Bölcsleletek

Micimackó gondolkodó sarka

|

Van, hogy az emberrel elszáll a hőség. Ilyenkor, Micimackó módjára a gondolkodó sarokba vonul. Lehetnek ennek előnyei, mint az majd később kiderül. Üldögélek kis napszékemben, a sonne shine, okos gondolatok törnek elő.

Feleségem, mondja kérdésemre, miért van annyi tükör a szobában? Lásd, hogy milyen barna vagy. Agyam indul. A barnaságomat pontosan tudni szeretném. Miért nincs a tükörben barnaság mérő. Egyszerű? Persze. A fehér test visszaveri a fényt, a barna elnyeli. (négerekről szó sincs) Építsünk be egy barnaság mérőt. Kérdés csak a mértékegység. Van kilométer, van kilogramm. Van liter, és van még sok minden. Mivel lehetne mérni a barnaságot? Öttized cigány, 3 tized néger? Feleségem azt mondta: igyál inkább egy sört, és ne fárassz. Megtörtént, visszavonultam kis árnyékomba.

Árnyékban fekve gondolkodom. A sárgák, a kínaiak, vajon hogy barnulnak? Narancssárgára? Vagy milyen színre? Mi lehet a sárga szín barna megfelelője? A gondolat fennakadt torkomon.  Feleségem ismét a jól bevált módszerhez nyúl: igyál inkább egy sört.

Jöhet a következő gondolat, miután ezt a sört is megittam. Mi a fenét lehet még kitalálni? Hogy még egy sört ihassak?

Miért kék az ég, miért zöld a fű és miért nedves a víz?

Voltak ám még jó ötleteim, de azokat már le sem merem írni, annyira vadak. A meteorológia jelentés szerint a forróság fokozódik, a hülyeség regnál és közben halmozódik. A víz nedves lehet, az ég néha kék, a fű már nem zöld. Azt mondják az okosok, igyatok sok folyadékot. Mindegy mit, csak állaga legyen folyékony. Azért én a fagyi mellett voksolok, éljen a fagylalt!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Dezső de Garas

    Kandírozott mandzsulin szelet.
    Kedves Doki! Hagyjuk békén ezeket a szín problémákat. Te világos vagy, a kutyák sötétbarna, az asszony családcentrikus színű. Elemi ösztön.: Utolsó 5 percben, Michael Douglas válaszol Sheron Stone-nak: Az ég kék, a halak úsznak a vízben, mi meg kefélünk mint a nyulak. Sharon Stone: Utálom a halakat. Michael Douglas: Az ég kék, le vannak szarva a halak mi meg kefélünk mint a nyulak.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE