Kiemelt, Magyar Közélet

A jognak nem az erkölcs az alapja

|

“Botrány! Botrány valóban, hogy a helyiek egy deka földhöz sem jutottak” – ismertette nemrég Fejér megyei vizsgálódásának eredményét Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára.

Megállapította, az állami földbérletek 75-85 százalékát egy egészen szűk, a Fideszhez közel álló érdekkör viszi el: “A baj az, hogy amit mondok, az igaz és nincs rá tisztességes válasz”.

 Ángyán Kajászón beszélt arról, hogy az állami földek bérleti pályázata Fejér megyében színjátékhoz hasonlítható. A csákvári állami gazdasági vezetők, akár Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, erősen megkérdőjelezhető körülmények között nyerték el a földek bérleti jogát, a helybéliek ugyanis számos településen, Kajászó mellett Bicskén, Bodajkon, Előszálláson, Isztimérben és másutt, „egy deka földhöz sem” jutottak.

 “Ott állnak a gyerekekkel a szerencsétlenek, akiknek még én mondtam: nehogy elmenjetek, demográfiai földprogram lesz. Ha vállaljátok, hogy gyereket világra hoztok, letelepedtek, gazdálkodtok, mindent meg fogunk adni. Én magam beszéltem meg a miniszterelnök úrral, hogy életkezdési támogatást fogunk adni, hogy hosszú lejáratú hitelt kaphatnak. Nem akárkitől kaptam én ezekre ígéreteket” – mondta Ángyán, aki 2010-ben, a választások előtt kétórás beszélgetést folytatott Orbán Viktorral Felcsúton, ahol felvázolta elképzeléseit. Erre Orbán rábólintott.

“Ezek után lelkiismereti kötelessége az embernek, hogy ha nem az történik, amiben megállapodtunk – és amit én hittel hirdettem az embereknek, mert azt gondoltam, hogy nem akárkitől kaptam garanciát arra, hogy ezt fogjuk csinálni –, akkor az a minimum, hogy az ember feláll és jelzi ezt az embereknek. Ne haragudjatok rám, engem is átvertek.”

http://www.youtube.com/watch?v=2hIqgU8yiV0

MTI alapján

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE