Kiemelt, Patacsi Pilvax

Szimpátiatüntetés Dr. Léhmann György mellett

|

„A felvett hiteleket vissza akarjuk fizetni. Korrekt módon, nem uzsorakamattal terhelve!” 2012. október 25-én egy szimpátiatüntetést szervezünk a „devizahitelesek őrangyala” mellett. A demonstrációt hivatalosan bejelentettük a Pécsi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályán.

A rendezvény szervezői: Cselényi László, és Lőrincz Miklós a Patacs – Rácváros egyesület elnöke. A demonstráció helye és ideje: 2012, október 25-én 14.30-17.00 között, Pécs Ferencesek u. 7. szám alatt, az Ügyvédi Kamara épülete előtt.

A devizahitel egyre több embert, és családot hoz reménytelen helyzetbe, és vesztik el ingó és ingatlan vagyonukat. A törlesztő részleteket drasztikusan, és egyoldalúan emelték a bankok.

Dr. Léhmann György felemelte a szavát ez ellen, és több pert nyer meg a bankintézetek ellen a devizahiteleseket képviselve. Az ügyvéd úr ellen jelenleg etikai eljárás folyik, amelyet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke kezdeményezett.

Dr. Léhmann György szerint az összes közjegyzői végrehajtási záradékkal baj van, mivel törvénysértő, hogy a svájci frank alapú hiteleket forintban kell visszafizetni. Az ügyvéd úr álláspontja szerint a bankoknak az adósok fizetési kötelezettségeivel kapcsolatos egyoldalú szerződésmódosítását lehetővé tevő szerződési feltétel tisztességtelen. A bank és az adós ugyanis az egyoldalú szerződésmódosítás feltételeit nem tárgyalták meg, a fogyasztóval szerződő fél ezt a vélelmet csak akkor tudja sikeresen megdönteni, ha kétséget kizáróan bizonyítja: a szerződéskötést megelőzően biztosította annak lehetőségét, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás feltételeit a fogyasztó befolyásolhassa és a fogyasztó e lehetőséggel nem élve fogadta el e feltételt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-Yh8GX09O8c]

Dr. Léhmann György szerint a legnagyobb baj a végrehajtók bankok mellé állása. A szervezők szerint sokszor hallottuk, hogy felelőtlenül adósodtak el az emberek. Csak a példa kedvéért Magyarország adóssága 2002-2010 között meg ötszöröződött! Pécs városnak is igen tetemes adóssága van, és ennek 90 százaléka devizahitel. Talán nem kéne csak az emberekre mutogatni.

A szervezők kérik, hogy minél többen vegyenek részt a demonstráción. Fontos, hogy valóban hathatós intézkedések történjenek, ne csak látszatintézkedések. Mert Pécs jövője is sajnos devizahitelben van megalapozva.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. viszmajor helyzet

  Én felvettem a hitelt, mert eddig volt munkám, így pénzem is,-kitudtam fizetni a hitel kamatait.
  De jött a gazdaságiválság.Ugyanaz, mintha polgárháború lenne. Fejetetejére állt a világ, legalábbis Magyar országon. Jött az előre ki nem számítható rossz életkörülmény, munkanélküliség.Ez jogilag VISSZMAJOR HELYZET. NÉZZÜNK CSAK UTÁNA MIT IS JELENT EZ ??
  Miért nem áll szóba velünk a Bank? Mert bűnösök !
  Amit ők csinálnak,- uzsoraszerződés !
  Az uzsorásokat pedig büntetik, le is csukják !
  Mi történik itt ?
  A bank, az aki rábeszélt, aki kiszámította, nekem mint ügyfélnek mi a kedvező hitelfelvételi lehetőség!
  Én legyek bizalommal, a bank, ügyfelének jót akar, mert hosszútávon meg akar tartani ügyfelének! Aki mind ezt elhitte, azt becsapták !
  Uzsorakamattal a nyakában, gúzsbakötötték!
  A bank tudta, ha egyszer aláírod a valuta elszámolású hitelszerződést, ‘KIVÉREZTET’ !
  “DIPLOMÁSOK AZ ÉHHALÁL KÜSZÖBÉN MAGYARORSZÁGON”

  ↑ LinkVálasz
 2. Még kér a Nép, -most adjatok neki !!

  Szeretnék résztvenni barátaimmal a “devizahitelesek megsegítésére” Dr Léhmann György ügyvéd Úr melletti demonstrációban.
  Ez a legkevesebb amit meg kell tennünk !
  Ha már szerveződik, -csatlakozunk !
  Ha nem, -akkor megszervezzük, -és csatlakozzatok !

  ↑ LinkVálasz
 3. Hajdrik Gyuláné

  Elveszítettem otthonomat 27.ooo Ft A-folyószámla-hitel miatt.Közel a tőke 3o-szorosát kellett visszafizetnem a Behajtócégnek.Jelenleg is folyamatban van a pereskedés az illetékes Pénzintézettel, ill.Behajtócéggel. Szerintük Ők jogosan jártak el! Sőt! Még nem úszom meg ennyive!Még mindig nem elég nekik, hogy hajléktalan vagyok és már beleőrülök. Húzzák az időt, csak 7 éve tart! Kérem segítsenek!!!!

  ↑ LinkVálasz
 4. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Végtelenített hitelcsapdában vagy!
  De elvárod, hogy mások tegyenek érted?
  Állj ki Te is az ügyvéd mellett, akit a Te ügyed miatt akarnak lapátra tenni!
  Demonstráció időpontja: 2012. november 21. (szerda) 14:00 óra.
  Pécs, Ferencesek utcája 7. (ügyvédi kamara)

  ↑ LinkVálasz
 5. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Sok lúd disznót győz!
  154 „lúd” kevés ekkora „disznó” legyőzéséhez!
  Fogjunk már végre össze a saját jól felfogott érdekünkben és takarítsuk végre ki ezt a túl méretes disznóólat.
  https://www.facebook.com/events/404478609618960/

  ↑ LinkVálasz
 6. Zs.F.

  A Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény.
  16. § (1) Az MNB a külföldi pénznemben fennálló követeléseinek és kötelezettségeinek a tárgyév utolsó napján érvényes hivatalos árfolyamon történő értékeléséből származó “árfolyamnyereséget”, illetve
  árfolyamveszteséget a forintárfolyam kiegyenlítési tartalékába köteles helyezni.

  Így a 2007-es “forintárfolyam kiegyenlítési tartalék” : kevesebb mint 50 milliárd forintnyi összeg volt, de a 2012-es eredmény már 1300 milliárdot is meghaladta!

  Az MNB nyílt napján ez tabu téma volt… illetve ez is…
  F. Zsolt

  ↑ LinkVálasz
 7. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Sándor Ladányi
  ‎1956. okt. 23.!
  Akkor tankokkal jöttek Keletről, most bankokkal jönnek Nyugatról.

  “Talán annyit tehetnénk hozzá, hogy a bankok pénzfegyvere sokkal pusztítóbb, mert az elmúlt 23 évben a globális pénzhatalom több mint kétszer annyi anyagi erőforrást szívott ki az országból, mint amennyit a szovjet megszállás 45 év alatt, pedig ez utóbbi sem volt éppen elhanyagolható. Arról már nem is beszélve, hogy az 1916 és 1956 közötti negyven évben a két világháború, Trianon és a „malenkij robot”, Hortobágy és Recsk ellenére kétmillió fővel nőtt az ország népessége. Vagyis a pusztítással, a véres fegyverekkel szemben derekasan helytálltunk. A béke, a demokrácia, az európai uniós tagság „fegyvereivel” szemben azonban a jelek szerint tehetetlenek vagyunk, hiszen 1980 és 2030 között viszont kétmillióval
  csökken a népességünk.”
  “Most történik először arra kísérlet, hogy a globális pénzszivattyúk által kiszívandó, folyamatosan növekvő erőforrástömeg ellensúlyozása érdekében a globális pénzhatalmi rendszer lokális „helytartóságára”, vagyis a „hazánk területén ideiglenesen állomásozó” bankokra hárítsa vissza az általuk okozott egyre nagyobb pénzügyi deficit finanszírozásának egy részét.
  Sajnos a rabló-bankok ezt minden nehézség nélkül képesek „visszahárítani” a „bennszülöttekre”, másfelől aligha kerülhető el ennek nyomán az újabb és újabb „pénzfegyverekkel” végrehajtott birodalmi megtorlás.
  A népesség legrosszabb helyzetben lévő 40 százaléka — „négymillió koldus” — nem csak anyagilag került teljesen reménytelen helyzetbe. (Nagyjából ennyi ember él ugyanis a létminimum alatt.) Az anyagi ellehetetlenülésnél sokkal súlyosabb az a folyamat, amelynek során ez a „roncstársadalom” önpusztító módon végleg tönkreteszi saját fizikai testét, és végzetesen felemészti még megmaradt lelki, erkölcsi, szellemi tartalékait.
  Ráadásul a helyzetet tovább rontja, hogy most kezd csak igazán felgyorsulni a legértékesebb „humánvagyonnal” rendelkező társadalmi csoportok tömeges kivándorlása.
  Az országot irányító uralmi struktúrák az elmúlt 25 évben kivétel nélkül globális „adó és bérversenyről” beszéltek álságosan, vagyis, hogy nekünk az alacsony bérünk és az alacsony adónk a legfőbb „vonzerőnk”. Mert lehet, hogy a globális tőke „bejön”, ha látja, hogy itt alacsonyak a költségei, mert alig kell adót és bért fizetnie, de a magyar munkaerő meg „kimegy”, és az ország „külszíni fejtéssel letermelhető gazdag munkaerő lelőhelyből” egyetlen hatalmas lepusztított „szociális meddőhányóvá, rozsdatemetővé” válik.

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc „megünneplése” újra jól jelezte, hogy elemi szintű esély sincs arra, hogy a magyar társadalom egésze, vagy legalábbis döntő többsége felfogja, hogy milyen súlyos helyzetben is vagyunk.
  A rövid távú politikai profitok leszívására szakosodott politikai pecsenyesütödék magabiztosan vidám lármája sem feledtetheti velünk, hogy a valóságot kellene szemügyre vennünk. Amíg nem késő.”
  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  ↑ LinkVálasz
 8. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Devizahitel: egy gigantikus átverés! – ez a bankok hibás terméke.
  A végtelenített hitelcsapda nem más, mint, – fedezet nélküli hazárdjáték! A bankok szerencsejátékot űztek és rajtavesztettek a selejt termékükkel.
  A rendszer bedőlésért elsődlegesen ők a felelősek!

  A devizahitel a XXI. század legnagyobb csalása.

  „Dr.Lentner: 2011. Gigantikus átverés.

  A svájci jegybank adatai (2011) azt igazolják, hogy a külföldi Bankok Magyarországon működő leánybankjai az általuk nyújtott hiteleket
  nem refinanszíroztatták frankkal,
  nem vettek föl valós bankközi frankhitelt
  és nem bocsátottak ki frankalapú kötvényeket sem.
  A Svájci Nemzeti Bank pénzkibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben , amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csereügyletekhez.
  Egyszerűen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frankalapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen….
  Az a hitelezés amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt.

  Kérdés: Akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket?

  Dr.Lentner: – Nagy valószínűséggel úgynevezett swap ügyletekre…. Meggyőződésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak a Bankok vonatkozásában. A rosszhiszeműség ugyanis nem győzőm hangsúlyozni, okkal vélelmezhető! Az ebből fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják őket!

  Tehát kedves átvert becsapott hitelesek robbant a bomba, mert nincs frank, nincs CHF, nincs árfolyamkockázat!

  ↑ LinkVálasz
 9. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  A deviza alapú hitel és a banki uzsora.

  A deviza alapú hitelt kibocsátó pénzintézeti tevékenységet végző jogi, és természetes személyek büntetőjogi felelősségre vonását követelik a becsapott adósok.

  1./ a Btk. 318. §-n rögzített csalás bűntette.
  2./ a Btk. 330/A. §-n rögzített uzsora bűncselekmény bűntett.
  3./ a Btk. 267. §-n rögzített tiltott szerencsejáték szervezése vétség.
  4./ a Btk. 155. §-n rögzített népirtás bűntettének elkövetése.

  http://www.haon.hu/miskolci-devizahitelesek-feljelentik-a-bankokat/2070913

  ↑ LinkVálasz
 10. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Léhmann György a közjegyzõk felelõsségét firtatta a hitelcsapda ügyében, ezért citálták a pécsi ügyvédi kamara fegyelmi bizottsága elé.
  A civilek kiálltak mellette, a fegyelmi eljárás 73 percig tartott és elnapolták.
  A eljárás folytatására 2012. november 21-én, 14 órakor kerül sor.
  Cím: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  A szimpátiatüntetés folytatódik!

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  http://www.pannontv.eu/?aid=41049

  ↑ LinkVálasz
 11. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Köszönet Dr. Léhmann Györgynek!
  A végtelenített hitelcsapdába csalt adósok nevében,
  Köszönjük Dr. Léhmann György Úrnak a devizahitelesek melletti kiállását!

  Dr. Léhmann György a mi ügyvédünk, a nép ügyvédje!
  – aki nem hagyja, hogy jog
  igazság
  és vagyonfosztottak legyünk!

  Aki Védője a Bankok által becsapott hitelkárosultaknak!

  Bízunk Dr. Léhmann Györgyben! – és a Magyar igazságszolgáltatásban.

  ↑ LinkVálasz
 12. zsidó bank volt-e a Lehmann brothers?

  Ez a Lehmann is megszedi még magát a sok szerencsétlenen..

  ↑ LinkVálasz
 13. Névtelen

  Köszönjük Dr. Léhmann György Úrnak a devizahitelesek melletti kiállását!

  Dr. Léhmann György a mi ügyvédünk, a nép ügyvédje!
  – aki nem hagyja, hogy jog
  – igazság
  – és vagyonfosztottak legyünk!

  Bízunk Dr. Léhmann Györgyben és a Magyar igazságszolgáltatásban!

  ↑ LinkVálasz
 14. Névtelen

  Már csak 2 nap!
  Téged is várunk a demonstrációra.
  Álljunk ki Dr. Léhmann Györgyért!
  Szimpátia tüntetés a devizahitelesek őrangyaláért!

  Az Ügyvédi Kamara fegyelmi eljárást indított ellene, mert kimondta az igazságot!
  Gyere el Te is!
  Helyszín: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  Időpont: 2012. október 25.-én (csütörtök) 14: 30 óra

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  Demonstráció a devizahitelesek őrangyaláért!

  ↑ LinkVálasz
 15. Dr.T.E.

  NEM MINDEN KÖLCSÖN, AMIT ANNAK HIRDETTEK.

  Dr. Tóth Emese:
  A deviza alapú kölcsön elnevezésű termék jogi természete;
  javaslatok a szerződések jogi megítéléséhez és intézkedésekhez.

  Összefoglalás:
  A bankok befektetési szolgáltatási tevékenységének szigorú szabályozása és a verseny éleződése nyomán bevezetett devizahitel elnevezésű termék jogilag nem hitel, illetőleg kölcsön.
  Bár a szolgáltató a szerződés elnevezése szerint kölcsönszerződést ajánlott, a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások tömeges ügyletkötései során megkötött szerződések nem felelnek meg a kölcsönszerződés jogi kritériumainak.
  Az ügyfeleket nem a szerződéskötéskor kölcsönös akaratnyilvánítással elfogadott konkrét tőkeösszeggel terhelték meg a pénzügyi szolgáltatók, hanem a devizapiac által, a devizapiaci értékelés nyomán utóbb (a szerződés megkötése után) kialakuló áron számított, a szerződéskötéskor nem kiszámítható tartozást eredményeztek az ügyletek.
  A megkötött szerződések így a kötelező törvényi tartalmi elem – úgy mint a meghatározott összegszerűség – hiányában kölcsönszerződésnek nem minősíthetőek, és a folyósítással sem váltak érvényes kölcsönszerződéssé.
  A felek között létrejött ügyletek alapján a deviza alapú kölcsönszerződés elnevezésű megállapodás tárgya egy összetett befektetési termék volt, amely több befektetési eszközt is magában foglalt, úgy mint több devizacsere-ügyletet (swap),
  forward ügyletet és az ár(folyam)-különbözet megfizetésére szóló külön megállapodást (CfD). Ezeket az eszközöket a bankoknak a befektetési szolgáltatás törvényi szabályai szerint kellett volna értékesíteniük. Mivel nem köthető befektetési szolgáltatási szerződés olyan ügyféllel, akinek kockázatviselő képessége az ügyletből eredő kockázatot nem képes viselni, az kockázatviselő képesség előírt előzetes vizsgálata kimutathatta volna, hogy a mára már devizahiteleseknek nevezett magánszemélyek nagy részével nem is jöhetett volna létre a devizahitel-szerződés.
  Az adósok kárán kívüli súlyos következménnyel járt a devizahitelezéssel összefüggésben a bankok közötti határidős ügyletek létrehozása, a kölcsönök „átcsomagolása” azért is, mert az addig biztonságos jelzálogpiac kockázatossá vált. Sőt az is tapasztalható, hogy a jelzálogpiacot az „átcsomagolásos” ügyletek aláásták.
  Az addig konzervatív banki szemléletmódot felváltotta a neoliberalizmus elveit tükröző szemlélet. A bankok a jogalkotók által a közérdek érvényesítésére kötelezett gazdasági társaságok , amelyek működését és a hitelezési piac működését az állam többször bankkonszolidáció útján is garantálta.

  ↑ LinkVálasz
 16. keresetlevélminta

  https://www.facebook.com/groups/238511409595424/permalink/303537766426121/
  2004. május 1-től 2006. március 1-ig aláírt devizaalapu hitelszerződések tisztességtelen banki egyoldalu szerződésmódosítási szerződési feltételeinek érvénytelensége iránti perekhez alkalmas keresetlevélmintát az alábbiakban közre adom.

  1-es jelöléssel a mellékletben is olvasható ez a szerződés felmondásáig alkalmas irat, míg

  2-es jelöléssel a kölcsönszerződés felmondása utáni állapotnak megfelelő keresetlevélmintát teszem a mellékletben közzé.

  Nyomatékkal felhívomn a figyelmét azoknak az adósoknak, akik 2004. május 1-e és 2006. március 1-e között írták alá szerződésüket arra, hogy ezek a szerződések biztonsággal bíróságok előtt

  legkésőbb 2013. január 22-ig – a mai naptól számított három hónapig peresíthetők.

  ↑ LinkVálasz
 17. Névtelen

  Hogy mekkora bégetés lesz ott!

  Aztán alá ne írjatok ott is valamit olvasás nélkül!

  ↑ LinkVálasz
 18. 2. birka

  Már csak 3 nap!
  Téged is várunk a demonstrációra.
  Álljunk ki Dr. Léhmann Györgyért!
  Szimpátia tüntetés a devizahitelesek őrangyaláért!

  Az Ügyvédi Kamara fegyelmi eljárást indított ellene, mert kimondta az igazságot!
  Gyere el Te is!
  Helyszín: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  Időpont: 2012. október 25.-én (csütörtök) 14: 30 óra

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  Demonstráció a devizahitelesek őrangyaláért!

  ↑ LinkVálasz
 19. 1 birka a sok közül.

  A hosszú hétvégéket jellemző megemelkedett alkohol fogyasztás hatása alatt reprezentatívan meginterjúvoltak 5 részeget, és még saját józanodásuk előtt nyomdába küldték az eredményt.

  ↑ LinkVálasz
 20. 11/B

  Bunkó patacsiak, Cselényi és Lőrincz mit kaptok ezért az ügyvédtől?

  ↑ LinkVálasz
 21. 1 birka a sok közül.

  Kedves Barátaim, Ismerősök!
  Segítsetek megfejteni, ez mi?
  A Dunántúli Napló mai számában jelent meg ez a cikk.
  Az újságíró Csernok Miklóssal együtt napszúrást kapott? – vagy ekkora birkának nézik a magyar népet?!

  Dunántúli Napló 2012. október 22.
  TANULTAK A DEVIZAHITELESEK A VÁLSÁGBÓL
  ADÓSOK Forinthitel, kisebb lakás, albérlet – ma már ezeket választanák a bajbajutottak.

  Alacsonyabb lett a magya¬rok kockázatvállalási haj¬landósága a pénzügyi -és hitelválság következtében, óvatosabbá, körültekintőbbé váltak döntéseikben – derül ki egy friss felmérésből.

  AS-összeállítás
  Máshogy döntöttek volna a la¬kásvásárlásról a fizetési prob¬lémákkal valaha szembesült devizahitelesek, ha visszateker¬hetnék az idő kerekét – derül ki a Lakásfókusz reprezenta¬tív felméréséből. Az ingatlan¬piaci blog 500 devizahitelest kérdezett meg; a bajba került adósok 31 százaléka ma már forinthitelt venne fel, 20 száza¬lék a vásárlás helyett a bérlés mellett döntene, 12 százalék pedig inkább kisebb lakást vá¬sárolna, alacsonyabb összegű hitel felvételével, csak hogy ne kerüljön nehéz helyzetbe. A maradék 37 százalék ugyan kitartana a lakásvásárlás szán¬déka mellett, ám az időzítés tekintetében újragondolná ter¬veit.

  „Az, hogy a válaszadók ma már másként döntenének, jel¬zi, tanultak a hitelválságból: alacsonyabb lett a kockázat¬vállalási hajlandóságuk, és óvatosabbá váltak döntéseik¬ben” – mondja Csernok Miklós. A Lakásfókusz szakértője sze¬rint további pozitívum, hogy egyértelműen látszik: a devi-zahitelesek felismerték, hogy másképpen kellett volna cse¬lekedniük. Fontos tanulság a múltbeli hibák megértése, ami a jövő jó döntéseinek az alapja. „Mind többekben tudatosul az, hogy a jelenlegi nehéz helyzetükben is elérhetőek azok a megoldások, amelyekkel a lakásvásárlás idején kellett volna élniük. a kisebb lakásba költözés például számos hiteles számára nyújthat alternatívát, hiszen az ingatlanjuk értékesítésével sokuk letudhatná a tartozását, és a hitelcsapdából kimászva tisz¬ta lappal kezdhetnének új éle¬tet” – mondja Csernok Miklós.

  A devizahitelesek tudatossá¬gának erősödésével felértéke¬lődhet a valós megoldások súlya a visszafizetéssel küzdő adósok által választott „menekülési út¬vonalak” között. Ezt támaszt¬ja alá a felmérés azon része is, amely arra kereste a választ: az adósok mennyire tartják célra¬vezetőnek a kérdezőbiztosok által felsorolt lehetőségeket. E téren ugyanis az ingatlan ér-tékesítését magában foglaló megoldásokat nagyságrendileg hasonlóan célravezetőnek ér¬tékelték az adósok, mint az ál¬taluk leginkább ismert fizetési átütemezést és végtörlesztést.

  Az egytől ötig terjedő skálán a legcélravezetőbbnek a fizetési átütemezést tartották a válasz¬adók 3,13 pontos átlaggal, míg a legalacsonyabb átlagot a roko¬nok, barátok, ismerősök anyagi segítsége kapta 2,13-as osztály¬zattal. Az árfolyamgát 2,93-as pontszámot kapott, a kisebb ingatlanba költözés 2,59-et, az albérlet pedig 2,25-öt.

  MÉG JÓL JÖHET AZ ÁRFOLYAMGÁT

  NEM TÚL kapós még a devizahite¬leseket védő árfolyamgát, amely a forint ingadozása ellen nyújta¬na nagyobb biztonságot. Száz adósságcsapdába kerül ember közül körülbelül tíz jelezte a részvételét ebben a konstrukcióban. A magas forintkamatok miatt ugyanis, jelen állás szerint, a felhalmozódó tőkerész forintos kamatozása jórészt felemészti az öt év alatt a kamattartozás elenge¬dése jóvoltából nyert összeget.

  ÁM EMLÉKEZZÜNK csak: az év elején 320 forint is volt az euró, és ha tovább mélyül a válság, akár még tovább gyengülhet a magyar fizetőeszköz.

  http://hvg.hu/ingatlan/20121018_Nagy_arat_fizetett_a_lakossag_a_hitelvals

  http://www.ingatlanbefektetes.hu/cikkek/rovid-tavra-jatszanak-a-devizahitelesek?print=1
  Drágán fizetett a lakosság a hitelválság tanulságaiért
  hvg.hu
  Forinthitel, kisebb lakás, albérlet – ma már ezeket választanák a bajba került devizahitelesek. A fizetési nehézséggel valaha szembesült adósok 31 százaléka

  ↑ LinkVálasz
 22. Névtelen

  Elküldtem a Magyar Országos Közjegyzői Kamarának a lenti levelet. Nincsenek olyan illúzióim, hogy most kapkodva azonnal beszüntetnek minden záradékolást.
  Persze, ha mostanában kapnának még 5 hasonló tartalmú levelet…
  És ha ezt tovább gondoljuk, és mondjuk lenne 50 elszánt devizahiteles, aki venné a bátorságot, hogy felhívja a jogsértésre a Közjegyzők figyelmét…
  Vajon ki tenne még ilyent mindenki érdekében?

  Tisztelt Magyar Országos Közjegyzői Kamara!

  Saját életünkből vett példán keresztül, és számos ismerősünk sorsát elemezve az alábbi felhívással élek Tisztelt Közjegyzői Kamara, és minden Közjegyző felé:

  Kérem, hogy a köznyelvben „devizahitel, deviza alapú hitel” – ekkel összefüggésben a fenti típusú kölcsönök törvénytelenségének, vagy törvényességének bírósági bizonyításáig szíveskedjenek megtagadni minden fajta közreműködést abban az esetben, ha valamely pénzintézet ilyen típusú hitelekből adódó nem bizonyított, vagy adós által el nem ismert követelésének végrehajtásával kapcsolatban fordulna Önökhöz.

  Kérésemet az alábbiakra alapozom:
  – A fenti típusú kölcsönök törlesztő részletei a szerződések megkötését követően általában több mint duplájára emelkedett.
  – Ez a nagyságrendű előre nem jelzett, és adósok számára fel nem mérhető kockázat adósok ezrei számára okozott fizetésképtelenséget.
  – Mára már a pénzintézetekhez intézett beadványok ezrei, a benyújtott perek százai, és több megszületett ítélet bizonyítja, hogy a pénzintézetek követelései részben, vagy egészben megalapozatlanok, azaz jogszabályba ütközők.
  – A http://www.mokk.hu honlapon is olvasható tájékoztató szerint a közjegyző köteles a közreműködést megtagadni, többek között abban az esetben, amennyiben azt olyan ügylethez kérik, amely jogszabályba ütközik, tisztességtelen.
  Közreműködés megtagadása
  A közjegyző köteles megtagadni közremüködését, ha az kötelességeivel nem egyeztethető össze, pl: jogszabályba ütköző szerződés, jogszabály megkerülésével kötött ügylet, tiltott vagy tisztességtelen megegyezés esetén.
  A legteljesebb függetlenség
  A közjegyző tevékenysége során független, csak a törvénynek van alárendelve és nem utasítható. A közjegyző a hatályos jogszabályok keretei között, pontosan és Ielkiismeretesen köteles eljárni. Több érdekelt fél esetén a közjegyző nem az egyikük képviselője, hanem valamennyi fél pártatlan tanácsadója. Még felkérés esetén sem nyújthat segítséget jogszabályba ütköző, vagy tisztességtelen ügyben.

  A fentiekből kitűnik, hogy a Közjegyző nem csak hogy jogosult, hanem köteles megtagadni a közreműködést, amennyiben egy nem bizonyított vagy kifejezetten vitatott követelés végrehajtásának záradékolására kérik.

  Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a végrehajtás alá vont, vagy vonandó adósok nagy része nincs abban a társadalmi, tudásbeli, anyagi helyzetben, hogy a végrehajtási záradék törlésével kapcsolatos jogorvoslattal élni tudjon. Az Ő, és a társadalmunk méltánytalanul, és jogtalanul nehéz anyagi, és mentális helyzetbe kényszerített tagjai érdekében kérem, hogy bármely végrehajtással kapcsolatos közreműködés megtétele előtt szíveskedjenek meggyőződni a követelés jogosságáról.
  Kívánatosnak, és rendkívül fontosnak tartom, hogy a felmondás kiküldésével egyidőben egy tartalmas, és könnyen érthető tájékoztatót is szíveskedjenek az adósok részére küldeni a jogorvoslatokkal, és az ellentmondási lehetőségekkel kapcsolatban.

  A fentiek Közjegyzői gyakorlatba való foganatosítása a nehéz helyzetbe került emberek ellehetetlenítésének megakadályozásán kívül azt is eredményezné, hogy az emberek, és az egész társadalom hite visszatérjen a jogot hivatásból gyakorló személyek elsősorban a Közjegyzők iránt.

  A saját konkrét példánk alátámasztására mellékelem a felmondásokat közokiratba foglaló Közjegyzőnek, valamint a banknak írt levelünket.

  Bízva a társadalomért való elkötelezettségükben várom pozitív válaszukat.

  Tisztelettel:
  Póka László

  ↑ LinkVálasz
 23. Névtelen

  Kérjük a résztvevőket, hogy transzparenseket (akár kartonpapírból is) készítsenek.
  Feliratokra példa:
  A törlesztő részlet összege mennyiről mennyire emelkedett.

  32.000 forintról – 68.000 forint.
  Hitelközvetítő: Santander Consumer Finance Zrt.
  Kölcsönszerződés: deviza alapú forint hitel.
  Szerződéskötés: 2008.
  Hitel összeg: forintban 1.9 MFt. (13.512.55 CHF)
  Kamatláb: 12.41%
  Módosítás után: 13.41%
  Kifizetve: 2012.júliusig: 2.4 MFt
  Hátralék a mai állás szerint kb. 2.8 – 3.4 MFt
  Ügyleti kamatláb: évi 2.46% – 49.35%
  THM: évi: 3.25% – 65.20%
  ?

  ↑ LinkVálasz
 24. Névtelen

  Találtam ezt a 2009-es ingatlan.com! gyöngyszemet az IMF “hitel” átverésről, az MNB forintkibocsátási jogának megszűnéséről és persze a jó öreg levegőből csinált pénzről, ami a világot eladósítja a regnáló kormányok hozzájárulásával. 2009-es a videó, de mintha ma lenne. Semmi nem változott a fideszke alatt sem lényegében. Fel sem merik hozni ezeket a témákat a népnek.. Annak a birka népnek..
  http://ingatlanmagazin.com/penz-es-jog/cikk_9082/

  ↑ LinkVálasz
 25. Névtelen

  https://www.facebook.com/groups/139483529430280/
  Herceg Roland
  Tisztelt tulajdonosok TISZTELT WEBBANK!. Nem akarok olyat mondani amit nem akartok hallani,de én egy éve ezt nektek itt megírtam,hogy az állam a bankoknak dolgozik,és abankok tervét hajtja végre. Ezen keresztül pedig az uniónak és az imf-nek. amit a hírekben hallunk az csak színház. A terv az ország átjátszása a ZSIDÓKNAK. a Terv nemes volt,de egyben az összes kereskedelmi bankot kinyírta volna. Minden kormányfőt megzsarol,és halálosan megfenyeget a pénztőke,NEM TESZNEK OLYAT,AMIVEL A CSALÁDJUKAT VESZÉLYBE SODORJÁK. EZ AMI ITT FOLYIK EGY TÖBB ÉVTIZEDES TERV RÉSZE,ÉS A VÉGNAPJAIT ÉLI. A TERV LASSAN KÉSZ. Egy dolog állíthatja meg őket ,az ha az emberek felvilágosodása elég gyors lesz ahhoz hogy azt mondja,ÁLLJ NEM FIZETÜNK TÖBBET,DE SAJNOS ADDIGRA MÁR MINDEN FÖLD FELETT MEGSZERZIK A TULAJDON,MEGVESZIK AZ ORSZÁGOKAT,ÉS BANKOK FOGJÁK ÍRNI A TÖRVÉNYEKET,ÉS A BANKOK SZABJÁK MAJD MEG HOGY MENNYI PÉNZBŐL GAZDÁLKODHATSZ AZ Ő FÖLDJEIKEN. Ezt csak egy utolsó vérig kitartó össznépi elégedetlenség, ÖSSZNÉPI ELLENÁLLÁS állíthatja meg. MINDENKI VEGYE KI A PÉNZÉT A BANKBÓL,ÉS INKÁBB MAGYAR PÉNZINTÉZETEKNÉL HELYEZZÉK EL A PÉNZÜKET ,DE OTT IS CSAK ANNYIT AMI AZ ÉLETHEZ KELL,A TÖBBIT aranyba,vagy Magyar üres telkekbe helyezzék,vagy jó minőségű ingatlanokba. Ez a három dolog az AMITŐL RETTEG A PÉNZTŐKE,EZ AZ AMIT EL AKARNAK VENNI TŐLÜNK,EZEK A BIZTOS,ÉS ÉRTÉKÁLLÓ ,ÉS INFLÁCIÓ MENTES BEFEKTETÉSEK. A BANKOT HASZNÁLJUK CSAK UTALÁSOKRA, HASZNÁLJUK MOST MI A BANKOKAT ,ÉS NE ENGEDJÜK HOGY ŐK HASZNÁLJÁK A PÉNZÜNKET ÉS AZ ÉLETÜNKET.

  ↑ LinkVálasz
 26. Névtelen

  „DEVIZAHITEL DOMINÓ – a Kormányra vagy a Bankokra dől?

  A DOMINÓ MÁR BILLEG, VALAMERRE DŐLNI FOG…

  Egy éve folyik az udvarias társalgás „devizahiteles” ügyben, miközben már 140 ezer családnak van 90 napnál régebben kifizetetlen tartozása. Ez a hatalmas dominó pedig hamarosan dőlni fog, mert az igazság egyszerű:
  a „devizahitel” egy hibás termék.

  Ha az önszerveződő civilek nyomására a bíróságok mondják majd ki az ítéletet, akkor ez a dominó a Kormányra dől. A befizetett adókért cserébe ugyanis az Államnak kötelessége megvédeni polgárait.
  Ha pedig a civilek kormányzati segítséget kapnak, akkor a dominó a bankokra dől, ez nem kétséges. Nézzük csak a következő három példát:

  1./ Kásler Árpád kontra OTP: másodfokon már pert nyert.
  Kulcspont:
  a folyósításkor számított vételi árfolyamon kell a törlesztő részleteket is számolni.
  Következmény: egy tízmilliós hitelnél legalább 500 ezer forint.

  2./ Dr. Léhmann György kontra Erste: első fokon már pert nyert. Kulcspont:
  az Európai Bíróság precedens ítélete alapján „per franchise”, a hitelszerződések egyoldalú módosítását támadva.
  Következmény: semmis szerződések.

  3./ Nemzetközi norma: a hiteleknél referencia kamat, például CHF LIBOR (0,2%) + 2%.
  Lengyelországban is így számolnak, hiszen Európában van.
  Következmény: egy 100 ezer forintos törlesztő részlet helyett 60 ezer forint.

  Ha a bankok megszorulnak, természetesen nyomást gyakorolnak majd a kormányra, aki kiszolgáltatott, hiszen nincs alternatív bankrendszer.

  Mi a megoldás?
  Civil-állami stratégiai szövetség.
  Kézzelfogható segítség a civil szerveződéseknek,
  emellett egy magyar érdekek mentén mozgó, alternatív bankrendszer megteremtése.

  „Odafentről” lehet, hogy nem látszik, de 140 ezer család félelemben él, és a civil szerveződések radikalizálódnak.

  A DOMINÓ MÁR BILLEG, VALAMERRE DŐLNI FOG…”

  ↑ LinkVálasz
 27. Névtelen

  Egy valamit nem értek, igaz tvt apszolut nem nézek! Ha ez igy van ahogy az ügyvéd állitja, akkor magyarországon miért is kell igy vagy ugy tüntetni? Miért nem mondják ki , hogy az egész deviza menyjen a francba !

  Ha ennyire tuti ez az egész, akkor magyarország magas százalékát érinti !

  Meddig kell még ezt hallgatni?

  Egyáltalán miért kell pl, bankokat perelni?

  Adják vissza mindenkinek amivel átlett vágva !

  ↑ LinkVálasz
 28. Sycret

  Ebben az országban a TISZTESSÉGES embereket kínozzák, a gazemberek meg vidáman élősködnek!

  ↑ LinkVálasz
 29. Névtelen

  Csak, annyi a bűne,hogy TISZTESSÉGES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ↑ LinkVálasz
 30. Névtelen

  Magyarország bajba jutott devizahiteleseinek ennél nagyobb segítséget ügyvéd még nem nyújtott!

  ↑ LinkVálasz
 31. Patacsi

  Köszönjük Áron!
  Ott leszünk, és köszönjük a támogatásodat!

  ↑ LinkVálasz
 32. Kovács K. Áron

  Nagyon helyes, hogy tüntetést szerveztek.. Minden elismerésem Dr. Léhmann Györgynek! Megérdemli, hogy kiálljatok mellette.. Én sajnos nem tudok ott lenni.. Üdvözlet szerbiábol -Újvidékröl -Csak előre! :)

  ↑ LinkVálasz
 33. Alkotmány utca

  Az összefogásért szervezzük a demonstrációt! Mert a hitelt visszafizetjük, de nem egyoldalúan módosított uzsora kamattal!

  ↑ LinkVálasz
 34. Lászlóné Ács

  Nem véletlenül mondom én, évek óta, hogy ki kellene söpörni az egész csaló társaságot az országból és “valódi magyar bankokat” létrehozni, hogy a haszon is itt maradjon. Meg lehet nézni a XIII., kerületet, hogy ellepték a Bankok, persze nem csak ezt a kerületet. Szégyellhetik magukat, hogy az emberek kizsákmányolásából élnek és nem elégszenek meg azzal a haszonnal amit még el tudnánk viselni. Összefogás, összefogás, összefogás. Ez segíthet rajtunk!!!!

  ↑ LinkVálasz
 35. Névtelen

  Valójában mit is jelent a devizahiteleseknek ez a 4 szó?

  Bankárok a börtön árnyákában.

  ↑ LinkVálasz
 36. Feketéné K. Mária

  Tisztelt hozzászóló! Lehet, Ön felelőtlennek mondja azokat akik igyekeztek maguknak lakhatást, emberhez méltó körülményeket biztosítani a családjuknak! Az azért nem mindegy hogy mennyit kell vissza fizetni?! Tisztában van azzal mit kérnek a bankok az adott kölcsönért? Azzal, is tisztában van, hogy lehetetlen visszafizetni, akkora a kamat, az árfolyam növekedés, ilyen-olyan költségek, melyek sunyin rakodnak szépen, annyira megemelve a törlesztő részleteket hónapról hónapra, hogy már a család fizetése sem elegendő kifizetni!Nem ismeri a tényt akkor legyen szíves fogja be száját!

  ↑ LinkVálasz
 37. Névtelen

  Ha ez tényleg bekövetkezik, csakis saját magunknak köszönhetjük!
  “Ha kiürül az ország,
  Véget ér egy ábránd.
  Az utolsó legyen szíves,
  oltsa el a lámpát!”

  ↑ LinkVálasz
 38. Tanu

  Nincs bűne Dr. Léhmann Györgynek. Ebben a kérdésben nem ő a hunyó!!

  ↑ LinkVálasz
 39. Névtelen

  Valójában mi is a bűne Dr. Léhmann György Úrnak?
  Talán csak nem az, hogy
  volt bátorsága kimondani az igazságot!

  Dr. Léhmann György
  http://www.youtube.com/results?search_query=ecnho+ki%C3%BAt+dr+l%C3%A9hman+gy%C3%B6rgy&oq=ecnho+ki%C3%BAt+dr+l%C3%A9hman+gy%C3%B6rgy&gs_l=youtube.12…24873.51481.0.53690.29.27.2.0.0.0.572.3904.16j5j3j2j0j1.27.0…0.0…1ac.1.NTAAkKy7a2s

  Dr. Róna Péter
  http://www.youtube.com/watch?v=ph-xguvm1yo

  Dr. Drábik János
  http://www.youtube.com/watch?v=O-bm3TmaE0M

  Makkos Albert
  http://www.youtube.com/watch?v=3y9ql6JMloQ

  Varga István
  http://www.youtube.com/watch?v=8TCb-KK3Xjc

  ↑ LinkVálasz
 40. Doki

  mielőtt elsírnám magam a devizahitelesek gondjain,gondolkodjunk el azon, hogy sokan felelőtlenül vették fel ezeket a hiteleket. Senki nem kergette őket az asztal körül, hogy vedd fel a hitelt. Rossz döntés, rossz következmények. Kockázat. Volt. Most lehet sírni. Csak nem tudom miért?

  ↑ LinkVálasz
 41. Névtelen

  Tüntetést szerveznek, a devizahiteleseket védõ ügyvéd mellett!

  Léhmann György a közjegyzõk felelõsségét firtatta a hitelcsapda ügyében, ezért citálták a pécsi ügyvédi kamara fegyelmi bizottsága elé.
  A civilek kiállnak mellette: több száz embert várnak erre a napra délután, a kamara épületéhez.
  http://www.pannontv.eu/?aid=40602
  Szimpátiatüntetés:
  Pécs, Ferencesek utcája 7.
  2012. október 25. napján 14:30 óra

  ↑ LinkVálasz
 42. Ica Herediné

  Igen perelni a bankokat, a népirtó politikájukat be kell szüntetni! Meg kell szüntetni az öngyilkosságokat, jelenleg több százan lettek itt Kiskunfélegyházán öngyilkosok a végső kilátástalan helyzet miatt, több rákos beteg lett, házasságok futottak zátonyra, többek között az enyém is. Gyermekeket idegbeteg szülők nevelnek, a kilátástalan helyzet miatt! Ezt be kell szüntetni! Mindenképpen bizalmatlan marad a nép! Történelmi jellegü marad örök életre a bankok kizsigerelésének piszkos munkája! Be kell látniuk, hogy népirtást követtek és jelenleg is követnek el. Ha a kórmány nem hajlandó ezt b eszüntetni, akkor nincs más választás, mint egy komolyabb népösszefogás, és a szarházi parlament lakókat kiirtani!!!

  ↑ LinkVálasz
 43. Névtelen

  Az egész ország a bankárvilág kezében van!

  ↑ LinkVálasz
 44. Névtelen

  Az önkormányzatok vajon mire várnak?
  Miért nem fognak össze a becsapott és megvezetett polgárokkal?
  Vajon miért nem akarják jogos érdekeiket együttes erővel fellépve érvényesíteni?

  “Az egész ország a bankárvilág kezében van”!
  „Érdemes volna a svájcifrank-alapú hitelezést hibás termékké nyilvánítani, így az igazságszolgáltatás kártérítést állapíthatna meg a hiteleseknek”.

  A végtelenített hitelcsapdából nincs más kiút,
  – mint perelni a bankokat.
  – amennyiben jogszolgáltatás mentén nem derül ki a tényszerű igazság akkor demonstrálni egészen addig, amíg célt nem érünk.

  Itt és most nem jön be az a számítás, hogy „majd megunják, majd kifáradnak és haza mennek!”
  A végtelenített hitelcsapdába csalt emberek százezrei anyagilag teljesen lenullázódott!
  A bankok által kifosztottaknak már nincs mit veszteniük!

  “Ha kiürül az ország,
  Véget ér egy ábránd.
  Az utolsó legyen szíves,
  oltsa el a lámpát!”

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE