Kiemelt, Patacsi Pilvax

A baranyai Tarka Magyar

|

Tarka magyar hí két falusi gyerek. Itt az idő, most vagy kicsit később. Világszínvonalúak legyünk, vagy csak magyar módon tenyésszünk marhát? Ez a kérdés, válasszatok!

Tegnap öltönyös urak, államtitkárok, kormánymegbízott, parlamenti képviselő jelenlétében felavatták Csányi Sándor új tehenészetét. Egy biztos ennyi öltönyös „gondozó”még nem járt a marhák között. A tehenek mellett volt néhány gorilla is, akik a miniszterelnökre vigyáztak.

Az OTP vezér érdekeltségébe tartozó Bonafarm Csípőtelken épített tehenészetében 2500 marha lakik majd „állati luxus” körülmények között. Mert az „UNIJÓ” még a tyúkoknak is életteret írt elő, hogy drága legyen a jó magyar tojásunk. Csányi Sándor a Bonafarmon keresztül tulajdonosa a Picknek, a Herznek, a Mizo tejnek. A közel 135 milliárdos vagyonával az ország leggazdagabb embere.

Természetesen a marhaavató semmit nem ér ünnepi beszéd nélkül. Az ünnepi esemény fénypontja volt, amikor Csányi úr elmondta, hogy a Földközi tengeren izzadt egy baráti hajón, és akkor irigyelte a disznóit, akik „légkondis” ólakban élnek. (Vajon Csípőtelken, vagy az Ormánságban hány lakásban van légkondicionáló berendezés?)

Orbán Viktor beszédében méltatta Csányi Sándort. Akivel ugyan sok vitája van például a bankadóról, a devizahitelesek megmentéséről vagy éppen a mezőgazdaságról, de Csányi Sándort “még az ellenfelei is valószínűleg az elmúlt 20-25 év legsikeresebb, legtehetségesebb magyar üzletembereként könyvelik el”. Az is ritka Magyarországon, hogy “falusi legényekből bankárok legyenek” Olyan bankár, aki ráadásul a mezőgazdaságba is befektet. Ő maga is falun nőtt fel, és ért a mezőgazdasághoz.

Nem mondta a miniszterelnök, de a focihoz is értenek mind ketten. Azt meg én mondom, hogy az eredmények meg nem jönnek. Pedig a jó erős magyar fociba is sokat fektetnek.

Orbán szerint Csípőtelken egy világszínvonalú beruházás jött létre. “Ez azt jelenti, hogy vidéki magyar emberek világszínvonalú technológiát képesek létrehozni” – mondta. Orbán szerint az ország legnagyobb baja jelenleg éppen az, hogy nem hiszi el magáról, mire képes, de minden ilyen beruházás bátorítás. “Mi különbek vagyunk, és többet tudunk annál, mint ahogy ma az országunk kinéz. Ez csak egy balszerencse, történelmi nyavalya, egy rossz álom”.

A pécsi Mizo

A patacsi online Hyde parkból nézve is úgy látszik, hogy ez egy rossz álom, amely 22 éve tart. Ezt a Csipkerózsika álmot alusszuk 22 éve, a rendszerváltás óta.

Csányi Sándor fikázta dr. Ángyán Józsefet aki bírálta, mert a Picknek külföldről vesz sertéshúst. A hír igaz, bár csak kis arányban, és azért, mert nincs itthon elég. Orbán Viktor ezt megérti, Ángyán József nem, és a volt vidékfejlesztési államtitkár csak bírálni tud. “Miután mindig csak kritizál, ajánlanék neki egy lehetőséget, és nagyon szívesen alkalmaznám a Pick koca-előállítási, beszerzési főigazgatójaként általa megjelölt fizetésért” – mondta az OTP vezér.

Egy biztos a patacsi Pilvax szívesen tudósítana arról, hogy az ormánsági Orsós János volt TSZ (Termelő Szövetkezet) dolgozó, vagy Kovács József volt vájárt, akik kisebb felhajtással csak családi tehenészetet nyitottak, mert a demokráciában esélyegyenlőség van.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Dezső de Garas

    Örülünk neki hogy Csányi úr ismét munkahelyet teremtett , ez a beszéd Uniós pénzből. Aki pécsi annak elég végig menni a tüzér utcában. A MIZO pécsi telephelyén lédózerólt üres telek áll magányosan. Mindenki örült amikor megvette a MIZO-t csak az a 150 ember nem akinek megszűnt a munkaviszonya. Ne legyünk kistilüek a név megmaradt : Sole- MIZO . Igaz szegedi telephellyel. A pécsi vágóhíd már csak csomagol , marhát egyáltalán nem dolgoz fel. Pedig az új marha farmról 50km a távolság. Ja , Csányi úré a pécsi vágóhíd. Nem tudom hány embert építettek le itt is. Ne tapsoljuk szét a kezünket az új 52 dolgozó felvétele miatt.

    ↑ LinkVálasz
  2. Névtelen

    Kár, hogy nem probálták ki rajtuk a fejőgépeket, és 2 napig a gépen felejthették volna a vigyorgókat.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE