Magyar Közélet

Kis Magyar valóság

|

Miközben túllihegjük S.P. ügyét a diploma plágiummal, elfeledkezünk egy fontos dologról. Kinek állhatott érdekében mindezt kidobni a médiába? Már megint bolsevik összeesküvés? Vagy inkább a FIDESZ van a háttérben? Van sok forgatókönyv, van sok elmélet. Nekem a legvalószínűbb a FIDESZ hátterében kereshető valóság. S.P. az elmúlt két évben megtette kötelességét. Mindent aláírt, ami alá lehetett, vagy kellett. Közben butaságot butaságra halmozott, ez már kínos. Viszont ha most belekényszerítik a lemondásba, kétharmados többséggel tudnak választani egy új köztársasági elnököt a köztársaság nélküli Magyarországban. Márpedig akkor két évet nyer a FIDESZ. Mármint az új államfő időjében.

De ne legyünk gonoszak. Egyelőre még nem bizonyított, hogy S.P. plagizált. Én 1986-ban csináltam a doktori disszertációmat. Akkor kapásból lőtték ki a könyvtárakból kimásolt szövegeket az JPTE (Janus Pannonius Tudományegyetem) egyetemi tanárai. Nekem is csak azért volt szerencsém, mert olyan témáról írtam, aminek akkor még kevés irodalma volt Magyarországon. Fiatalkorú cigány bűnözésről. Ezzel akkor csak Tonhauser László foglalkozott. Amit idéztem tőle, fel kellett tüntetnem. Meg is tettem. De a többi a saját agyamból és kutatásaimból született, kb. 80 %.

Egyébként ez az egész S.P. cirkusz arra is jó, hogy elterelje a figyelmet a reménytelen valóságtól. (IMF és Eu tárgyalások) Van egyáltalán ilyen? Reménytelen? És valóság is?

Más. Fellegi Tamás meglátogatta Washingtont. Tárgyalni ment. Arról tárgyalt, hogy Magyarország mikor tárgyalhat az IMF-el. Ezt jobb és komolyabb körökben a titkárnők intézik. Fellegi megnézhette a Capitoliumot, a Fehér Házat kívülről, talán még átruccant New Yorkba is, ha már ott van, lássa a szabadságszobrot is, de az egésznek gyakorlatilag semmi értelme nem volt. Mint ahogy a jövő heti Németországi tárgyalásainak sem lesz.

Orbán nem veszi komolyan Európát és a világot. És ez bele illik a cezaromániás elképzeléseibe. Hitlert sem vették komolyan a kezdeteknél. Később már veszélyesnek találták. Aztán már ellenségnek. Orbán még csak most kezd. Bemelegít. A meccs még csak most jön. Minden a bírón múlik. Lefújja a meccset, vagy engedi tovább.

Megint más. Hódmezővásárhely (Lázár város) szégyentábláját az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találtak. Erről nem sokat cikkeztek, mert kellemetlen. Miről volt szó? Lázár szégyentáblára íratta azok nevét, akik nem voltak hajlandóak közmunkát végezni az éhhalál elkerüléséért. Lázár nagyon demokrata. Igaza van, nem normális munkát, normális fizetésért kell kínálni az embereknek, hanem ki kell őket táblázni. Szégyelljék magukat. Lázár úgysem tudja, mi a szégyenkezés. Ő már vitte valamire, sőt még a gyermeke is. A többi ember meg annyit ér, amennyit.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE