg, mint a volt miniszterelnököt. Nem tudom, hogy egy uzsorás megtehetné-e azokat a dolgokat, amit a volt miniszterelnök? Egy uzsorásnak nincs politikai felelőssége, és mentelmi joga.

A plató demokrata kint már másként játszott. Ugyanis azt mondta, ha egyszer hatalomra kerülnek, semmiképp nem akarnak bosszút állni azért, ami most velük történik, mert a bosszú nem vezet sehová. Egyébként pedig tartozásuk nem a most fennálló „tébolyult hatalom” felé lesz, hanem az ország népe felé, amiért hagyták, hogy „Orbán Viktor hatalomra kerülhessen”, mondja Gyurcsány.

Közben a baloldalon és az MSZP-ben is egyre többen jönnek rá, hogy Gyurcsány Ferenc már nem a „Messiás” a baloldal számára. Döntő érdemeket szerzett abban, hogy a baloldalt keresztre feszítették.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Hintás

    Volt már tüntetés Patacson is! Serfőző Béla, és D. Miki fiatalkorú szabadságot követelt Painter Istvánnak.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE