Ez-az-amaz, Kiemelt

Ég a zászló

|

Az is baj lenne, ha Fidesz zászlót, vagy logót égetnének. Most Magyarország lobogóját égetik. Tiltakoznak Jerevánban, amiért Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak Ramil Safarovot, aki 2004-ben Budapesten meggyilkolt egy örmény katonatisztet. Körülbelül 300 ember gyűlt össze a Magyar Konzulátus épületénél Jereván központjában, ahol elégették Magyarország zászlóját.

Az ”Ayazn” által szervezett tüntetés aktivistái a ”Magyarország, menj, viszlát”, ”Megőrültél Magyarország?”, ”Fizess 3 milliárdot és vedd meg a gyilkost” feliratú plakátokkal ragasztották tele a konzulátus ajtóit és falait, valamint érméket dobáltak a diplomáciai képviselet épületéhez. Ezt megelőzően a tüntetés az örmény Külügyminisztérium épületénél zajlott.

2004. február 19-én az örmény hadsereg tisztjét, Gurgen Margarjant álmában fejszével meggyilkolta Ramil Safarov azeri tiszt. A két katona angol nyelvtanfolyamon vett részt Budapesten a NATO ”Partnerség a békéért” programja keretében. 2006. április 13-án Safarovot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, az óta Magyarországon töltötte büntetését.

Magyarország pénteken kiadta Safarovot Azerbajdzsánnak, akit Ilham Alijev elnök azonnal kegyelemben részesített. Rövidesen pedig őrnaggyá léptették elő.

Pénteken Jereván hivatalosan bejelentette a Budapesttel való diplomáciai kapcsolatok megszüntetését. ”Kijelentem, hogy a mai naptól fogva mindenfajta diplomáciai és hivatalos kapcsolatot megszüntetünk Magyarországgal”, – jelentette ki Szerzs Szargszjan Örményország elnöke az ENSZ tagországainak a köztársaságban akkreditált követeivel való találkozóján.

Elégették Magyarország zászlaját Jerevánban

”Se én, se az örmény nemzet nem fogadja ezt el. Az örmény nép sose fogja ezt megbocsájtani”, – mondta az örmény elnök. Korábban az örmény sajtó magyar lapértesülésekre hivatkozva közölte, hogy Azerbajdzsán magyar államkötvények vásárlására készül 2-3 milliárd euró értékben. Washington magyarázatot követel Budapesttől Safarov Azerbajdzsánnak való kiadatásával kapcsolatban.

”Az Amerikai Egyesült Államok magyarázatot követel Magyarországtól Safarov Azerbajdzsánnak való kiadatását illetően”, – tartalmazza Tommy Vietora, a Nemzetbiztonsági Tanács sajtótitkárának a Fehér Ház honlapján közzétett nyilatkozata.

Washington szintén aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Ilham Alijev, Azerbajdzsán elnöke kegyelemben részesítette az örmény tiszt gyilkosát.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Hol a hiba?

    Lehet, hogy nem ugyanazt gondoltad?

    ↑ LinkVálasz
  2. Bástya elvtárs

    Láttam már amerikai zászlót égni, de azt nem hittem, hogy a magyart is látni fogom!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE