Patacsi Pilvax

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

|

Mint tudjuk, az első Orbán kormány „gáláns” húzása volt a minimálbér megkétszerezése. Mindenki tapsolt örömében addig, míg nem éreztette hatását az intézkedés. Soha nem látott mértékű leépítési hullámmal szembesültek a munkavállalók! Ennek az oka az volt, hogy a „hozzáértő” törvényhozók meghagyták a béreket terhelő adók százalékos mértékét! 

Aki nem értené, annak lefordítom. A munkaadó vállalkozó azon kívül, hogy kétszeres bérkifizetési kötelezettséggel szembesült, plusz kétszeres adóterhet róttak a nyakába?! Azonnal a „Media Markt” szlogen – „Mert hülye azért nem vagyok!” – jutott eszébe minden munkaadónak. Persze csak annak, aki megtehette, hogy rögtön leépíthette, vagy „négyórás” munkaviszonyban foglalkoztatta az addigi munkavállalóit! A munkavállalók ekkor estek pofára, de már későn! Nyáron még „elmegy” a munkanélküliség, de télen, az utcán mínusz húsz fokban már mindegy, ki osztja az észt!  Az egyéni vállalkozók, főleg az alkalmazott nélküli kisvállalkozások zöme tönkrement, a többi, kis híján belerokkant az akkori terhekbe! Aztán ez a terhelés érdekes módon a szocialista kormányzás alatt is permanens módon megmaradt! Sőt, a Medgyesi időszakban, a száznapos program kertén belül a közszféra, illetve a közalkalmazottak fizetését a duplájára emelték! No’ ez aztán „odavert” a gazdaságnak! Nem vagyok képzett közgazdász, de egy biztos! Ha egy társadalomban túlfinanszírozom az improduktív réteget, abból nagy baj lehet!  Lett is! Érezhető is a mai napig. És még mindig áramlanak ki a milliós fizetések, főként a politikai szektorban és a közszférában! Hogy aktuális legyek, pl. egy plakát azt hirdeti, hogy Gyula 108ezret keresne, ha lenne munkahelye, míg Hoppál Péter, biztos „munkahellyel, helyekkel” rendelkezik és 1,4milliót visz haza nettóban havonta! És ez így is van rendjén! Gyula pofátlanul sokat akart, ezért ment tönkre a munkahelye, míg Péterünk szerényen beéri Gyula fizetésének a 14szeresével! Bizony, a politikusok saját nézetük szerint nagyon jól „dolgoznak”, ezért ilyen jó a fizetésük. És ez csak Pécsett és csak egy politikus, a sok közül!  Én meg azt mondom, ha ebben az országban egyetlen egy munkanélküli is van, akkor a politikus szarul végezte a munkáját! A szarmunkáért a versenyszférában sem jár pénz! Érdekes, a közszférában ez nem így van! Ezen a területen „dől a lé”! A másik, hogy azonnal be kellene vezetni, az arányosított bérezést! Értem ez alatt, hogy a mindenkori minimálbér maximum háromszorosát lehessen kifizetni a közszférában is! Ja, igen! Majd elfelejtettem, hogy az „egy ember, egy munkahely” alapelvét is be kellene vezetni!  No’, de maradjunk a mai magyar valóságnál. Ki lehet számolni, mennyibe került az adófizetőknek, az elmúlt húsz évben országos szinten ezeknek a léhűtőknek az eltartása. Könnyen megeshet, hogy egyenértékű az államadósság összegével!

A lényeg, Viktor ismét hatalomra jutott és a kétharmados többség tudatában úgy döntött, hogy végérvényesen seggre ülteti Magyarországon nem csak a demokráciát, hanem Magyarországot is! Ez többé-kevésbé sikerült is a 16%-os szja egység adó bevezetésével! Ennek következményeképp mintegy 1300 milliárd Ft esett ki a költségvetésből. Ezt a pénzt velem együtt Te fogod megfizetni, ha megfeszülünk is, „NAV Szociális hozzájárulás” címen! Kapaszkodj meg, egy kisvállalkozónak, aki nem tart alkalmazottat, havonta minimum húsz- huszonötezerrel kell többet befizetnie 2012-ben! Ha olyan jól megy a vállalkozás, hogy alkalmazottat is tarthat, hát jobb lesz, ha felköti a gatyáját! Mert ez a 2/3-os többséggel bíró, szarházi társulat kitalálta, hogy szerinte egy vállalkozónak, ha tetszik, ha nem minimum 108 ezer nettó Ft-ot kell keresnie és ez után kell fizetnie az adót! Az alkalmazottak után is! Még akkor is, ha nincs egy fillér bevétele sem a szerencsétlennek!  Ezt egy olyan bagázs kényszeríti a vállalkozókra, akik 1990-ben az egyetemi padsorokból estek be a parlamentbe, életükben nem dolgoztak, hozzászoktak a milliós fizetésekhez és fingjuk nincs a makro és a mikro gazdaságról. Arról nem beszélve, nekik fogalmuk sincs, mit jelent kitermelni a 108 ezer nettót!

Döbbenetes a magyarok tűrőképessége! Más helyen már rég a Kalasnyikovok hangjára riadnának az érintettek.

baluhir.hu

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE