Ez-az-amaz

Azért még vannak ráérő, kipihent emberek.

|

Nekem sem kell a szomszédba mennem, ha valami abszurditással kell előállni, de ez minden képzeletet felülmúl. Szakemberek egy csoportja felállított egy új összefüggést, amely szinte vetekszik az Einstein féle e=mc2 képlettel. Íme, a képlet: tyúktojás = eperszem = világháló! Még mielőtt azt hinné valaki, hogy elgurult a gyógyszerem, erre a hírre az mti oldalán leltem rá.

A világháló 5 deka – durva számítással.

Az eredmény a Vsauce-nak, egy YouTube-csatornának köszönhető, és úgy jött ki, hogy szakemberei összeadták a neten mozgásban lévő összes elektron tömegét Albert Einstein alapképletéhez igazodón, mely szerint az energia egyenlő a tömeg és sebesség szorzatának négyzetével. (A világháló alatt ez esetben természetesen annak csakis a “tartalma” értendő, a kábelek, számítógépek és minden egyéb nélkül.)
A kalkuláció atyja John Kubiatopwicz, amerikai számítógéptudós, aki úgy számol, hogy például minden egyes könyv – amely feltöltődik a netre – 0,000000000000000001 grammal növeli a világháló tömegét. A tudós természetesen nem csupán a könyveket vette számításba.
A jelenlegi világháló mindennel együtt egy közepes nagyságú tyúktojásnyi, vagy jókora epernyi tömegű – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

baluhir.hu

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE