Kiemelt, Patacsi Pilvax

A devizahitel egy hibás termék I.!

|

Adósságcsapda, avagy a végtelenített hitel. 32.000 forintról – 68.000 forint. Hitelközvetítő: Santander Consumer Finance Zrt. Kölcsönszerződés: deviza alapú forint hitel. Szerződéskötés: 2008. Hitel összeg: forintban 1.9 millió forint. (13.512.55 CHF) Nyilvántartva: CHF Kamatláb: 12.41% Módosítás után: 13.41%. Kifizetve: 2012.júliusig: 2.4 millió forint. Hátralék a mai állás szerint kb. 2.8 – 3.4 millió forint.

Induló törlesztő részlet: 32.000 Ft. Napjainkban: 68.000 Ft. 2012 augusztusában kelt panaszlevélre érkezett válasz: hirdetményrészében a szerződést követő 4. évben az alábbiakról ad tájékoztatást: Ügyleti kamatláb: évi 2.46% – 49.35%. THM: évi: 3.25% – 65.20%.

Mi ez, ha nem egyoldalú szerződésmódosítás? Mi ez, ha nem uzsoraszerződés? Légy résen, ha nem akarsz Te is áldozattá válni! CHF jegybanki alapkamat, 2008-ban: 2.093% CHF jegybanki alapkamat: 2011-ben: 0.072%. Csak az idő mulandó, az adósrabszolgaság maradandó!

Ez ellen emelte fel a szavát a devizahitelesek őrangyala dr. Léhmann György ügyvéd. Az ügyvédi kamara fegyelmi eljárás alá vonta Dr. Léhmann György, siófoki ügyvédet – mert volt bátorsága kimondani az igazságot! „A közjegyzők közreműködtek a devizahitellel kapcsolatos kölcsönszerződések megkötésében, mégpedig a hitelt folyósító bankok érdekei szerint.

Pécsett demonstráció 2012. október 25-én 14. 30-tól a Ferencesek utcája 7 szám alatt. Legyünk elegen. Mindenki hozzon magával három embert.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Sándor Ladányi
  ‎1956. okt. 23.!
  Akkor tankokkal jöttek Keletről, most bankokkal jönnek Nyugatról.

  “Talán annyit tehetnénk hozzá, hogy a bankok pénzfegyvere sokkal pusztítóbb, mert az elmúlt 23 évben a globális pénzhatalom több mint kétszer annyi anyagi erőforrást szívott ki az országból, mint amennyit a szovjet megszállás 45 év alatt, pedig ez utóbbi sem volt éppen elhanyagolható. Arról már nem is beszélve, hogy az 1916 és 1956 közötti negyven évben a két világháború, Trianon és a „malenkij robot”, Hortobágy és Recsk ellenére kétmillió fővel nőtt az ország népessége. Vagyis a pusztítással, a véres fegyverekkel szemben derekasan helytálltunk. A béke, a demokrácia, az európai uniós tagság „fegyvereivel” szemben azonban a jelek szerint tehetetlenek vagyunk, hiszen 1980 és 2030 között viszont kétmillióval
  csökken a népességünk.”
  “Most történik először arra kísérlet, hogy a globális pénzszivattyúk által kiszívandó, folyamatosan növekvő erőforrástömeg ellensúlyozása érdekében a globális pénzhatalmi rendszer lokális „helytartóságára”, vagyis a „hazánk területén ideiglenesen állomásozó” bankokra hárítsa vissza az általuk okozott egyre nagyobb pénzügyi deficit finanszírozásának egy részét.
  Sajnos a rabló-bankok ezt minden nehézség nélkül képesek „visszahárítani” a „bennszülöttekre”, másfelől aligha kerülhető el ennek nyomán az újabb és újabb „pénzfegyverekkel” végrehajtott birodalmi megtorlás.
  A népesség legrosszabb helyzetben lévő 40 százaléka — „négymillió koldus” — nem csak anyagilag került teljesen reménytelen helyzetbe. (Nagyjából ennyi ember él ugyanis a létminimum alatt.) Az anyagi ellehetetlenülésnél sokkal súlyosabb az a folyamat, amelynek során ez a „roncstársadalom” önpusztító módon végleg tönkreteszi saját fizikai testét, és végzetesen felemészti még megmaradt lelki, erkölcsi, szellemi tartalékait.
  Ráadásul a helyzetet tovább rontja, hogy most kezd csak igazán felgyorsulni a legértékesebb „humánvagyonnal” rendelkező társadalmi csoportok tömeges kivándorlása.
  Az országot irányító uralmi struktúrák az elmúlt 25 évben kivétel nélkül globális „adó és bérversenyről” beszéltek álságosan, vagyis, hogy nekünk az alacsony bérünk és az alacsony adónk a legfőbb „vonzerőnk”. Mert lehet, hogy a globális tőke „bejön”, ha látja, hogy itt alacsonyak a költségei, mert alig kell adót és bért fizetnie, de a magyar munkaerő meg „kimegy”, és az ország „külszíni fejtéssel letermelhető gazdag munkaerő lelőhelyből” egyetlen hatalmas lepusztított „szociális meddőhányóvá, rozsdatemetővé” válik.

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc „megünneplése” újra jól jelezte, hogy elemi szintű esély sincs arra, hogy a magyar társadalom egésze, vagy legalábbis döntő többsége felfogja, hogy milyen súlyos helyzetben is vagyunk.
  A rövid távú politikai profitok leszívására szakosodott politikai pecsenyesütödék magabiztosan vidám lármája sem feledtetheti velünk, hogy a valóságot kellene szemügyre vennünk. Amíg nem késő.”
  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  ↑ LinkVálasz
 2. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  A deviza alapú hitel és a banki uzsora.

  A deviza alapú hitelt kibocsátó pénzintézeti tevékenységet végző jogi, és természetes személyek büntetőjogi felelősségre vonását követelik a becsapott adósok.

  1./ a Btk. 318. §-n rögzített csalás bűntette.
  2./ a Btk. 330/A. §-n rögzített uzsora bűncselekmény bűntett.
  3./ a Btk. 267. §-n rögzített tiltott szerencsejáték szervezése vétség.
  4./ a Btk. 155. §-n rögzített népirtás bűntettének elkövetése.

  http://www.haon.hu/miskolci-devizahitelesek-feljelentik-a-bankokat/2070913

  ↑ LinkVálasz
 3. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Léhmann György a közjegyzõk felelõsségét firtatta a hitelcsapda ügyében, ezért citálták a pécsi ügyvédi kamara fegyelmi bizottsága elé.
  A civilek kiálltak mellette, a fegyelmi eljárás 73 percig tartott és elnapolták.
  A eljárás folytatására 2012. november 21-én, 14 órakor kerül sor.
  Cím: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  A szimpátiatüntetés folytatódik!

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  http://www.pannontv.eu/?aid=41049

  ↑ LinkVálasz
 4. Névtelen

  Köszönjük Dr. Léhmann György Úrnak a devizahitelesek melletti kiállását!

  Dr. Léhmann György a mi ügyvédünk, a nép ügyvédje!
  – aki nem hagyja, hogy jog
  – igazság
  – és vagyonfosztottak legyünk!

  Bízunk Dr. Léhmann Györgyben és a Magyar igazságszolgáltatásban!

  ↑ LinkVálasz
 5. Névtelen

  Már csak 2 nap!
  Téged is várunk a demonstrációra.
  Álljunk ki Dr. Léhmann Györgyért!
  Szimpátia tüntetés a devizahitelesek őrangyaláért!

  Az Ügyvédi Kamara fegyelmi eljárást indított ellene, mert kimondta az igazságot!
  Gyere el Te is!
  Helyszín: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  Időpont: 2012. október 25.-én (csütörtök) 14: 30 óra

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  Demonstráció a devizahitelesek őrangyaláért!

  ↑ LinkVálasz
 6. Nagy J.

  Semmisek a devizahitel szerződések az Európai Bíróság szerint Nagy József
  Tisztelt Uraim!
  Ez a hír olyan nagy horderejű ,hogy érdekes módon szinte senki sem foglalkozik ezzel!
  Vajon mi az oka?
  Mikor és ki mer a károsultak nevében és érdekében eljárni?
  Vajon az Európai Bíroság döntése nem olyan mérvű,hogy a kormánynak és a hazai bíróságoknak is mellé kellene állni???
  Vagy ezt is eltusolják,elha llgatják és 50 évre zárolják???
  Várom a fejleményeket!! !
  http://pannon-info.hu/ingek/10-gazdasag/286-semmisek-a-devizahitel-szerzdesek-az-europai-birosag-szerint

  ↑ LinkVálasz
 7. Névtelen

  nekem 2008 5,75% , 2009-2011ig, 9,5-9,55% között, most 2012- ben 3szor emelték, 11,18% 58eft- 128e ft most, és mindig változik. Mocskos banda!
  Egy a sok közül.

  ↑ LinkVálasz
 8. Névtelen

  Ha ez tényleg bekövetkezik, csakis saját magunknak köszönhetjük!
  “Ha kiürül az ország,
  Véget ér egy ábránd.
  Az utolsó legyen szíves,
  oltsa el a lámpát!”

  ↑ LinkVálasz
 9. Névtelen

  Fegyelmi pert folytat egy siófoki ügyvéd ellen a Pécsi Ügyvédi Kamara, mivel az a devizahitelek kapcsán egyedül merte kimondani, hogy a közjegyzőket is felelősség terheli az egyoldalú végrehajtási záradékok miatt. Pécsen a tárgyalás időpontjára szimpátiatüntetést szerveznek az ügyvéd mellett.

  Demonstráció a banki terror ellen!
  Pécs, Ferencesek utcája 7.
  2012. október 25. napján 14.30 órakor.
  https://www.facebook.com/events/404478609618960/permalink/405163742883780/?notif_t=like

  http://pecsistop.hu/regio/pecsett-targyaljak-a-devizahitelesekert-kuzdo-ugyved-peret/1090109/

  ↑ LinkVálasz
 10. Lámpagyújtó

  Egy népcsoport pont a lámpaoltásra vár!!! Sőt, mindent elkövet, hogy kapcsolja már le az utolsó szarházi magyar azt a “kibaszott” lámpát! Az is lehet, hogy többen vannak, akik ezt a tevékenységet presszionálják! Talán, még jól meg is fizetik az utolsó lámpaoltót, de ez utóbbi egyáltalán nem biztos! Egyébként erre a népcsoportra jellemző mondás, hogy “az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó! De, ha nem tartják meg, az ígéret akkor is szép szó!”

  ↑ LinkVálasz
 11. Névtelen

  “Ha kiürül az ország,
  Véget ér egy ábránd.
  Az utolsó legyen szíves,
  oltsa el a lámpát!”

  ↑ LinkVálasz
 12. Névtelen

  Felvilágosodni szándékozó kezdő küzdőknek.

  CDS: Országkockázati felár. Ez egy biztosítás bizonyos befektetésekre, leginkább állampapírokra, arra az esetre, ha államcsődöt jelentenének be és az ország fizetésképtelen lenne. Így, ha a kamatot nem is, de a tőkéjét visszakaphatja a befektető. Körülbelül 2-10% között mozgott ez az érték Magyarország esetében az elmúlt 10 évben. Leginkább erre hivatkozva emelik a devizás hiteleink kamatát.

  Carry Trade üzlet: Egy alacsony jegybanki alapkamatú országból kölcsönt felvenni, átváltani magasabb hozamot hozó ország fizetőeszközére, ott bankbetétbe, vagy államkötvénybe helyezni, lejáratkor a kamattal növelt összeget visszaváltani a felvett pénznemre, majd visszafizeni a kölcsönt. Ez egy tipikus deviza alapú hitel. Itt az elérhető hasznot csökkenti a pénzváltás díja, valamint kockázati tényezőként lép fel a két fizetőeszköz árfolyam kedvezőtlen eltolódása. Épp ezért csak könnyen likviditálható (eladható, pénzzé tehető) eszközbe lehet fektetni, mert hosszú távon elveszhet a nyereség, sőt veszteséges is lehet. Ezen kívül a befektetőt még önként vállalhatóan, s nem kötelezően(!) terhelheti az úgynevezett országkockázati felár azaz a CDS.
  A bankok azt akarták kezdetben elhitetni velünk, hogy így szerezték be a CHF-et, de ez elég hamar megdőlt, így más hazugságot kellett kitatalálniuk, ami a SWAP lett.

  SWAP: devizacsere üzlet. Két pénzintézet megállapodik, hogy MOST elcserélnek mondjuk 1 eurót 300 Ft-ra, és később (mondjuk 1 év múlva) pedig visszacserélik a 300Ft-ot 1 euróra. Ezáltal egyik üzletfelet sem sújtja az árfolyamveszteség, bármerre mozdulnak el az árfolyamok. Mivel egyik üzletfél sem veszthet az üzleten, mert pénzt kap a pénzéért, így árfolyam veszteségről és CDS-ről értelmetlen beszélni.
  SWAP Egy szemléletesebb példán keresztül:
  Péntek délután van, s elromlott a feleség autójában a motor. Mivel hétfőre kell az autó, ezért gyorsan felhívják a szerelőt, hogy meg tudja e csinálni a hétvégén. A barátság miatt vállalta, ha szereznek be egy motorblokkot, ami Hazánkban nincs raktáron, s legközelebb csak Bécsben van. Ára 1000 Euró. A családnak nincsen Eurója csak Forintja, váltani sem tudnak, mert zárva a bank, de a szomszédnak van, mert Ő kint dolgozik. Azt mondja a szomszéd, hogy tud adni 1000 Eurót egy hétre, de letétbe adjanak Neki 300.000 Ft-ot, mert szép dolog a bizalom, de fő a biztonság. Megtörténik a deviza csere. Az 1000 Euróval elrohannak Bécsbe, megveszik az alkatrészt, a szerelő beszereli, s mindenki örül. A következő héten főhősünk elmegy a bankba, vesz 1000 Eurót, 290.000 Ft-ért (mert most éppen ennyi az ára) és odaadja a szomszédnak és visszakapja a 300.000 Ft-ot. Kérdezi a szomszédtől, hogy mivel is tartozik, s megegyeznek, hogy egy üveg Tokaji Aszú az pont jó lesz.
  Amit a főhősünk a szomszéddal bizniszelt az a SWAP.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE