Kiemelt, Magyar Közélet

Dr. Léhmann az eljárás alá vont, és a devizahitelek

|

Dr. Léhmann György siófoki ügyvéd, aki felvállalta a devizahitelesek ügyét a Duna Televízió „Közbeszéd” című műsorában 2011. július 15-én a devizahitelezéssel foglalkozó műsorában meghívottként vett részt.

Ebben a műsorban Léhmann úr azt mondta: „a közjegyzők közreműködnek a devizahitellel kapcsolatos kölcsönszerződések megkötésében, mégpedig a hitelt folyósító bankok érdekei szerint. A szerződések érvénytelenek, semmisek, s e tevékenységük miatt esetükben az esetleges egyetemleges kártérítési felelősség kérdése is felmerül.”

Léhmann úr azt is elmondta, hogy mivel a devizahitelt folyósító szerződések semmisek, ő a károsultak megsegítése érdekében az interneten keresetlevél mintákat is közzétett. Javasolva azok kitöltését, és azt követően a peres eljárás kezdeményezését.

A Magyar Közjegyzői Kamara, mint panaszos szerint nem elfogadható, és fegyelmi vétségként értékelhető dr. Léhmann György interneten közzétett kereset-blankettái, valamint az ezzel kapcsolatos felelőtlen peres eljárás megindítására felhívó magatartása.

Vajon miért is nem elfogadható dr. Léhmann eljárása? Mert kimondta az igazságot? Vagy az a bűne, hogy ingyen képviseli a devizahitel károsultak érdekeit? A kisemberek érdekeit. Sajnos Magyarországon minden válságban van. Még az igazságszolgáltatás rendszere is. Justicia szolgái produkáltak már az egész országot felháborító ítéleteket. Gondoljunk csak a Postabank és a Kulcsár ügyekre. Többször előfordult, hogy első fokon hoztak egy 100 százalékos egyhangú ítéletet, amit a másodfok 100 százalékban megváltoztatnak.

Mert Justicia a bekötött szemű istennő megvakult Magyarországon. Az igazságszolgáltatást képviselő istennőnek talán a vaksága segít mérlegelni, amikor bíróként tevékenykedik a magyar igazságszolgáltatásban, ahol kardjával próbál utat vágnak az igazságnak. De ha vak vezet világtalant, akkor sajnos előfordulnak malőrök, amitől nem mentes a magyar igazságszolgáltatás.

A demonstráció dr. Léhmann György mellet: 2012. október 25-én 14 óra 30 perckor kezdődik Pécsett a Ferencesek utcája 7 szám alatt.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. K.B.

  Van a cikk megszülőjének v.mi fogalma az egészről??? Egyáltalán! Kisebb lakás? Egérlyukba fel tudsz nevelni még 1-2 gyereket !!!! Amúgy 1.5 szobás lakásnál kisebb? Nem ér annyit a lakásom mint a jelenlegi tartozás összege. Hol él Ez az ember? Á… inkább ne írt volna semmit…

  ↑ LinkVálasz
 2. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  https://www.facebook.com/groups/238134156273576/

  „Pécsre jön az Álmos Király Televízió műsorvezetője 24-én szombaton, és nálam jelentkezhet , aki szívesen találkozna vele. A múltunkkal kapcsolatos szótisztázás, és sok, a múltunkkal kapcsolatos más megértés vár arra, aki eljön és találkozik Kubínyi Tamással. A Tettyén a Semiramis Gardenben lesz a találkozó, ő író , irodalomtörténész, és a magyarok származásáról, ősi nyelvéről, vallásáról amit tud, az nem a mai akadémiai szint! A jelenlegi politikai helyzetet nem is említem! Üdvözlettel Géza”

  ↑ LinkVálasz
 3. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Már csak 2 nap! Álljunk ki Dr. Léhmann Györgyért!
  Akadályozzuk meg együtt az ellehetetlenítését.

  Az Ügyvédi Kamara fegyelmi eljárást indított ellene, mert kimondta az igazságot! – fellépett a banki terror ellen.

  Gyere el Te is!
  Helyszín: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  Időpont: 2012. november 21.-én -én (szerda) 14: 00 óra

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/

  ↑ LinkVálasz
 4. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Ezt az aljasságot! –Dr. Léhmann György urat akarják elhallgattatni ahelyett, hogy a bankok uzsorázását vizsgálnák.
  „egy civil ruhás ember nemzetbiztonsági igazolvány felmutatását követően érdeklődött a szomszédoknál az ügyvéd de különösen gyermekeivel kapcsolatosan.

  DR. LÉHMANN GYÖRGY (8600 Siófok Szűcs u. l. – tel. 84/313-176 és 06-20/49-39-85l) irata e-mail: lehmann@invitel.hu

  =========================================================

  Siófokon 2012. november 17. napján.
  Pécsi Ügyvédi Kamaránál folyamatban lévő, Országos Közjegyzői Kamara Elnöke – Dr. Tóth Ádám – megbízásából Dr. Moldován András ügyvéd által készített feljelentés alapján elrendelt fegyelmi eljárásomban 2012. október 25-én tartott tárgyaláson a mellékelt jegyzőkönyv zárómondata szerint felhívtak arra, hogy a keresetlevél-blankettákat a következő,

  2012. november 21-én délután 14. órakor tartandó fegyelmi tárgyalásig csatoljam.

  Csütörtökön délelőtt a Fővárosi Törvényszéken tárgyaltam, majd délután meglehetősen feldúltan jött át irodámba a velem egy emeleten dolgozó fogtechnikus hölgy azzal, hogy délelőtt egy civil ruhás ember nemzetbiztonsági igazolvány felmutatását követően érdeklődött velem, de különösen gyermekeimmel kapcsolatosan.

  Természetesen közölte a hölgy azt, hogy inkább személyesen nálam érdeklődjön ez a férfi, de a válasz az volt, hogy éppen elkerülni akar engem azért, mert a nyomozásnak az a célja, hogy a környezetemnél szerezzen megfelelő információkat. Úgy tudom, hogy ezek után az állítólagos állambiztonsági dolgozó a kért információkat a fogtechnikus hölgytől megkapta, és mire hazaértem, már hűlt helye volt a férfinek.

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  ↑ LinkVálasz
 5. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Végtelenített hitelcsapdában vagy!
  De elvárod, hogy mások tegyenek érted?
  Állj ki Te is az ügyvéd mellett, akit a Te ügyed miatt akarnak lapátra tenni!
  Demonstráció időpontja: 2012. november 21. (szerda) 14:00 óra.
  Pécs, Ferencesek utcája 7. (ügyvédi kamara)

  ↑ LinkVálasz
 6. Új időpont: 2012. november 21. (szerda) 14 óra.

  Az októberi Kerekasztalban a devizahitelesek problémájáról esett szó. A műsor vendégei dr. Léhmann György, a devizahitelesek ügyét támogató ügyvéd, valamint az ügyvéd melletti szimpátiatüntetés szervezője, Cselényi László voltak.
  http://pannonkronika.hu/videogaleria/kerekasztal-00047

  ↑ LinkVálasz
 7. Névtelen

  Már csak 2 nap!
  Téged is várunk a demonstrációra.
  Álljunk ki Dr. Léhmann Györgyért!
  Szimpátia tüntetés a devizahitelesek őrangyaláért!

  Az Ügyvédi Kamara fegyelmi eljárást indított ellene, mert kimondta az igazságot!
  Gyere el Te is!
  Helyszín: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  Időpont: 2012. október 25.-én (csütörtök) 14: 30 óra

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  Demonstráció a devizahitelesek őrangyaláért!

  ↑ LinkVálasz
 8. Samuné Teri

  Üdvözlöm a DR Léhmann György melletti szinpátia tüntetést ! Bárcsak közelebb laknék, én is ott lennék. Sajnos ma ilyen EMBER nagyon kevés van, aki valóban azt teszi amire felesküdött! Nem is akárhogy, nagyon jól, hatalmas tudás birtokában. Féltem Őt , túlterheli magát, ezért jó egészséget kivánok neki.Sné

  ↑ LinkVálasz
 9. 1 birka a sok közül.

  Már csak 3 nap!
  Téged is várunk a demonstrációra.
  Álljunk ki Dr. Léhmann Györgyért!
  Szimpátia tüntetés a devizahitelesek őrangyaláért!

  Az Ügyvédi Kamara fegyelmi eljárást indított ellene, mert kimondta az igazságot!
  Gyere el Te is!
  Helyszín: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  Időpont: 2012. október 25.-én (csütörtök) 14: 30 óra

  http://patacsipilvax.hu/2012/10/19/dr-lehmann-az-eljaras-ala-vont-es-a-devizahitelek/

  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  Demonstráció a devizahitelesek őrangyaláért!

  ↑ LinkVálasz
 10. 1 birka a sok közül.

  Vajon mennyit zsebelt be ezért a förmedvényért?

  ↑ LinkVálasz
 11. 1 birka a sok közül.

  Kedves Barátaim, Ismerősök!
  Segítsetek megfejteni, ez mi?
  A Dunántúli Napló mai számában jelent meg ez a cikk.
  Az újságíró Csernok Miklóssal együtt napszúrást kapott? – vagy ekkora birkának nézik a magyar népet?!

  Dunántúli Napló 2012. október 22.
  TANULTAK A DEVIZAHITELESEK A VÁLSÁGBÓL
  ADÓSOK Forinthitel, kisebb lakás, albérlet – ma már ezeket választanák a bajbajutottak.

  Alacsonyabb lett a magya¬rok kockázatvállalási haj¬landósága a pénzügyi -és hitelválság következtében, óvatosabbá, körültekintőbbé váltak döntéseikben – derül ki egy friss felmérésből.

  AS-összeállítás
  Máshogy döntöttek volna a la¬kásvásárlásról a fizetési prob¬lémákkal valaha szembesült devizahitelesek, ha visszateker¬hetnék az idő kerekét – derül ki a Lakásfókusz reprezenta¬tív felméréséből. Az ingatlan¬piaci blog 500 devizahitelest kérdezett meg; a bajba került adósok 31 százaléka ma már forinthitelt venne fel, 20 száza¬lék a vásárlás helyett a bérlés mellett döntene, 12 százalék pedig inkább kisebb lakást vá¬sárolna, alacsonyabb összegű hitel felvételével, csak hogy ne kerüljön nehéz helyzetbe. A maradék 37 százalék ugyan kitartana a lakásvásárlás szán¬déka mellett, ám az időzítés tekintetében újragondolná ter¬veit.

  „Az, hogy a válaszadók ma már másként döntenének, jel¬zi, tanultak a hitelválságból: alacsonyabb lett a kockázat¬vállalási hajlandóságuk, és óvatosabbá váltak döntéseik¬ben” – mondja Csernok Miklós. A Lakásfókusz szakértője sze¬rint további pozitívum, hogy egyértelműen látszik: a devi-zahitelesek felismerték, hogy másképpen kellett volna cse¬lekedniük. Fontos tanulság a múltbeli hibák megértése, ami a jövő jó döntéseinek az alapja. „Mind többekben tudatosul az, hogy a jelenlegi nehéz helyzetükben is elérhetőek azok a megoldások, amelyekkel a lakásvásárlás idején kellett volna élniük. a kisebb lakásba költözés például számos hiteles számára nyújthat alternatívát, hiszen az ingatlanjuk értékesítésével sokuk letudhatná a tartozását, és a hitelcsapdából kimászva tisz¬ta lappal kezdhetnének új éle¬tet” – mondja Csernok Miklós.

  A devizahitelesek tudatossá¬gának erősödésével felértéke¬lődhet a valós megoldások súlya a visszafizetéssel küzdő adósok által választott „menekülési út¬vonalak” között. Ezt támaszt¬ja alá a felmérés azon része is, amely arra kereste a választ: az adósok mennyire tartják célra¬vezetőnek a kérdezőbiztosok által felsorolt lehetőségeket. E téren ugyanis az ingatlan ér-tékesítését magában foglaló megoldásokat nagyságrendileg hasonlóan célravezetőnek ér¬tékelték az adósok, mint az ál¬taluk leginkább ismert fizetési átütemezést és végtörlesztést.

  Az egytől ötig terjedő skálán a legcélravezetőbbnek a fizetési átütemezést tartották a válasz¬adók 3,13 pontos átlaggal, míg a legalacsonyabb átlagot a roko¬nok, barátok, ismerősök anyagi segítsége kapta 2,13-as osztály¬zattal. Az árfolyamgát 2,93-as pontszámot kapott, a kisebb ingatlanba költözés 2,59-et, az albérlet pedig 2,25-öt.

  MÉG JÓL JÖHET AZ ÁRFOLYAMGÁT

  NEM TÚL kapós még a devizahite¬leseket védő árfolyamgát, amely a forint ingadozása ellen nyújta¬na nagyobb biztonságot. Száz adósságcsapdába kerül ember közül körülbelül tíz jelezte a részvételét ebben a konstrukcióban. A magas forintkamatok miatt ugyanis, jelen állás szerint, a felhalmozódó tőkerész forintos kamatozása jórészt felemészti az öt év alatt a kamattartozás elenge¬dése jóvoltából nyert összeget.

  ÁM EMLÉKEZZÜNK csak: az év elején 320 forint is volt az euró, és ha tovább mélyül a válság, akár még tovább gyengülhet a magyar fizetőeszköz.

  ↑ LinkVálasz
 12. Cs.L.

  Téged is várunk a demonstrációra.
  Szimpátia tüntetés a devizahitelesek őrangyaláért!
  Kérlek, oszd tovább, hogy minél többen értesüljenek róla!

  Álljunk ki Dr. Léhmann Györgyért!
  Az Ügyvédi Kamara fegyelmi eljárást indított ellene, mert kimondta az igazságot!

  Gyere el Te is!

  Helyszín: Pécs, Ferencesek utcája 7. sz.
  Időpont: 2012. október 25.-én (csütörtök) 14: 30 óra.

  http://patacsipilvax.hu/2012/10/12/szimpatiatuntetes-dr-lehmann-gyorgy-mellett/

  ↑ LinkVálasz
 13. Zamek

  “Ez a hír olyan nagy horderejű ,hogy érdekes módon szinte senki sem foglalkozik ezzel!
  Vajon mi az oka?
  Mikor és ki mer a károsultak nevében és érdekében eljárni?”

  Hol van ilyenkor a kétharmados támogatással bíró Orbán Viktor? Ráadásul egy forradalom után vagyunk!!!

  ↑ LinkVálasz
 14. Névtelen

  Téged is várunk a demonstrációra.
  Álljunk ki Dr. Léhmann Györgyért!
  Az Ügyvédi Kamara fegyelmi eljárást indított ellene, mert kimondta az igazságot!
  Gyere el Te is!
  2012. október 25.-én 14 óra 30 perckor Pécset, a Ferencesek u. 7 szám előtt!
  https://www.facebook.com/events/404478609618960/?fref=ts

  ↑ LinkVálasz
 15. Nagy J.

  Semmisek a devizahitel szerződések az Európai Bíróság szerint Nagy József
  Tisztelt Uraim!
  Ez a hír olyan nagy horderejű ,hogy érdekes módon szinte senki sem foglalkozik ezzel!
  Vajon mi az oka?
  Mikor és ki mer a károsultak nevében és érdekében eljárni?
  Vajon az Európai Bíroság döntése nem olyan mérvű,hogy a kormánynak és a hazai bíróságoknak is mellé kellene állni???
  Vagy ezt is eltusolják,elha llgatják és 50 évre zárolják???
  Várom a fejleményeket!! !
  http://pannon-info.hu/ingek/10-gazdasag/286-semmisek-a-devizahitel-szerzdesek-az-europai-birosag-szerint

  ↑ LinkVálasz
 16. Névtelen

  Devizahitelek: Egy jó nagy átverés, egy gigantikus átverés
  Censored Pages, 2011. október 19., 21:45 •
  A párizsi Sorbonne Egyetem kutatóprofesszora Dr. Lentner Csaba nyilatkozatából.

  A hitelezés amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. A bankok szerencsejátékot űztek és rajtavesztettek. A rendszer bedőlésért elsődlegesen ők a felelősek!

  Kérdés: – A devizahitelek drámája szinte sorstragédia lett. Hogy jutottunk idáig?

  Dr.Lentner: -Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó problémakör esetében devizahitelről beszélni. Ez ugyanis nem az!

  Kérdés: – Hanem mi ?

  Dr.Lentner: – Gigantikus átverés. A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi Bankok Magyarországon működő leánybankjai az általuk nyújtott hiteleket nem refinanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bankközi frankhitelt és nem bocsátottak ki frankalapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénzkibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben , amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csereügyletekhez. Egyszerűen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frankalapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen…. Az a hitelezés amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt.

  Kérdés: – Akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket ?

  Dr.Lentner : – Nagy valószínűséggel úgynevezett swap ügyletekre…. Meggyőződésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak a Bankok vonatkozásában. A rosszhiszeműség ugyanis nem győzőm hangsúlyozni, okkal vélelmezhető! Az ebből fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják őket! Tehát kedves átvert becsapott hitelesek robbant a bomba, mert nincs frank, nincs CHF, nincs árfolyamkockázat!
  https://www.facebook.com/notes/censored-pages/devizahitelek-egy-j%C3%B3-nagy-%C3%A1tver%C3%A9s-egy-gigantikus-%C3%A1tver%C3%A9s/265527730158433

  ↑ LinkVálasz
 17. Névtelen

  talán mégis el kéne menni nyugdíjba azon bíráknak,akik elérték a Kormány által meghatározott kort,hogy a fiatalok felfrissítsék kicsit a Bíróságok szemléletét..

  ↑ LinkVálasz
 18. Névtelen

  Hol a többi közpénzt herdáló ingyenélő?
  Vajon most miért nem tépik a szájukat? – Gyurcsány, Szili, LMP és a többi nagyon okos.
  Vagy a sok zsugorított agyú a tényszerű valóság felismerésére is képtelen. Hülye gyerekek vegyétek már észre a deviza alapú hitel az évszázad legnagyobb csalása!
  Hiteles József

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE