Kiemelt, Pécsi hírek

Bombasztikus pécsi hírek

|

A szigorú gazdálkodás miatt képződött megtakarításoknak, illetve a kormányzati segítségnek köszönhetően Pécs 1,25 milliárd forinttal csökkenti a város hiteleit”. Tudatta Pécs igen sikeres város polgármester kabinetirodája pénteken közleményében.

Hurrá most már csak 54 milliárd az adósságunk! Hogy ezt ki okozta? A kabinetirodai közlemény hosszan kenegeti. Az elmúlt “nyóc”,- tizenkét évre. Az igen sikeres, és azEmberek polgármesterének kabinetirodája megállapítja, hogy a szocialista városvezetések által a mostanira hagyott adósságot: “nagyon szigorú gazdálkodást követünk és követelünk meg emiatt, egyetlen forint közpénzt sem költhet el senki anélkül, hogy annak ne lenne igen alapos oka!” (Miért is lett 2300(!) millióval drágább a Zsolnay Kulturális negyed?)

Ilyen bombasztikus hírek periodikusan ismétlődnek. 2011. szeptember közepén Páva Zsolt polgármester a könyvvizsgálójával bejelentette, hogy Pécs 16 milliárddal lett gazdagabb. Hol pénz Páva úr? Talán nem kéne ünnepelni, ugyanis nincs miért. Pécs igen sikeres városa csak állami segélyből, egy cég adományából, (a francba), és az alaposan megemelt helyi adókból vegetál. Kérdés, hogy meddig. A pazarlás folytatódik. Budapesti „szakemberek” óriási fizetésért, nulla eredményért pedig csak nehezítik a városunk helyzetét.

Természetesen az elszámoltatás elmaradt. Pedig volna rá igény. Az elmaradás oka: különböző politikai érdekek. Mert ebben politikai konszenzus van. Azaz az igazság elkendőzésében.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE