Ez-az-amaz

Borzasztó halál

|

Még nem kezdődött meg a tél, de a hideg, a szegénység, és elesettség már is szedi az áldozatait. A rendszerváltás óta megvalósult demokrácia legnagyobb dicsőségére. A rendszerváltás sok ember számára egyenlő az elszegényedéssel, a lecsúszással. De ez már nem a „móraferenci” tisztes szegénység.

Az elmúlt öt-hétben huszonöten haltak meg Magyarországon kihűlés miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint október nyolcadika óta tíz megyében történt már hasonló eset, a fővárosban is jó néhányan fagytak már meg. A huszonöt áldozat közül volt, aki a szabadban, de olyan is akadt, aki saját lakásában hűlt ki annyira, hogy már nem lehetett rajta segíteni.

A fővárosban haltak meg a legtöbben, öten. Hajdú-Bihar megyében négyen, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Komárom-Esztergomban hárman-hárman, Szabolcsban, Baranyában és Fejérben ketten-ketten, Pest, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Bács-Kiskun megyében pedig egy-egy ember fagyott meg eddig.

2010. októbertől 2011. februárig 183 ember halt meg így. Többségük a fűtetlen lakásukban.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Névtelen

    Nem tudom megérteni, hogy miért nem készülnek az emberek a télre időben! :( Ezekkel a szerencsétlen emberekkel egyáltalán nem foglalkozik a közelebbi, vagy távolabbi családja, hozzátartozója? Tán azokat is meg kellene keresni az illetékeseknek!!! Mi is nagyon szegény családból származunk, de édesapánkkal rendszeresen kiskocsival vittük haza, -még jóval a rossz idő beállta előtt a téli tüzelni valót, amit az “erdőkerülők” megengedtek! Az 50-es években rengeteg szegény ember volt. Ám a családokon belüli segítőkészség bizony nagyon sokat jelentett! Nem fordult elő ennyi tragédia, mint ebben a ” az a fontos, hogy nekem legyen meg mindenem” korban!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE