Magyar Közélet

Leminősítettek bennünket?

|

Na és?

Minket csak a Moody’s minősített le! Meg különben is, Matolcsy megmondta, hogy mi ott vagyunk Európa legjobbjai között! Sőt azt is mondta, hogy „Itt valami más van. Voltak, akik ki is mondták, hogy itt egy spekulációs támadás egyik eleme van, voltak, akik ebben nem voltak biztosak, de abban egyetértettek, hogy a fundamentumok nem indokolják a Moody’s leminősítését”! Nem hiszed el? Pedig így van! Ha netalán nem így lenne, azonnal hoznak egy új törvényt, mely kimondja, hogy:

 

1.§. Matolcsynak mindig igaza van!

2. §. Amennyiben Matolcsynak mégsem lenne igaza, automatikusan az 1.§. lép életbe!

És különben is, bennünket tovább már nem lehet leminősíteni! Tehát, mi már megtaláltuk azt a a fix pontot, ahonnan elvileg csak felfele vezethet az út.

Bezzeg a Belgákat a Standard & Poor’s, a világ legnagyobb hitelminősítő csoportja minősítette le! Nem is akár hogyan. Az eddigi „AA pluszról” egy fokozattal „AA”-ra rontotta a hosszú futamidejű belga szuverén adósbesorolást, további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást érvényben hagyva az új osztályzaton is. Az igaz, hogy az “AA” adósbesorolás is mindössze kétfokozatnyira van a lehetséges legjobb, “AAA” osztályzattól. Ej, de jó lenne, ha egyszer minket is a Standard & Poor’s csoport minősíthetne, hasonló paraméterekkel!

No’ mindegy, addig is be kell érnünk az eddig elért bóvli minősítéssel, amit Matolcsy szerint, egy „bóvli” csapattól kaptunk! Nincs is semmi baj az ilyen kijelentésekkel. Meg is tapasztaltuk egy-két Kósa féle „elszólás” következményként anno! Sok devizahitelesnek akkoriban közel havi húszezerrel ugrott meg a számlája! A mostani mutatványnak teljesen kiszámíthatatlanok a következményei! Az egy más kérdés, hogy mit szól ehhez a közel egymilliós hazai devizahiteles tábor, akiknek lassan esélyük sem marad a túlélésre? Ha ezt a kormánypolitikát folytatják tovább, akkor jó esetben ismét ki fog tántorogni Amerikába, de most már több mint hárommillió emberünk! Rossz esetben? Hm, ….akármi is megtörténhet!

baluhir.hu

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE