Gasztro bűn

Ön bevette? Avagy a Churchill szindróma

|

Mármint a koleszterincsökkentő gyógyszerét. A vércukra rendben? Az enyém igen. Csak néha megy föl a vércukrom. Úgy 4-5 forinttal. Volt olyan hónap is, hogy majd 100 forinttal is.

A tudomány bizonyos szakterületének képviselői koleszterin, vércukor, és minden egyéb mással frászt hoztak az emberekre. De mit eszünk a hiper-szuper marketekből vásárolt élelmiszerekkel? Egyes ott kapható étkek kimerítik a veszélyes ipari hulladék kategóriáját.

A gengszterváltás következménye az is, hogy a magyar mezőgazdaságot tönkre tették. A guargumi majd feljavít mindent. Nem ehetünk tojást, szalonnát, kolbászt, csülköt. Töltött káposztát. Mert zsíros, egészségtelen. Bezzeg a Meckyben a zsírban tocsogó mű krumpli, és „darált patkány” a sokkal egészségesebb. Meg a kínai fokhagyma. Állítólag a McDonald’s úgy jött létre, hogy a kecskét keresztezték a kacsával.

Néhány patacsi Pilvaxbeli axióma:

1. Ha a gyaloglás egészséges lenne, a postások örökké élnének. (Bocs Pécsi Olivér!)

2. A bálna úszik egész nap, csak halat eszik, vizet iszik, mégis kövér.

3. A teknősbéka nem szalad, nem úszik, nem ugrál, nem siet sehova, és 450 évig él.

4. A nyuszi szalad, ugrál és vegetáriánus, és 5 évet él. (Francba a diétával és a sportolással!)

5. A statisztikák szerint a gépjárműbalesetek 23%-át olyanok okozzák, akik alkoholt fogyasztottak.

Ebből az következik, hogy a balesetek 77%-át olyanok okozzák, akik vizet, kávét, üdítőt, tejet, energiaitalt és egyéb alkoholmentes italokat fogyasztanak. Ezek az emberek tehát háromszor olyan veszélyesek! Kerüld a társaságukat, tartsd magad távol tőlük!

Hogy kerül ide a Churchill szindróma. A brit államférfi ivott, dohányzott, nem sportolt, és mégis 91 évet élt. Egyszer a következő párbeszéd zajlott le Churchill és Montgomery tábornok között. Monty nem volt különösebben szerény és az mondta a brit miniszterelnöknek:” nem iszom, nem dohányzom, sokat sportolok, és száz százalékig egészséges vagyok. Churchill válasza: tábornok úr! Én bezzeg dohányzom, iszom, sőt egyáltalán nem sportolok. De kétszáz százalékig egészséges vagyok!”

Szóval patacsi gasztronómiai főbűnösök, ne hagyjátok magatokat riogatni holmi koleszterin szinttel. Jó étvágyat a holnapi reggelihez!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Putty

    Kell is az árvízek ellen. Különben minden árat elmosna. Aztán minden olyan olcsó lenne, hogy kolbászból lenne a kerítés is.

    ↑ LinkVálasz
  2. Patacsi

    Vogi! Éljen a kolbásztöltés. Mert töltésnek lennie kell!!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE