Kiemelt, Pécsi hírek

Pécsi sikerek

|

Tüke a buszunk, tele a tükrünk,amely úgy fénylik, mint a Salamoné, tele a város, na nem szerelemmel, hanem adóssággal. Most, hogy kifulladt a POSZT, fontos kérdésekről dönt majd a nagyon sikeres város.  Utcanév változtatásokról.

De jó, hogy Pécs megyei jogú városának ez a legnagyobb gondja. Hiszen gomba módra szaporodnak a munkahelyek, a közutak felújítva, a város tiszta, és Pécs segíti ki mondjuk az OTP-t. Kár, hogy ez csak álom. Mert az álom színes. Ébredés előtt. Most a narancs dominál. Minden pécsi reggelente ébredő magyar. Ráébred arra, hogy a kommunikáció, és a valóság köszönő viszonyban sincs egymással.

Közben a számtalan siker ellenére folytatódik Pécs eladósítása. Pécs szeretné megújítania július 31-én lejáró tízmilliárdos folyószámlahitelét. Múlt év nyarán döntött úgy a városi közgyűlés pénzügyi és gazdasági bizottsága, hogy 3,5 milliárd forinttal megemelik Pécs folyószámla hitelkeretét az OTP-nél. Így lett az addigi hétmilliárdos hitelből 10,5 milliárd. A megújítandó hitelkeret két részletből állna: 10 milliárd forint folyószámlahitelből, és 500 millió forint munkabérhitelből. Erre közbeszerzést is írt ki Pécs önkormányzata. Most ennek a határidejét szeretné módosítani a városi közgyűlés. Ugyanis az eredeti határidőig senki sem jelentkezett a pályázatra.

A gondom az, hogy a kommunikáció alapján minden rózsaszín. Pécs számolatlanul aratja le a siker babérjait. Némi gond csak az, hogy közben őrült tempóban folyik ki a pénz a város-zsákból. Pedig a város volt már át, oda-vissza, és teljesen átvilágítva. Természetesen jó pénzért.

A siker sajátos formája alakult ki Pécs Megyei Jogú Városában. Csak az juthat előre, akinek hosszú a nyelve, és kapcsolati tőkés. Ahol az agyak tompulnak, fényesednek a talpak, s a hátsók. De azért az igazság pillanata közeleg.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE