Gasztro bűn

Csülök Vogi módra

|

Egyesületünk tagjai hódolnak a kulináris élvezeteknek. Több mesterszakácsunk van. Doki, Festő úr, Vogi, Deákné vászna Miki, Atipety, Titti, Balu. A sort még hosszan folytathatjuk. A honlapunkon is szerepel a gasztro bűn rovat. A célunk ezzel, hogy felhívjuk a figyelmet a „patacsikumok” igazi értékére. Talán egy kis humor is belefér az egyre komorabb hétköznapokba. Sokszor eszünk jókat, finomakat. Múlt héten, szombaton volt a sok kolbász napja.

Kolbászt töltöttünk Voginál. Mert élőklasszikus Dokit idézve: „itt a tél! Töltésnek kell lennie!” Töltöttük az időt is, és a kolbászt is. Néha parázs viták alakulnak ki a főzés, és malacpörgetés során. Az étkezés alatt, – amely már hagyomány az egyesületnél- aztán a nézeteltérítések elsimulnak. Az is előfordul, hogy Rezsó helyett lőrincen sütünk, főzünk.

A csülök Vogi módra receptje titkos. A Dokival néha jókat vitatkoznak az ételkészítés fortélyairól. Vogi szerint: „a mostani sütőkben a csülök soha nem lesz olyan, mint egy kemencében. Egyszer ettem olyan csülköt, amit egy pékségben sütöttek. Hát az valami isteni csoda volt.”

Vogi azt állítja, hogy: „utálom az összes disznót! Méregdrágán megveszem a csülköt, karajt, nyakat meg combot, megsütöm, megeszem. Utána meg csattoghatok a gyógyszertárba vérnyomás csökkentőért meg Lipidil Supráért. Az utóbbi vérzsír csökkentő. Hol itt az igazság? Dögöljön meg az összes disznó! Holnaptól csak krumplit meg salátát eszem! Vogit szaván fogjuk. Majd mi megesszük.

Doki szerint kemencére van szükségünk. Majd kunyerbálunk a Zsolnay- Kulturális negyedből, és Zsolnay-mintás csülköt égetünk. A pavlovi hatás fokozása érdekében mellékelünk néhány „vogicsülkös” fotót.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. holló

  Mert holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

  ↑ LinkVálasz
 2. éjjeliőr

  A megmaradtat meg a kutya se eszi meg.

  ↑ LinkVálasz
 3. Segégéjjeliőr

  Minden páratlan kolbásznak is maga felé hajlik a keze. Páratlan a kolbász mert a másik felét elcsórták…

  ↑ LinkVálasz
 4. éjjeliőr

  Kolbászéknál párosan szép az élet.

  ↑ LinkVálasz
 5. Ferdeszem

  Ezért patacsikum! Illetve vogikum. Vogikum laude.

  ↑ LinkVálasz
 6. VOGI

  Olyan titkos a csülök receptem, hogy még én sem tudom.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE