Kiemelt, Pécsi hírek

Pécsnek nincs jogalapja

|

Pécs igen sikeres város jegyzője szerint nincs jogi alap “a Pécs eladósításáért felelős” politikusok elleni eljáráshoz. Tessék mondani jegyző úr és kinek volt jogalapja eladósítani Pécs igen sikeres városát? A választott vezetőknek, Vagy csak az önérdek képviselőknek? Mert akik a közgyűlésben ülnek, nem Pécs érdekeit képviselik. Ha azt képviselnék nem így állna a városunk szénája.

Néha azaz ember érzése, hogy Pécsett egyáltalán nem szempont a hatékonyság, a működőképesség. Józan ésszel elég nehéz megérteni a döntések logikáját. A város olyan elhibázott beruházásokkal volt terhelt, mint az Expó-center, a pogányi repülőtér a Zsolnay Kulturális Negyed.

 2009 májusára, az akkor tartandó időközi polgármesteri választásokkor is világosan látszott, hogy Pécs húsz évvel a rendszerváltás után elvesztette minden tartalékát, az összes időt elpazarolta, amit lehetett az EKF előtt. Az akkori polgármester választások előtt úgy tűnt, hogy aki ezt a helyzetet örökli, nem tehet mást, mint nekiáll a nagytakarításnak. Egy város rendbetételéhez nem kell ideológia, és pártérdek. Bőven elegendő a tudás, a józan ész, és a következetes munka.

Logikus lépés lett volna, hogy az új polgármester véget vet a pazarlásnak, és útilaput köt az alkalmatlanok talpára. Nem így történt. Ezek után egyetlen nagyberuházás sem készült el az EKF évére, és a tervezett költségvetésre. Valamennyi drágább is volt, nem csak 10 százalékkal.

Természetesen az ígéretek ellenére minden maradt a régiben. Ugyanazon vállalkozók, ugyanolyan silány munkákat végezhettek, késtek, kötbért sem fizettek. Sőt elengedték a kötbért. Tessék mondani erre ki adott felhatalmazást? A pazarlás nem lett felszámolva. Elszámoltatás nem történt.

Viszont ha a mindenkori várost vezető „nagy elit” egyéni érdeke felől, vizsgáljuk a pécsi helyzetet, akkor minden világos. Nem érdekük a helyzet tisztázása, hiszen mindent előbbre valónak tekintenek a hatalmuk megőrzésénél. Az is világos, hogy Pécs tönkretételéhez bőven elegendő a pártérdek, az ideológia, és az ilyen jogalap nélküli semmitmondó jelentések. Az ilyen jelentések arra jók, hogy akik most „hatalmon” készítették menlevelet kapjanak, amikor ellenzékben lesznek!

 Kérdés az, hogy 2014-ben adunk-e erre nekik jogalapot?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Szent Mihály Arkangyal Asztaltársaság

    Igen. Teljesen egyet értünk. A ráutaló magatartás ezt a gondolatsort megalapozottá teszi. A cikket szívesen megjelentetjük a blogunkon.

    ↑ LinkVálasz
  2. Béla

    Amit meg kell tanulnunk! Az ideológia az csak egy mese! A pártérdek viszont minden esetben anyagi természetű! Tehát nem véletlen tapasztalhatóak különös esetek, mikor két teljesen más ideológiát képviselő párt, azonos nézetet vall. A közös nevező minden esetben a pénz! Hogy is van ez?!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE