Kiemelt, Pécsi hírek

Pécsi könyvvizsgálói hiszti

|

Pécs igen sikeres város hasonlatos a pécsi átlag családokhoz, a panel prolikhoz. Hónapról hónapa élnek. Igaz Pécsnek tetemes adóssága van, svájci frankban, és euróban, kisebb része forintban.

Történt néhány napja, hogy két ellenzéki képviselő levelet írt Páva Zsoltnak. Ebben arra kérik a néha Pécsett tartózkodó városvezetőt, hogy tegye lehetővé a Pécsett át, ide-oda és megvilágító könyvvizsgáló meghallgatását a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén. Végül is demokrácia félében élnénk.

Aztán most csalánba csapott a mennyei kő. Ugyanis a Pécs városához hasonlóan eredményes és sikeres könyvvizsgáló hisztizik, és feljelentést tesz a két képviselő ellen. Olvastam a két képviselő levelét, abban csak az áll, hogy a városi közgyűlés egyik bizottsága hallgatná meg az urat. A könyvvizsgáló jó hírnév megsértéséért kíván feljelentést tenni. Kinek a jó híréért? Pécséért, vagy a saját hírnevéért?

Múlt év szeptemberében a könyvvizsgáló és a polgármester úr bejelentették, hogy 16 milliárddal gazdagabb a város. Nosza, akkor miért kellett alig 2 milliárdért az ingatlan és építményadót bevezetni? A gazdasági szabadságharc keretében elfoglalta a város a franciáktól a Vízművet. Természetesen a víz nem lett olcsóbb.

A szenzációhajhász 16 milliárdos bejelentésnél a polgármester úr azt mondta, hogy: „a városvezetésnek ebben annyi szerepe volt, hogy a gyanúsan alacsony ingatlanárak miatt vizsgálatot rendelt el. Az értékelés során olyan módszereket használtunk, amelyeket a bankok is alkalmazni szoktak, így objektív képet kaptunk az ingatlanvagyonról”. A z is érdekes lenne, hogy kit, vagy kiket vontak azért felelősségre, hogy ilyen gyanúsan alacsony ingatlanárakon pazarolták Pécs vagyonát, a közvagyonát. Ez nem hűtlen kezelés? A polgármester úr jogász. Talán tudja, hogy ez felveti a felelősségre vonást is.

A mellékelt képen a két úr nem ül egyenesen. Mert egyenesen csak az tud ülni, akinek nyilván tartása van. De nem olyan nyilvántartása, mint a Holdingnak az ingatlanokról. Mert ez árt a Holding jó hírnevének, és Pécs költségvetésének.

Nem kell hisztizni. Hanem el kell menni a bizottsági ülésre és válaszolni az előzetesen írásban is megküldött kérdésekre. Nem elég jó hírnevűnek lenni, annak is kell látszani. Apropó a város költségvetésébe betervezett ingatlanértékesítésből mennyi folyt be? Most tessék hisztizni.

a kép és a hivatkozás:

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/16-milliarddal-gazdagabb-a-varos

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Névtelen

    Még 100 millió sem. Igaz, “csak augusztus közepe van.” Mi már megírtuk januárban, hogy a 2 milliárd bevétel csak egy szép álom. Esetleg egy rossz hazugság.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE