Kiemelt, Magyar Közélet

A rendszer visszaváltás

|

Az 1980-as évek végén volt valami Magyarországon, amit rendszerváltásnak neveznek. Igaz a népnyelv már csak gengszterváltásnak titulálja. Akkor farmeros, kopott pulóveres Bibó-kollégista ifjak harcoltak a szocialista kiváltságok, a Kádári diktatúra ellen. Az elképzelhetetlen mértékű államadósság ellen.

A rendszerváltást végrehajtották. A régi-új elit tele gatyával – de aztán megkönnyebbülve, mert az elszámoltatás elmaradt- az új-régi elit tagjai pedig hataloméhesen azt mondták, hogy most már minden demokratikusan, törvényesen működni fog.

Aztán a farmeros „bibóista” ifjak nemzedéke lassan öregedni kezdett, és nem csak a feleségek. Egyre drágább öltönyökben jártak. A tanult szakmájukban soha egy napot nem dolgozván, mindig a közösből vették ki a fizetésüket, különböző járulékok, pótlékok formájában, amit maguknak szavaztak, szavaznak meg.

Közben szép lassan a kádári adósságot meg ötszörözték, eltüntették az állami vagyont, szétvertek mindent, ami működött. Az átkosban úgy a rendszerváltás környékén az átlagbér úgy 4-5 ezer forint körül volt. De nem nagyon volt mondjuk 5 x-nél nagyobb különbség. Mert amikor még a Kádár volt a rendszergazda így működött. Azóta több rendszergazda is működtette az országot, és az egyre és egyre lejjebb csúszott. Ami működött az kivették,  a hasznot privatizálták, a veszteséget államosították.

Most ezek a drága öltönyös urak, akik készek bármire, de nem jók semmire azt mondják, hogy 47 ezerből is meg lehet élni. Ők, akik úgy havi 1.2- 1.5 millióból tengetik életüket. De az a 47 ezer sem már annyi. Mert a foglalkoztatási szintet feljavító közmunkásokat is 6 órában alkalmazzák és így 32 ezerből is meg lehet élni. Ha pedig lejár a közmunka, akkor 22 800 forintból is. Ebből lehet a közüzemi díjakat fizetni, gyermeket nevelni, étkezni, művelődni, és emberhez méltó módon élni.

Ahol nincs tandíj, csak diákhitel van. Ahol az egyetemeknek és önfenntartóknak kell lenniük. Igaz ez nem így volt 1982-ben, amikor is a fülkeforradalmárok még tanultak. Ha már aZemberek kormánya visszaállamosít, akkor mi az Istenadta nép miért ne csinálhatnánk rendszer visszaállítást?

Oda a kezdetekhez. Ahol nem a minőség a „szellem és jellem” nagyjai kerültek hatalomra, hanem a kapzsi és önérdek képviselők. Mert a gengszterváltás óta minden kormány csak annyi „jót” tett amennyi a hatalom megragadásához szükségeltetett, és annyit ártott, amennyit bírt az országnak.

Ebből a mostani kurzus kiemelkedik. Ráadásul az, aki nem a 2/3-ra szavazott az nemzetellenes. Ahol a népszavazást felváltotta Nemzeti Konzultáció. Igaz a legutóbb kiküldött kérdésekre 700 ezer válasz ment vissza. Tehát ugyan úgy érvénytelen, mint egy 50százalék plusz 1 szavazatos népszavazás.

A patacsi Hyde parkból is az a kérdés, hogyan jutunk vissza? Oda, ahol el lett tolva az egész. A tízmillió fél ázsiai  magyar szabadságharcos mikor nyomja meg a gombot?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. r

    VAn valami fogalmad arról, hogy manapság mennyi az államadósság?

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE