A rock örök

Meghalt Withney Houston

|

Negyvennyolc éves korában meghalt Whitney Houston énekesnő, jelentette be szombat este Kristen Foster, Houston egyik képviselője. A CNN szerint a halál okáról egyelőre nem közöltek részleteket.

Első albuma 1985 februárjában jelent meg Whitney Houston címmel. Erről a lemezről az első átütő siker a „You Give Good Love” című szám lett, helyezések: az amerikai Billboard Hot 100-on harmadik, az R&B slágerlistán első hely. Első listavezető dala a Saving All My Lov for You című dal lett az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is.

Nagy nemzetközi sikert először a Greatest Love of All című kislemeze hozott. Első Grammy-díját 1986-ban nyerte a legjobb női popzenei előadó kategóriában. Ezen sikereivel hozzásegítette Janet Jacksont és Anita Bakert is a nagyobb ismertséghez. Második nagylemeze, Whitney címmel 1987 júniusában jelent meg. Az albumból kiadott kislemezek sikerével megdöntötte a The Beatles és a Bee Gees rekordjait is.

1988-ban rögzítette a nyári olimpiai játékok dalát, a One Moment in Time-ot. Harmadik albuma 1990 novemberében jelent meg, I’m Your Baby Tonight címmel. A lemez készítésében Babyface és Stevie Wonder is közreműködött. Stevie Wonderrel énekelte az albumból kiadott hatodik kislemezen a We Didn’t Know című dalt, ami az R&B Top 20-be került.

http://www.youtube.com/watch?v=GrUqQktzBYg&feature=related

1992 novemberében jelent meg a The Bodyguard című filmzenei albuma a Több, mint testőr(The Bodyguard) című filmjéhez kapcsolódóan, melyben Kevin Costnerrel szerepelt együtt. Az album bevezető kislemeze, az I Will Always Love You (amely egy Dolly Parton-dal feldolgozása), és az ezt követő két kislemez, az I’m Every Woman (egy Chaka Khan feldolgozás) és az I Have Nothing a producer, David Foster véleménye ellenére nagyon sikeresek lett. Az album dalaiból összesen hatot énekel Whitney.

A The Bodyguard albummal Whitney Houston 3 Grammy-díjat nyert, köztük a két legnagyobb kitüntetéssel, Az év albumával és Az év felvételével. 1995 decemberében jelent meg következő filmzenei albuma Waiting to Exhale: Original Soundtrack Album címmel Az igazira várva című filmjéhez, amelyen (saját kérésére) csak három dalt énekelt. Ezek: Exhale (Shoop Shoop), Count On Me (duett Cece Winansszel) és a Why Does It Hurt So Bad. Az albumon közreműködött Aretha Franklin és Toni Braxton is.

1996 derekán jelent meg a The Preacher’s Wife: Original Soundtrack Album című filmzenei albuma a Kinek a papné… című filmjéhez. Ebben a filmben Denzel Washingtonnal szerepelt. Erről az albumról két dal lett nagyobb sláger: az I Believe in You and Me és a Step by Step.

http://www.youtube.com/watch?v=cXF9fI-D3GI

A Guiness Rekordok könyve szerint Whitney Houston a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy, 6 Grammy, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. Albumjaiból több mint 170 millió fogyott világszerte.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE