Kiemelt, Patacsi Pilvax

Egy baranyai- svájci mese politikusoknak

|

Mottó: ha egy svájci bankár kiugrik egy 10. emeleti ablakból, azonnal ugorj utána. Abban is biztosan van valami haszon! Ez a rövid mese magyar politikusoknak szól, akik privatizációból gazdagodtak, a sikeres államot fejő kapcsolati tőkéséknek, az éhező milliárdosoknak, a fehérgalléros bűnözőknek, a már elévült titulussal rendelkezőknek.

Egy ilyen sikeres, és esetleges udvari közíró által is megénekelt vagy pannon pumás magyar belép egy svájci bankba, egy aktatáskával. Mikor rákerül a sor, többször körbenéz, aztán odasúgja a banktisztviselőnek:

-Jó napot kívánok! Uram ebben a táskában 5 millió svájci frank van. Be szeretném tenni az önök bankjába. Mire a tisztviselő: uram nem kell suttognia. Ez Svájc, szabad ország, és itt demokrácia van. Itt nem szégyen, ha valaki szegény!

Sajnos az meg Magyarországon nem vicc, hogy négymillió szegény van. De az ország legnagyobb konyhájában, a Parlamentben a mesterséf Orbán Viktor. Meg is ehetjük, amit főznek? Kötelező! Mi választottuk őket! A rendszerváltás, a jóléti rendszerváltás, a demokrácia, és a jogállam meséjével 22 éve folyamatosan etetnek bennünket!

Az önmagát elitnek tartó, de valójában politikai bűnözők eleve kizárják, hogy itt egy svájci mintájú demokrácia jöjjön létre. Ebből csak Nokiás dobozos főpolgármester helyettesek, zuschlágolás földmaffiák,- akarom mondani hazai nagytőkések- Nemzeti Együttműködés rendszere, meg fülkeforradalmárok jöttek ki.

A patacsi Pilvaxból, az online Hyde parkunkból úgy látszik, hogy hiába van pénzmosás elleni törvényünk, hiába van üvegzseb törvényünk a korrupció a „demokrácia erősödésével” évről- évre nő! Ez párt független. A pártfinanszírozási törvény pedig maga egy „maffiatörvény!” Ugyanis abból a pénzből, amit a törvény biztosít, nem lehet 8-10 milliárdos kampányokat finanszírozni. A nagy rendszerváltó pártok pontosan úgy gazdálkodnak a korrupciós pénzekkel, mint az olasz bűnszövetkezet. A közbeszerzési törvény az uram-bátyám viszonnyal ezt lehetővé teszi.

Sőt, a maffia fog Magyarországra továbbképzésre járni. Mert a demokrácia nem, de a korrupció a politika segítségével rendszerré szilárdult Magyarországon.

Képek:

http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/30448/az-lmp-korrupcios-tabloval-jarja-a-varosokat/

http://palyazat.indavideo.hu/video/Hagyomanyos_korrupcio

http://www.delmagyar.hu/karikatura/?page=7

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE