Gasztro bűn

Festői S.Ó.S. bab

|

Hogy miért S.Ó.S.? mert sós lett. Tudok én is rosszat főzni. De más az elmélet és más a gyakorlat. Vannak néha másnak is jó gondolatai. Ilyenkor irigy vagyok. Olyan egyszerű ételről van szó, mint a festő szakma, vagy a facsipesz.  

De attól még lehet jó. Én alvállalkozóként vettem benne részt. De a generálkivitelező, ellentétben „Puszival” mindent állt. Volt bab, hagyma, még lila is, meg szalonna. Ehhez nem is kell más. Mexikóban szinte minden ilyen egyszerű. Ott még az angyalok is esznek babot.

A recept apja

A lényeg: főzünk egy babfőzeléket. Csak úgy, hagyományosan. Fokhagymás rántással. És ezt leterítjük egy tepsibe. A tepsi egy szép magyar edény. A sütőbe való. Manapság szerencsére a teflonos tepsik már mennek ki  a divatból. Na, ezt a tepsit szépen kikenjük szalonna bürkével. A bürke is egy szép magyar szó. Az angol nem ismeri, nem is lehet lefordítani. Elteregetjük rajta a babfőzeléket, majd vastagon megszórjuk vékonyra vágott vörös hagymával. Nem kockára vágva, hagyma félbe, és utána fölszeletelni. Jöhet rá a szalonna. Házi, vagy kolozsvári, vagy bármilyen. Kevés borsikafű és kakukkfű.  Na most vigyázzatok. Mert én sajnos hibáztam. Elfelejtettem, hogy a szalonna is sós. Persze hajnali négy órakor senki ne várjon tőlem csodát.

Egyébként is tele van a hócipőm, hogy mindenki csak kitalálja, mit főzzünk, aztán én meg csináljam meg. Mint egy modern kori rabszolga működök, és csak azért csinálom, mert szeretem azokat az embereket, akik ezt megeszik és utána, néha még dicsérnek is. Már ezért is megéri. Szeretem, ha dicsérnek. És jó látni, amikor az, amiért hajnali négytől szenvedek, elfogy a tepsiből, még akkor is, ha elsóztam.

Na, most elvesztettem a fonalat. Szóval rá a szalonna és sütni, sütni és sütni. Én másfél óráig sütöttem. A hajnal rovására írható, hogy meg lehetett volna még bolondítani karikára vágott főtt tojással is, de nagyon korán volt és nagyon álmos voltam. Este még a fejemben volt, reggelre elfelejtetem. Tegyetek rá tojást is.

És persze a lényeg. Lila hagyma lesózva. A hagymához is hagymát eszünk. Ezt már korábban egy nálam ezerszer zseniálisabb ember is megmondta.

András nap jön. Nem ússzátok meg a töltött káposzta receptjét, merthogy ilyenkor Fazekas András barátunk mindig ezt csinál(tat).

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. balu56

  Ekkora változás néhány perc alatt? Fiúk! Mi történt??!

  ↑ LinkVálasz
 2. Doki

  Te bennünket ne kecsegtess. Vagyunk mi nélküled is kecsegek.

  ↑ LinkVálasz
 3. Doki

  Nyugi, a gruppenszexből nem. Arra engem sem hívnak meg soha.

  ↑ LinkVálasz
 4. balu56

  Hja’??! Így jár az, aki hajnali tizenegykor kel!

  ↑ LinkVálasz
 5. VOGI

  Ja én megint ki maradtam valamiből?

  ↑ LinkVálasz
 6. balu56

  Azért ami azt illeti, ne csüggedj Doki! A S.Ó.S-ságot leszámítva finom volt! Csak a helyzet ne lenne utána olyan gázos!

  ↑ LinkVálasz
 7. VOGI

  Ez nagyon jó lehet!Imádom a babot a hagymát meg a szalonnát is. Nézzétek csak meg milyen szép nagy fejem lett.Doki a borsikafűvel úgy vagyok hogy sehogy a kakukkfűről meg az jut eszembe amikor a kis kakukk kijön a fészkéből. De ezt megcsinálom ha addig élek is mert jó lehet nagyon. Csak ezt a két gazt én kihagyom.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE