Ez-az-amaz

A kivétel erősíti a szabályt?

|

Már megint az a fránya ló lába. Kilóg?  Ki ám, de még mennyire! Mint tudjuk, január 1.-től szigorúan tilos dohányozni közforgalmú intézményekben, így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében. Egyszóval mindenhol. Vagy mégse?

Hogy, hogy nem, az utolsó pillanatban az alkotmányügyi bizottság javaslatára a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény elfogadásával az utolsó pillanatban módosította a nemdohányzók védelmét célzó jogszabályt. Így január 1-jétől dohányzóhely kijelölése nélkül is lehet dohányozni a játékkaszinókban. A bizottság érdemi indoklást nem fűzött a javaslathoz, amelyet a parlament elfogadott.

Te ezt érted? A víziközmű-szolgáltatás, a kaszinók és a dohányzás szoros összefüggésben vannak egymással? Olyan értelemben igen, hogy nem tartozott a ritka jelenségek közé, ha valaki a kaszinóban „adta fel” a vízszámláját, aztán füstölöghetett magában.

Komolyabbra fordítva a szót. A törvény eredetileg úgy szólt, hogy olyan zárt helyen, ahol megengedett a dohányzás (szállodák szivar szobái, dohányáru bemutatók, stb.) tilos italt, szeszesitalt és/vagy ételt árusítani, felszolgálni!

Akkor most, hogy is van ez? Hja’ kérem, kaszinókba nem a csóró, pórnép járkál. Az meg nagyon rossz fényt vetne egy kaszinóra, ha kiszáradnának a vendégei. Tudod, hogyan van ez? Vannak egyenlők és egyenlőbbek!

Aztán nem kívánok összeesküvés elméletet gyártani, de mintha szoros összefüggés lenne a novemberi hatszoros játékautomata adó bevezetése és e törvénymódosítás közt. Nyilván való, hogy a drasztikus adóemelés miatt előbb utóbb szinte minden érintett beszünteti a játékgépekkel kapcsolatos tevékenységét.  Majd a rossznyelvek szerint egy bizonyos kormány közeli vagy inkább nagyon közeli, esetleg kormány tag kezében fog összpontosulni a játék automata piac. Azt is pusmogják, hogy e bizonyos személy több tízezer online játék automatát halmozott fel bevetésre készen. Majd, mikor letisztul a piac, egy gyors kétharmados törvénymódosítás és …. a többit nem nehéz kitalálni.

No’ mindegy, nem füstölgök tovább, mert elsejétől már az is tilos!

 

 

baluhir.hu

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. balu56

  Doki! Te addig húzogatod a Sanyi bajuszát, míg rendelkezésedre nem bocsájtja az egyik autóját! Tudod, azt a nagy feketét, aminek függönye is van. Azt mondják nagyon kényelmes, csak ahova visz, az nem valami jó hely.

  ↑ LinkVálasz
 2. Zsiráf

  Doki! Az nem Pintér, hanem Sintér!!

  ↑ LinkVálasz
 3. Doki

  No, akkor Te sok mindenről lemaradtál, diktálom, írd össze, el ne felejtsd.
  1. Az összes játékgépet én vásárotam fel a Pintér Sanyitól, cserébe felkínáltam a házam őrzését és a Hurok utca tábláinak kihelyezését. Hülye lett volna nem belemenni ilyen jó üzletbe.
  2. A kaszinókat is átvettem tőle, de azt csak grátisz, mert szeretem, ha bárhova megyek az országban, mindenhol tudok dohányozni. A kaszinó meg majd működik az állami támogatásból.
  3. ha mégsem jönnek össze terveim, akkor a parlamentbe fogok járni cigizni, mert ott ezek után is szabad lesz, igaz csak a nyilvánosság kizárásával.
  Ó, hamvadó cigaretta végem!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE