Kiemelt, Pécsi hírek

Pécs,Patacs-Rácváros nélkül?

|

Vasárnap döntenek Balatonakarattyán, hogy önálló községként, önálló önkormányzattal folytatják a jövőt és leválnak-e Balatonkeneséről. Eljátszom a gondolattal. Mi történne, ha Patacs úgy döntene, leválik Pécsről és önálló életet szeretne élni?

Az első komoly szakítás 1999-ben történt, amikor Berente levált Kazincbarcikáról. Tudták miért, hatalmas pénzt hozott nekik a bíróság által megítélt vagyonmegosztás: a Tiszai Vegyi Kombinát iparűzési adó segítette Berentét ahhoz, hogy jelenleg Magyarország leggazdagabb községe, bevételei vetekednek Hévízével.

Kazincbarcika persze óriásit bukott, de vessen magára, mert tény volt abban az időben, hogy a befolyt adóból szinte semmit nem fordított Berentére.

Mit, mekkora összeget fordít jelenleg Pécs városa Patacsra? Vagy az elmúlt húsz évben? Szinte semmit. Pedig itt is lenne ám iparűzési adó, ha megnézzük az 1954-es közigazgatási határokat.

Eljátszom a gondolattal. Egy csődtömeg város határán élünk. Egy működésképtelen képviselő-testület, önkormányzat határozza meg mozgásterünket, illetve mozgásképtelenségünket.

Bátor, vagy csak vakmerő volna, ha ez a gondolat, a Pécsről történő leválás gondolat rögzülne a patacsi lakosságban?

Sok veszteni valónk úgy sincs, eddig sem adott semmire pénzt a város, ezután meg főleg nem fog adni.

Persze sok problémát vet fel a kérdés, a tömegközlekedés megoldásától az óvodai, iskolai nevelésig, a szociális ellátásoktól az egészségügyig. Berentén megoldották, az elmúlt években volt már több ehhez hasonló kezdeményezés, és eddig még soha nem a levált kistelepülés húzta a rövidebbet, jelezve azt, hogy az erősebb kutya a leválásig lenyúzta a gyengébb bőrét. A vesztes soha nem a levált település volt.

Eljátszom a gondolattal. Mi történne, ha Patacs leválna Pécsről? Megérne egy gondolatot.

http://wikimapia.org/1939702/hu/Patacs

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Susina

  Örüljünk, hogy egy busszal be tudunk jutni Pécs belvárosába. Még az hianyzik, hogy leváljunk Pécstől, és azt is elvegyék így.

  ↑ LinkVálasz
 2. birkamenet

  Berti…te nagyon hülye..!

  ↑ LinkVálasz
 3. Berti

  Alakul…

  Már ellenzékünk is van!

  Az álmainkat pedig + kell valósítani!

  ↑ LinkVálasz
 4. 11/B

  Bunkó patacsiak, ne álmodjatok.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE