Ez-az-amaz, Pilvax Primőr

Lenyomták Chuck Norrist!

|

Szombattól a Szabadság kerékpárhíd nevet viseli az a Pozsony Dévényújfalut, és az ausztriai Schlosshof községet összekötő híd, amelynek az erről tartott népszavazás után a Chuck Norris híd nevet kellett volna felvennie.

A híd építtetője, a Pozsony megyei önkormányzat ez év februárban indított népszavazást a híd nevéről. A Facebook közösségi portálon meghirdetett szavazás eredménye szerint a hidat Chuck Norrisról kellett volna elnevezni, hiszen több mint 18 ezer szavazatot kapott ez a hídnév. Az új híd a keresztségben a jóval kevésbé támogatott Szabadság kerékpárhíd megnevezést kapta.

A megye vezetője a közvélemény-kutatás első – a Chuck Norris megnevezésnek kedvező – részeredményei után, még úgy nyilatkozott: az embereknek jogukban áll kiválasztani a híd nevét, és ha a határon átnyúló együttműködés keretében épülő híd elkészítésében részt vevő osztrák partnereik sem kifogásolják majd az ötletet, akkor ő sem fogja ellenezni, hogy a híd Chuck Norris nevét viselje.

A megye vezetője később azzal indokolta, hogy a hidat mégsem a “texasi kopóról” nevezték el, hogy Chuck Norris nevének használata jogvédelmi problémákat vetett volna fel.

Mit ér egy megváltoztatott népszavazás, avagy lehetetlen nem létezik, csak olyan hogy, “Chuck Norrisnak nincs kedve hozzá”. Valószínűleg maga Csákó Norris változtatta meg a hídnevét. Mert ez a híd még Chuck Norrisnak is messze volt.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE