Kiemelt, Magyar Közélet

Terjesszék ki a politikusokra is

|

„Mi a kapitalizmus? Embernek ember által való kizsákmányolása. És mi a szocializmus? Épp a fordítottja.” Ez év júliusától szigorodik a munkavállaló kártérítési felelőssége. Ha a dolgozó kötelezettségének megszegésével kárt okoz, a kártérítés összege négyhavi távolléti díját is elérheti, a régi szabályozás szerint ez legfeljebb az átlagkereset másfélszerese lehetett. Szándékos vagy súlyosan gondatlan károkozás esetén pedig a teljes kárt meg kell téríteni. Szép. Csak terjesszék ki a politikusokra is.

22-23 éve egy pár farmeros, esetleg egy Trabanttal rendelkező emberke az egyetemről kikerülve, illetve az MSZMP-t belülről bomlasztó ifjú Titán valami rendszerváltásra szövetkezett. Aztán nem lett rendszer csak gengszterváltás. Ugyanis amint lehetett hatalmat szereztek, és ezt a hatalmat a saját meggazdagodásukra fordították. Ígéretekben és szavazókat ámító látványprodukciókban, többéves helyben totyogást álcázó s semmittevésben – felavatás, megnyitás, szalagátvágásokkal- ámítják az országot.

Ígértek már jóléti rendszerváltást, nagy jólétet, dübörgő gazdaságot, most pedig tündérmeséket. Helyette gazdasági válság, leszakadás, lemaradás van. Mondjuk azt nem értem, hogy lehet kis hazánkban gazdasági válság? Mert gazdasági válság csak ott lehet, ahol gazdaság van. Ami volt azt szétlopták, tönkretették. A dübörgés ellenére begyűrözött hozzánk azért a válság. Minket érint a görög, az ír, a spanyol és mindenféle válság. Csak azt nem értem, amikor ezen országoknak jól ment, az miért nem érintett bennünket? Ezért sem értem, hogy miért nem létezik politikusi károkozás?

Sok szakmában és hivatásban kötelező az orvosi vizsgálat, a politikában nincs. Kötelezővé kéne tenni, főleg az elmeorvosi vizsgálatot főleg. „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.”

“Hagyják figyelmen kívül, amit mondok” a kampányban. Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól” – jelentette ki Orbán Viktor az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének egy diplomáciai távirat szerint. A Kedves Vezetőtől, aki még soha nem hazudott.

A gengszterváltást követően a nemzeti vagyon nagy réstét elkótyavetyélték. Egész iparága kerültek felszámolásra. Ennek ellenére az 1990-es 20 milliárdos külső adósság összege ma 150 milliárd dollár körül van. Ez az egyszerű tény arra utal, hogy az országot kifosztották. Gyakran szándékos károkozással. Szóval ki kell terjeszteni a politikusokra is a kártérítési felelősséget.

http://negymadar.blog.hu/

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Polgár

    “Mélyen tisztelt” politikusaink, tejesen szándékosan, huszonnégyezer milliárdot loptak el az elmúlt 22év alatt! A véletlent, “nemszándékos károkozást” ez esetben 100%-osan kizárhatjuk!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE