Kiemelt, Pécsi hírek

Politikai vihar a pécsi menzák körül!

|

A Hungast ez év nyarán nyerte el a városi étkeztetést a siker városában. Természetesen, ahogy lenni szokott drágábban. Mert a siker mellett ez a drágábban város is. Igaz néha a város a fizetésképtelenség határát súrolja. Mivel Pécsett minden drágább még a közbeszerzéseken is, méltán nevezhetjük a siker városát a zsíros üzletek városának is. Most nem gasztronómiai vonatkozásban használtam a zsíros jelzőt.

Egyszóval Pécsnek nem kellett az olcsóbb étel. Mert olcsó húsnak híg a leve tartja a magyar közmondás. De drágább Zsolnay Kulturális Negyednek is, és a drágább Tudás Központnak is. Az előbbi beázik, gond van a szennyvízzel, a Tudás Központ pedig szórja magáról az üvegtáblákat, mert Pécs vonatkozásban a drágább ár nem jelent egyben minőséget is.

Tételezzük fel egy pillanatra, hogy semmi politika nincs a közétkeztetés körül. Ennek fényében különös, hogy Pécs 2011-ben már egyszer kiírta a közbeszerzést a közétkeztetésre. Akkor 1.1 milliárd forintért. 2011-ben vagy Pécs nem volt annyira sikeres, vagy drágállotta a beérkezett ajánlatokat, így nyilatkozott Pécs alpolgármestere:

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/kozetkeztetes-osszel-meg-ugyanazok-a-cegek-fozhetnek-386213

Az külön érdekes, hogy a 2011. évi beadott pályázatán a Hungast 1,3 milliárd forintos ajánlatot tett.

Viszont 2012. június 21-én Pécs Megyei Jogú város közgyűlés természetesen zárt ülésen a Hungastot hirdette ki a pályázat győztesének. Ez ám a paradoxon. A nyertes pályázat valamivel több, mint 1,5 milliárd forint értékű volt. Ha most végzünk egy egyszerű fejszámolást, akkor a 2011. évi ajánlat elfogadásával több, mint 200 millió forintot takarított volna meg Pécs városvezetése. Mondom, csak egy pillanatra tételezzük fel, hogy semmi politika nincs ebben a kérdésben.

Sajnos Pécsre sem szakadt a bank. A város igen súlyos anyagi helyzetben van. Akkor miért nem takarékoskodik a város vezetése? Most hagyjuk a konyhák körül kialakított vitákat, és hercehurcákat.

Egy biztos, nem a gyerekek, nem az ellátottak nyernek ezen sem. Sajnos a „politikai becsület süllyesztőben” nem a vodkától tompulnak az agyak, hanem magától a politikától. Helyi internetes oldalakon pró és kontra érvelnek szülők- természetesen politikai hozzátartozástól függően- a Hungast mellett, és ellen. Ebben a közbeszerzésben hol valósult meg Páva Zsolt ígérete miszerint: „megszüntetjük a közpénzek pazarlását. Azért majd 40 százalékkal nem drágult az élet a siker városában sem.

Egy biztos, ha megnézzük a Hungast honlapját, a címoldalon alul narancsot, és vérnarancsot látunk. Nem tipikus magyar gyümölcs. Miért nem almát, és mondjuk szilvát? Mert a jó szabolcsi alma is eltűnt a rendszerváltásnak nevezett valami során, mint a jóléti rendszerváltás, és a közéleti korrektség a közéletből. Mert politikai soha nem is volt.

http://www.hungast.hu/fooldal

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Maráczy Tibor

    Nagyon jó, nagyon tárgyilagos írás.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE