Magyar Közélet

A romák is Orbán Viktorért aggódnak

|

Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének írt levelet Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, mert szerinte veszélybe kerülhet az európai cigányság felzárkózás.

Az ORÖ elnöke több százezer magyarországi roma növekvő aggodalmának ad hangot, “amelyet az országunk és annak miniszterelnöke ellen irányuló és nem szűnő támadások motiválnak. Aggodalmat kelt ez bennem azért is, mert az elmúlt évben az Európai Unió és hazánk is kiemelt fontosságot tulajdonított az európai cigányság felzárkózásának, amely most veszélybe kerülhet.”

Farkas Flórián arra hívja fel az Európai Bizottság elnökének a figyelmét, hogy alig több mint fél esztendeje az Európai Unió Orbán Viktor elnökletével és José Manuel Barroso személyes tevékeny közreműködésével elfogadta az Európai romastratégiát. “A több mint 10 milliós európai cigányság felzárkózásában az Európai Uniónak, az Európai Bizottságnak és Önnek, mint e bizottság elnökének emberi és morális felelőssége és feladata is van – hívja fel a figyelmet az ORÖ elnöke.

“Ezért kérem Önt, hogy az Ön által képviselt intézmény tekintélyére alapozva, határozottan foglaljon állást abban a tekintetben, hogy Magyarországon a társadalmi különbségek felszámolásának új mechanizmusa a pénzügyi preventív segítségnyújtás feltételeinek tárgyalása során nem kerülhet veszélybe”.

“Kérem, hogy hívja fel a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy Magyarország miniszterelnöke olyan demokrata, aki támogatja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, köztük a romák felemelkedését”! Olvasható Farkas Flórián levélében.

Farkas Flórián és Horváth Aladár, Kolompár Orbán és mások is sokat tettek azért, hogy itt tart a hazai cigányság ahol tart. Farkas Flóriánnak néhány élő klasszikust idézve:” Nem elég demokratának lenni. Annak is kell látszani!”

-MTI alapján-

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Lakatus

    HI Bodzás Testvír! Devla áldjon!! Te is aggódol Viktorért? Én csak azért, hogy végigcsinálja a négy évit…

    ↑ LinkVálasz
  2. Van az a pénz

    amennyiért én is írnék Barrosonak!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE