Ez-az-amaz

Narancssárga flepni

|

„Papírunk van róla, hogy a magyar út sikeres.” Mondta ma a miniszterelnök a parlamentben a napirend előtti felszólalásában. A miniszterelnök szerint a nyugati világ minden eddiginél nagyobb ütést kapott, Európa képtelen visszavenni a pénzvilág fölötti ellenőrzést. Orbán bejelentette, hogy a Fidesz és a KDNP munkahelyvédelmi akciót indít. Orbán Viktor kiállt Matolcsy György mellett, közben kritizálta az általa liberálisnak tartott gazdaságpolitikát.

Az országot ért legigazságtalanabb támadásnak a kohéziós alapok felfüggesztését nevezte a miniszterelnök, de azt is bejelentette, hogy ezt Brüsszel a múlt héten feloldotta. A számunkra kedvező lépést Orbán a következőképpen értékeli: „Európa üdvözli azt a tényt, hogy Magyarország az elmúlt két évben jól teljesített.” Ami Orbán szerint annak köszönhető, hogy „megvédtük a nyugdíjak értékét”, továbbá hogy míg másutt ”tömegesen” szűnnek meg a munkahelyek, addig nálunk „nyolcvanezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben”, valamint annak, hogy „míg Európában durva megszorítások” dúlnak, itt a kormány „megújította a társadalmat és a gazdaságot”. Mindezek következtében „egyre méltányosabb elbánásra számíthatunk… világossá vált, papírunk van róla, hogy a magyar út sikeres”.

A jövőben Magyarországra váró kritikákra utalva kijelentette: „senki sem fekszik be szívesen a lövészárokba”, mi több, a magyar kormány is jobban szereti a biztatást, mint a méltánytalan kritikát. „Ha az elődeink elszaladtak volna, amikor nehézséget tapasztaltak, üresen maradt volna az ország.” A miniszterelnök szerint Magyarország most ott tart, hogy vagy megtalálja a helyes utat, vagy épít újat. A kormányfő beszámolt arról is, hogy „bevonjuk az embereket a kormányzásba, ennek eszközeként bevetettük a nemzeti konzultációt”, amire több mint négyszázezer kérdőív már vissza is érkezett.

AzEmberek miniszterelnöke kiállt a jobb keze Matolcsy György mellett. Múlt héten Szijjártó Péter is tündérországot vizionált. Úgy látszik a kór ragályos. Az a kérdés, hogy a flepni narancssárga, vagy csak citromsárga? Volt olyan idő amikor a magyar narancs citrom volt.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE