Ez-az-amaz

Szmog Pécsett.

|

Páva Zsolt (Fidesz) polgármester közleménye szerint a város három monitorállomásának mérései szerint a szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket: 75 mikrogramm légköbméterenként, a belvárosi állomáson ez megközelítette a 170 mikrogrammos értéket, az egészségügyi határérték több mint háromszorosát.

Mivel a meteorológiai előrejelzések szerint a jelenlegi légköri állapot is kedvez a szmoghelyzet fennmaradásának, a riasztási fokozat elkerülése érdekében a polgármester több intézkedést is foganatosított. Felhívta a figyelmet, hogy aki teheti, gépjárművét ne használja, és helyette a tömegközlekedést részesítse előnyben. Ennek érdekében a gépjárművel rendelkező pécsi polgárok az autómentes napokról már jól ismert módon november 18-án a forgalmi engedély felmutatásával térítésmentesen vehetik igénybe a Pécsi Közlekedési Zrt. járatait. Nagy Csaba alpolgármester ezzel kapcsolatban az MTI-nek hozzátette: a buszokon a forgalmi engedélyüket felmutatókkal együtt utazó gyermekek, a várandós nők és a kisgyermekükkel együtt utazó anyukák is térítésmentesen utazhatnak pénteken üzemkezdettől üzemzárásig.

Páva Zsolt a városban élőket arra kéri, hogy kerüljék a szénnel, illetve a fával történő tüzelést, alkalmazzanak gázt vagy villamos energiát a fűtésre. A nyílt téri égetést a város egész területén az intézkedés visszavonásáig megtiltotta a polgármester. (MTI)

Csak egy dologban piszmogtak a városházán a riadóval kapcsolatban. Elfelejtették megmondani, hogyan fűtsenek árammal vagy gázzal azok szerencsétlenek, akiknél már rég kikötötték a villany és a gázórát. A  polgármester Úr el sem tudja képzelni, hogy mennyien vannak, akiknek már az sem igazán okoz “gondot”, hogy fűtsenek! Egyszerűen nincs miből. Hogy  fával vagy szénnel? Ugyan már! “Bágátell” kérdés. Akinek meg úri tüdeje van, az tud magának venni 68-as mintájú gázálarcot!

baluhir.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Barabás

    Se szénnel, se fával nem tudok fűteni. Hogy miért? Mert se rokona, se őse nem vagyok senkinek. Főleg a fideszes fiuknak!!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE