Magyar Közélet

Lemondott Szájer József!

|

Szájer József néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő lemondott valamennyi fideszes pártfunkciójáról. Az EP fideszes képviselőcsoportjának eddigi elnöke Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett, vasárnapi keltezésű levelében jelentette be döntését, miszerint az év első napjával lemond a Fideszben betöltött valamennyi pártfunkciójáról, hogy – mint fogalmazott – elkerülje azt a látszatot, mintha a Fidesz – személyén, illetve családján keresztül – az igazságszolgáltatás befolyásolására törekedne.
Az MTI-hez is eljuttatott levélben Szájer azt az indokot hozta fel, hogy feleségét, Handó Tünde bírót, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét az Országgyűlés december 13-án – január 1-jei hatállyal – az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot (OIT) felváltó Országos Bírói Hivatal (OBH) elnökének választotta. Szájer hangsúlyozta, hogy egész eddigi munkája során – úgy is, mint az új alaptörvény szövegező bizottságának elnöke – a demokrácia és a jogállamiság alapvető elvének tekintette a bírói függetlenség és az államhatalmi ágak elválasztásának elvét.

“Meggyőződésem, hogy a látszatát is el kell kerülni annak, mintha a kormányzó párt személyemen, illetve családomon keresztül az igazságszolgáltatás, mint önálló hatalmi ág befolyásolására törekedne. Döntésemmel feleségem munkáját, az igazságszolgáltatás minden magyar polgár érdekét szolgáló megújítását is segíteni kívánom” – írta a levélben az EP-képviselő.
Szájer mindehhez hozzátette, hogy továbbra is egyetért az Orbán-kormány és a Fidesz politikájával, minden tőle telhető módon támogatja “Magyarország megújítására irányuló törekvéseit”. (MTI)

Még el sem kezdődött az Újév, már nyomják a „süketet”! Nem tudom, ki volt az égbolt tervezőjének statikusa, de az biztos, hogy jól végezte dolgát, mert még nem szakadt rájuk! Egyébként, akkor lett volna tejesebb, és hitelesebb Szájer érvelése, ha azon túlmenően, hogy kilépett a Fideszből, elválik a mostani feleségétől, benősül a Thürmer családba és egyúttal belép a  munkáspártba!

 

baluhir.hu

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE