Kiemelt, Patacsi Pilvax

Pécs a megoldatlan ügyek városa

|

2011. szeptember 26-án Pécsett megnyílt a „Megoldatlan ügyek” irodája. Országosan is egyedülálló kísérletbe kezdett hétfőn a Pécs önkormányzata azzal, hogy megnyitották a Megoldatlan ügyek irodáját a városházi főbejárat melletti, jobboldali mellékbejáraton. Itt lehet ezután újraéleszteni mindent, amit az önkormányzat sarának gondol a polgár, vagy amiben a betérő szerint csak a polgármesteri hivatal segíthet.

Olyan ügy is lehet közte, amit elvileg már reménytelennek hittek. Akkor Páva Zsolt polgármester a helyiség előtt tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nem panaszirodáról van szó, hanem egy olyan szolgáltatásról, amelynek segítségével megoldást lehet találni a mindeddig lezáratlan vagy régóta húzódó ügyekre. Azt is mondta, hogy az iroda megnyitása része annak a törekvésnek, hogy az önkormányzat a korábbinál ügyfél-barátabb arculatot alakítson ki, és gyorsítsa a hozzá forduló polgárok ügyeinek intézését.

Most pedig arról tudósít bennünket Pécs igen sikeres Megyei Jogú Város polgármesteri hivatala, hogy bezár a megoldatlan ügyek irodája. Két emberrel is beszéltem, akik az irodához fordultak. Ők mindent mondtak az irodáról csak jót nem. Egyáltalán az ügyintézés, úgy ahogy van körülményes a sikerek városában. Jellemzően jogosítványt a patacsi lakosok Szentlőrincre, vagy Szigetvárra járnak hosszabbítani, mert ott nem olyan körülményes, mint Pécsett.

Bezár az iroda. Pedig annyi megoldatlan ügy van még. Például: kik, és hogyan adósították el rövid idő alatt a végzetesen a várost? Ki felelős az Expo – Centerért, a pogányi repülőtérért? Miért került 2.3 milliárd (!) forinttal többe a Zsolnay Kulturális Negyed? Baráti vállalkozóknak az igen rossz anyagi helyzetben lévő város miért engedi el a kötbért? Ha sikeres a város, miért emelik a közszolgáltatások árát az inflációt meghaladó mértékben? Miért vezették be az építmény, és az ingatlan adót ennyi siker ellenére? Hol az ígért elszámoltatás? Mi indokolja ennyi sikeres pesti szakember, és tanácsadó pécsi jelenlétét?

A legnagyobb megoldatlan probléma az, hogy az a „politikai elit” amely Pécsett az elmúlt 22 évben csődbe vitte, nem felel semmiért. Mert politikai felelősség az nincs, úgy mint Pécsnek vagyona.

Hosszan sorolhatnám. De talán ennyi is elég. A polgármester úrnak talán határozott integrálnak kéne lennie, és nem kétkedő hányadosnak, és utazó nagykövetnek. Jobban is ismerhetné a várost, aminek a vezetője. A nevezett hivatal úgy múlt ki, hogy észre sem vettük.

A gondok viszont maradnak.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. lényeglátó

  Toller elvtár csodálatos képessége után ide jutott a város? A múlt századi polgári irodalom egyébről se szól, mint új elit gazemberségéről! De ezt új reklámmal eladni lehet?
  A „Jobboldaliság” dicsérete:
  Márai Sándor Naplójából:

  Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánkhagyott…Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „ keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „kereszténymagyar”

  ↑ LinkVálasz
 2. Beérett a termés!

  Állítólag már munkabért is csak más forrásból (Zsolnay) tud az önkormányzat fizetni, mert a kassza üres, gondolom azért is zárják be az irodát….
  Álmomba sem hittem volna, hogy a Páva Zsolt még egyszer polgármester lehet, miután eladta Pécs természeti kincsét, a vizet franciáknak.
  Az már csak hab a tortán, hogy Pécsett a legmagasabb a víz köbmétere az országban, szégyen….

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE