Kiemelt, Patacsi Pilvax

Ezeknek stadion?

|

Talán a következő Nemzeti Konzultációs kérdőív kérdései közé fel kéne venni a következő kérdést: Akarja-e, hogy még több stadiont építsünk a Nemzeti Futball felvirágoztatására?

Tegnap a magyar labdarúgó válogatott Budapesten 4:1-re kikapott a holland válogatottól. A cél az egy pont volt, de akár a háromért is mentek az aranylábú gyerekek. Hiába szereti Orbán Viktor, és Csányi Sándor (nem a színész) a focit, a foci akkor sem megy. Sőt a magyar gazdaságnál is jobban stagnál. Már nagyon hosszú ideje. Hiába a futball akadémiák, hiába a fociba beleölt milliárdok NEM MEGY! Olimpikonjaink szállítják az arany, ezüst és bronzérmeket. A focistáink 1986 óta nem voltak világbajnokságon.

Durva védelmi hibák, és szervezetlenség jellemezte a magyar csapatot. Hogyan lehet a 16-os vonalán állva, egy védekező játékosnak középre fejelni a labdát? Ehhez nem kell foci akadémia. Puskásék, Alberték, Tichyék, Benéék ezt már a grundon megtanulták. Az ötvenes évek elején, az álamatőrizmus időszakában szállóigévé vált a mondás, Puskás Ferenc mondata: “Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci! A nevezetes Puskás mondat 1952. szeptember 20-án hangzott el, a magyar válogatott Svájc elleni mérkőzésén a berni Wankdorf-stadionban. Negyedóra elteltével az esélytelenebb Svájc már 2-0-ra vezetett, amikor Puskás az oldalvonalnál megkérdezte Sebes Gusztáv szövetségi kapitányt, nem lenne-e kis pénz a csapat számára. Az elutasító válasz után hangzott el: “Kis pénz – kis foci, nagy pénz – nagy foci.” Félidőben Guszti bácsi intézkedett, lett “prémium”, nyert a magyar válogatott. Áldott emlékű Hofi Géza emléket állított ennek a mérkőzésnek.

De a mai magyar aranylábú gyerekek már nem áll profik, a fizetésüket illetően biztosan nem. De teljesítményük alapján már azok. Egervári kapitány úr elmondhatná, hogy mi volt az elképzelés a játékunkban? A szervezettség? A kontrák a hollandok ellen? A látott játék alapján a legszervezettebb képet a magyar csapat  a himnuszunk hallgatása alatt mutatta.

Néhány napja az volt a bulvár média vezető híre, hogy a válogatottunk ásza, – aki Hollandiából Oroszországba igazolt – drágább kocsit vett, mint Lionel Messi. De Messi tud focizni, és úgy látszik, több aranylabda után sem rázza a rongyot.

Ilyen a magyar foci

Egervári Sándor pedig azt nyilatkozza, hogy továbbra is a második hely a cél. Szép. De ahhoz az szükségeltetik, hogy a hazai meccseket nyerjük, és idegenben pontot, vagy pontokat szerezzünk. A második helyhez pedig a törököknek és a román válogatottnak is lesz némi szava.

Andorrát legyőztük 0:5 re. De Hollandiának mi voltunk Andorra. Ezzel a szívvel pedig azok leszünk a törököknek is, és a románoknak is. A magyar foci sajnos hasonlatos a magyar politikához. Nagy a kupleráj benne, és nulla teljesítményért is jól fizetnek.

http://kecskefeszek.net/vicces-kep/vicces-kiirasok-feliratok/ilyen-a-magyar-foci.html

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE